Дизел с DPF, има ли смисъл да се кара продължително време на високи оборит, преди да светне лампата за DPF?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: Дизел с DPF, има ли смисъл да се кара продължително време на високи оборит, преди да светне лампата за DPF?
Правилната поддръжка на DPF започва с правилни наблюдения над него. Било с Vag DPF или друго.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: Дизел с DPF, има ли смисъл да се кара продължително време на високи оборит, преди да светне лампата за DPF?
На 90% съм сигурен, че при помпа-дюза не може да се ползва VAG-DPF.
Може с VCDS.
Може с VCDS.
Тук говорим за комънрейл, vag dpf, следиш горе долу кога се случват, колко траят , на колко грама се пускат и вече горе долу знаеш кога ще се случи и просто гледаш по възможност да не я прекъсваш. Никакви високи обороти, никакви магистрали, нищо по различно от всекидневна експлоатация не се изисква. Моя пасат вече четвърта година се кара предимно градско или по точно 90% градско и 10% извънградско. Лампа за дпф ми е светала два пъти, веднъж на 4 -ти ден откакто купих колата, и веднъж след като целенасочено прекратих регенерация около 7-8 пъти за експеримент.
п.с. това ауди е с прекрасен двигател с много добър разход , със здраве да си го караш.
п.с. това ауди е с прекрасен двигател с много добър разход , със здраве да си го караш.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Да, за помпа-дюза попита някой друг в темата.
Иначе за прекрасния двигател на Аудито на автора, мисля, че от тези години още не са били оправени проблемите с привода на маслената помпа и балансиращите валове. А при Ауди с надлъжен мотор, там отварянето е по-сложно.
Иначе за прекрасния двигател на Аудито на автора, мисля, че от тези години още не са били оправени проблемите с привода на маслената помпа и балансиращите валове. А при Ауди с надлъжен мотор, там отварянето е по-сложно.
Върни се в “Дизелови агрегати”