Защо да прави двигател, аргументирай се?
То рано или късно ще дойде момент да се прави двигател, но какво общо има газта поставена впоследствие?
Vw passat b5 2000г 1.9 tdi 90- поставяне на газ
Re: Vw passat b5 2000г 1.9 tdi 90- поставяне на газ
Ако си от София, още утре мога да те заведа да ти покажа един АФН с поставена газ и ръчен потенциометър за увеличаване/намаляване на пропан-бутана в какво се превърна за няма и 10 000 км. Запекли сегменти, изгорели бутала, клапани, прегоряла и изкривена геометрия на турбото (VA), трака, пука, вървеше сравнително добре, но за известно време. Даже собственикът, който е запален дизело-газаджия сам си махна бутилката. [emoji2]
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Vw passat b5 2000г 1.9 tdi 90- поставяне на газ
Може да има нещо вярно в това, особено ако газта е в по-голям дял отколкото е допустимо .
Има и изключения :) приятел кара с газова на дизелова кола тойота ЛК 4.2 дизел . Колата е стар модел, с дизелмотор без турбо . Около 130к/с/ е някъде , това от 4200куб.см обем :) . Уредбата я слага той, подробности не знам, знам само, че стана може би около 5 или 6 години с нея , и се кара поне 15 к.км на година. Думите му са, че колата живнала , а раздод общо сметнат е "паднал" , но с малко. Основно е сложена заради динамиката , а не толкова да гони разход . Навремето доста се бях зарибил да слагам и аз на една фордела с 2.5 ДИ мотор с Бош помпа . Но понеже с колата излизах и навън , се притеснявах какво се случва ако някой мерне подобренията нали.. Накрая я махнах , камионите ме настигаха по равното с нея...
Има и изключения :) приятел кара с газова на дизелова кола тойота ЛК 4.2 дизел . Колата е стар модел, с дизелмотор без турбо . Около 130к/с/ е някъде , това от 4200куб.см обем :) . Уредбата я слага той, подробности не знам, знам само, че стана може би около 5 или 6 години с нея , и се кара поне 15 к.км на година. Думите му са, че колата живнала , а раздод общо сметнат е "паднал" , но с малко. Основно е сложена заради динамиката , а не толкова да гони разход . Навремето доста се бях зарибил да слагам и аз на една фордела с 2.5 ДИ мотор с Бош помпа . Но понеже с колата излизах и навън , се притеснявах какво се случва ако някой мерне подобренията нали.. Накрая я махнах , камионите ме настигаха по равното с нея...
Върни се в “Дизелови агрегати”