TDI Автоматик или не!!!!!!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
С едно уточнение. Ако наистина колата се кара 90% градско, съгласен съм, че автоматик е добрия избор, но...
На извънградско автоматика просто ме изкарва извън нерви. Така, че аз бих се замислил много преди да взема автоматик. Другия недостатък е поддръжката на автоматичната кутия. Третия недостатък е разхода.
Така че, според мен е доста важно наистина как ще се ползва колата.
На извънградско автоматика просто ме изкарва извън нерви. Така, че аз бих се замислил много преди да взема автоматик. Другия недостатък е поддръжката на автоматичната кутия. Третия недостатък е разхода.
Третия недостатък е разхода
Последните дни с адски задръсвания в София,в пиковите часове(ползвам само педала на спирачката)ми дава 9-10/100.За мен не е недостатък.
Поддръжката е 150лв(масло и филтър оригинални от Юнито),задължително венага след покупката на колата.Ако е с ръчни скорости пак е препоръчително.
Виж за динамиката-съм съгласен с kam_tod.
Успех при избора.
Последните дни с адски задръсвания в София,в пиковите часове(ползвам само педала на спирачката)ми дава 9-10/100.За мен не е недостатък.
Поддръжката е 150лв(масло и филтър оригинални от Юнито),задължително венага след покупката на колата.Ако е с ръчни скорости пак е препоръчително.
Виж за динамиката-съм съгласен с kam_tod.
Успех при избора.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
kam_tod написа:С едно уточнение. Ако наистина колата се кара 90% градско, съгласен съм, че автоматик е добрия избор, но...
и къде е разликата в динамиката?
ако е типтроник кутията ,даже правиш по бързи ластици с автоматика

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:То от автоматиците само типтроника се кара яко.Ако караш нормален автоматик е доста лагаво и мене лично много ме изнервя.
Честно казано, колите които имат автоматик с типтроник, така и не се научих да ги карам. Сложно ми е нещо.
Първо, проблема е в това, че не чувам добре оборотите на двигателя в такива коли, които имат типтроник. Второ, от ръчката ми е останало да вдигам крака от педала на газта при превключване и д ритам съединителя.

И трето, още не мога да свикна на коя предавка съм в момента, друго си е като дясната ръка ти е на лоста на скоростите.
Днеска в кишата изкарах дзверо и се накефих максимално на ръчката, ама гумите са ми яки, та затова!
Поздрави.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”