Странен проблем с Golf 4 TDI - турбото умря ?!
- tanokaridi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно поради тази причина аз ходя само на една автомивка на която обслужването е на ниво и никога не си позволяват такива неща най много да ти преместят колата отстраи ако те няма да могат да си мият другите! Шефовете им ги следят за такива неща и няма мърдане автомивката се казва Perfect и се намира в Дружба 2
на всички я препоръчвам няма да се жалявате който е отишъл до сега никой не се е оплакал! Чесно казано аз самият я посещавам от 2 години и не съм намерил забележка на момчетата 
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, наистина е много тъпо това, което е станало.
Доста е вероятно мангалите да са и изкарали душицата от ръчкане, ама няма как да го докажеш
Затова рецептата е да си там докато ти мият колата и да не им даваш да пипат нищо.
Дано всичко се оправи и да е леко - някой датчик или букса, че турбината е мноого скъпо удоволствие.
Доста е вероятно мангалите да са и изкарали душицата от ръчкане, ама няма как да го докажеш
Затова рецептата е да си там докато ти мият колата и да не им даваш да пипат нищо.
Дано всичко се оправи и да е леко - някой датчик или букса, че турбината е мноого скъпо удоволствие.
- tanokaridi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съжалявам, че чак сега пиша, но просто съм адски ангажиран в последните няколко седмици, а това с колата просто беше капака на нещата.
В сервиза на Хеед 91 закарах колата преди 2 седмици - човека на диагностиката като я погледна, без да я закача, каза че турбото не работи въобще.
Свалиха турбото - не работеше, казаха ми че нормалното е да блокират някакви лагери, сменяли се за 300-400 лв , но при мен не беше така - имаше две счупвания - един на оста и един за зъбците - ако съм разбрал правилно . На въпроса как може да се счупи така - нямаше логично обяснение - момчетата от сервиза си нямаха представа такова нещо как става. Нормално било да блокира в някакво положение, а не да се счупи. Дано да съм разбрал правилно това което ми обясниха в сервиза де.
Смениха търбото - изчистиха интеркулера от масло и колата тръгна.
За момента мисля, че има нужда от настройка на новото турбо, но още не знам къде може да я направят.
Това е като цяло.
Благодаря за съдействието и подкрепата която получих от ваша страна. Много Благодаря !
В сервиза на Хеед 91 закарах колата преди 2 седмици - човека на диагностиката като я погледна, без да я закача, каза че турбото не работи въобще.
Свалиха турбото - не работеше, казаха ми че нормалното е да блокират някакви лагери, сменяли се за 300-400 лв , но при мен не беше така - имаше две счупвания - един на оста и един за зъбците - ако съм разбрал правилно . На въпроса как може да се счупи така - нямаше логично обяснение - момчетата от сервиза си нямаха представа такова нещо как става. Нормално било да блокира в някакво положение, а не да се счупи. Дано да съм разбрал правилно това което ми обясниха в сервиза де.
Смениха търбото - изчистиха интеркулера от масло и колата тръгна.
За момента мисля, че има нужда от настройка на новото турбо, но още не знам къде може да я направят.
Това е като цяло.
Благодаря за съдействието и подкрепата която получих от ваша страна. Много Благодаря !
Може и да не е хубаво да се говори така, но специално за тази автомивка съм чувал, че освен че правят колите като нови си позволявали и това, което е казал колегата:
Така, че колеги, с по-нови коли в какъвто и сервиз или авто мивка да отивате (особенно недоверени) имайте си едно на ум като Ви кажат "оставете колата, ние ще Ви се обадим като стане готова..."
dxd написа:Докато са я мили друга тяхна ударна бригада да не е използвала намалението и да ти е подменила турбото
Така, че колеги, с по-нови коли в какъвто и сервиз или авто мивка да отивате (особенно недоверени) имайте си едно на ум като Ви кажат "оставете колата, ние ще Ви се обадим като стане готова..."
Върни се в “Дизелови агрегати”