Странен проблем с Golf 4 TDI - турбото умря ?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Пон 11 юни 2007 9:34

Точно поради тази причина аз ходя само на една автомивка на която обслужването е на ниво и никога не си позволяват такива неща най много да ти преместят колата отстраи ако те няма да могат да си мият другите! Шефовете им ги следят за такива неща и няма мърдане автомивката се казва Perfect и се намира в Дружба 2 ;) на всички я препоръчвам няма да се жалявате който е отишъл до сега никой не се е оплакал! Чесно казано аз самият я посещавам от 2 години и не съм намерил забележка на момчетата :lol:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 11 юни 2007 10:21

Колега, наистина е много тъпо това, което е станало.
Доста е вероятно мангалите да са и изкарали душицата от ръчкане, ама няма как да го докажеш :(
Затова рецептата е да си там докато ти мият колата и да не им даваш да пипат нищо.
Дано всичко се оправи и да е леко - някой датчик или букса, че турбината е мноого скъпо удоволствие.

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Пон 11 юни 2007 11:11

Колега, пиши какво се е установило при Ицо в ХЕЕД91, че аз лично много се изнервих на тия циганьори, ако трябва идвам да ги БИЕМЕ!!!

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Пон 11 юни 2007 11:19

vakme написа:Колега, пиши какво се е установило при Ицо в ХЕЕД91, че аз лично много се изнервих на тия циганьори, ако трябва идвам да ги БИЕМЕ!!!

Според мен няма само ти да си зад гърба на колега ами по скоро 90% от форума :lol:

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Сря 13 юни 2007 11:50

за хубава автомивка само ЕНИГМА :twisted: обаче 25лв са си 25лв отсекаде :roll:

Потребителски аватар
vw_passat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_passat » Чет 14 юни 2007 16:56

Dully кажи какво стана.

Dully
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dully » Нед 24 юни 2007 21:10

Съжалявам, че чак сега пиша, но просто съм адски ангажиран в последните няколко седмици, а това с колата просто беше капака на нещата.

В сервиза на Хеед 91 закарах колата преди 2 седмици - човека на диагностиката като я погледна, без да я закача, каза че турбото не работи въобще.

Свалиха турбото - не работеше, казаха ми че нормалното е да блокират някакви лагери, сменяли се за 300-400 лв , но при мен не беше така - имаше две счупвания - един на оста и един за зъбците - ако съм разбрал правилно . На въпроса как може да се счупи така - нямаше логично обяснение - момчетата от сервиза си нямаха представа такова нещо как става. Нормално било да блокира в някакво положение, а не да се счупи. Дано да съм разбрал правилно това което ми обясниха в сервиза де.
Смениха търбото - изчистиха интеркулера от масло и колата тръгна.
За момента мисля, че има нужда от настройка на новото турбо, но още не знам къде може да я направят.
Това е като цяло. :)
Благодаря за съдействието и подкрепата която получих от ваша страна. Много Благодаря !

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 24 юни 2007 22:02

Може и да не е хубаво да се говори така, но специално за тази автомивка съм чувал, че освен че правят колите като нови си позволявали и това, което е казал колегата:
dxd написа:Докато са я мили друга тяхна ударна бригада да не е използвала намалението и да ти е подменила турбото

Така, че колеги, с по-нови коли в какъвто и сервиз или авто мивка да отивате (особенно недоверени) имайте си едно на ум като Ви кажат "оставете колата, ние ще Ви се обадим като стане готова..."

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 28 юни 2007 16:20

Тия трябва да са ебаси и факирите-за нула време сменят турбо и то така че после при Ицо в сервиза да не им направи впечатление че е пипано скоро! Много малко вероятно ми се струва !

Върни се в “Дизелови агрегати”