Какво се прави когато горивото свърши при TDI?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво се прави когато горивото свърши при TDI?

Мнениеот Ventoman » Пон 19 ное 2007 19:35

croly написа:първо отваряш филтъра,даваш на контакт няколко пъти за да се обесвъздуши подка4ващата помпа а от там и горивната система.текне ли нафта от филтъра си готов.допълваш си филтъра до горе с нафти4ка затваряш го,и бегаш.

Тва да не е бензинка или помпа дюза вее колега .

Помеждодругото съм виждал "система шише"

Заради много въздух нахлуващ от един елементарен , но сцепен опръстен . На форд ескорт . боднали бензинова помпа в резервоара която пълни едно двулитрово шише , намиращо се върху скоростната кутия . От него маркучите в помпата . Човека на всеки 50 километра , спира и с един кабал дава маса и с помпата пълни шишето :lol:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пон 19 ное 2007 21:09

kam_tod написа:
kombito-tdi написа:махаш от филтьра клапанчето наливаш 300мл нафта и палиш по-лесно

Не наливаш нафта, наливаш олио и тръгва като изтребител!!! mhihi
Преди това, обаче го топлиш на фритюрника, като тоя малоумник! mhihi

??? Камене кво ти става?

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 21:52

Човека му е свършила нафтата,не е ремонтирал двигателя,какво е това обезвъздушаване,проблема му е че няма акумулатор.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пон 19 ное 2007 22:26

sashoskiora написа:Човека му е свършила нафтата,не е ремонтирал двигателя,какво е това обезвъздушаване,проблема му е че няма акумулатор.

Оххх още един . Ти виждал ли си TDI да върти на стартер и заради образувалата се въздушна възглавница от свършилата нафта , да не може да подкачи .

Не мога да разбера , защо последно време модераторите в този форум не се намесват . Последно време във всяка тема в дизел раздела , се намират поне еди 6-7 разбирачи с различни мнения . За това не пиша вече тука . Като има толкова компетенти хора като вас по-добре да си мълча .

Ай да ви светна още малко . Ква е офертата с номера със смученето . Помпата е празна . Изхвърляла е нафтата до последния момент . и филтъра е празен . Като въртиш на стартер помпата си върти въздуга в крага -помпа , празен филтър , връщателен маркуч към помпата и пак същия цикъл .

Като се смуче през връщателната , на капака на помпата се образува вакум по пълнещия маркуч . Нафтата тръгва от резервоара , минава през филтъра и почва да пълни помпата от към механичната половина на помпата. Въртиш на стартер , помпата хвърля нафта в цилиндрите и се получава запалване . После системата си се обезжъздушава сама .

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 22:41

Ти мислиш ли че като колата е вървяла до последно,е останала грам без нафта,а и това се прави с подкачваща помпа,това със смученето е от далечното минало когато нямаше нищо като инструмент.
И по полека с обидите,защото не знаеш изобщо кои какъв е какво знае,къде работи и какъв опит има.
Аиде със здраве и не се зимаи толкова навътре,това е форум за да си помагаме и да си споделяме опита.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 19 ное 2007 22:56

kam_tod написа:
kombito-tdi написа:сухо дупе риба неяде :lol:

Яде ама с оливие! Малоумник!

колега ,това не е по темата-ако нещо има да изяснявате ,няма защо пред вси4ки да се излагаш ,като някое пишлеме
нищо ли4но ,ама не е това на4ина :twisted:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пон 19 ное 2007 22:57

sashoskiora написа:защото не знаеш изобщо кои какъв е какво знае,къде работи и какъв опит има.

Сподели , може да са от полза услугите ти в дадени моменти .

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 23:07

Ventoman написа:Сподели , може да са от полза услугите ти в дадени моменти .
Е стиснахме си ръцете :wink: :wink: :wink:

За сега се ориентирам,имах малко здравословни проблеми,но в автомобилния бранш ще е,като почна ще помагам с каквото мога.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пон 19 ное 2007 23:27

sashoskiora написа:Ventoman написа:Сподели , може да са от полза услугите ти в дадени моменти .
Е стиснахме си ръцете :wink: :wink: :wink:

За сега се ориентирам,имах малко здравословни проблеми,но в автомобилния бранш ще е,като почна ще помагам с каквото мога.

Защото четох че си работил в шлаиф база , все пак гледам какво са писали хората защото винаги може да се очаква неочакваното .

Примерно след известно време ако не с работа с информация би могъл да ми бъдеш полезен , замислям едни проекти . За това е хубаво хората да попълват профилите си .

Ще дам и един пример .

http://www.performance-bg.org/forum/viewtopic.php?t=156

Колкото и да ми се иска да стана член на този форум , все още смятам че не съм дорасъл за него . За това и няма да подам заявка за удобрение . Ще чета и търся с въпросите си хората на лични в други форуми . Разбирам до някаде , бързо схващам и откривам логиката . Хората писали тук имат много повече опит от мен в тези проекти . И най-културно са си ограничили достъпа за хора който чули някаде нещо и решили да си изкажат мнението .

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 23:40

Знам някои неща,но при съвременните бегачки много се набляга на електрониката,аз съм по наясно с механиката,а и откакто съм семеен укротих спортните страсти.
А има и нещо друго,вече не ми се цапа,както се шегува един приятел:''искам като отивам на работа да не се преобличам'' :D

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 04 яну 2010 2:18

Здравейте колеги!
Тази тема е сходна с въпроса ми и за да не отварям нова ще попитам тук.
Някой знае ли след като светне лампата за горивото на TDI PD колко литра приблизително остават в резервоара?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 04 яну 2010 8:14

Първо евала на колегите вентоман и никс76.А по темата също може и да се развият с ключ 17 дюзите, да врътнеш няколко пъти докато не почне да пръска нафта, после стягаш и газ. Аз лично така го правя. Пробвано е и работи. Поздрави и успех.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 04 яну 2010 14:40

jollycatman написа:Здравейте колеги!
Тази тема е сходна с въпроса ми и за да не отварям нова ще попитам тук.
Някой знае ли след като светне лампата за горивото на TDI PD колко литра приблизително остават в резервоара?

На Пасат е към 6-7 литра.Но до колкото знам може да се направи да светва лампичката на различно количиство оставащо гориво.

Потребителски аватар
gencho84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho84 » Пон 04 яну 2010 18:29

Значи като светне лампата и бегаш на бензиностанцията и не ти тее ключ 17 или 300 мл. нафта и т.н.Чиста работа:)))))))))))

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Re:

Мнениеот Vasseto » Пон 04 яну 2010 23:56

Ventoman написа: ......После системата си се обезжъздушава сама .

Имаш свястен акумулатор не смучиш.
Нямаш - смучиш.

Така ли да разбирам?

Върни се в “Дизелови агрегати”