За "евтината"нафта и двигателя????
За "евтината"нафта и двигателя????
Четири години карах Г21.6 TD ,вече цяла година карам Г3 1.9 TDI AFN,само с нафта на черно от сигурен източник ,досега никакви проблеми не съм имал.Поне като сипваш от туба виждаш какво влиза в резервоара.
Re: За "евтината"нафта и двигателя????
Stiv написа:Четири години карах Г21.6 TD ,вече цяла година карам Г3 1.9 TDI AFN,само с нафта на черно от сигурен източник ,досега никакви проблеми не съм имал.Поне като сипваш от туба виждаш какво влиза в резервоара.
Да ама Не за ПД внимавайте аз карах малко с "евтина" нафта и навих 1 приятелче пасат AVF мотор 131кс да кара с такава и ; зареждаме ние Евтино на половин цена и отиваме до Турция да избием от пътните и като се почна 1 олелия не е за разправяне в Истанбул 3 дни на майсторите а и на нас ни се разказа играта , в спец сервиз само дето не смениха дюзите то промивки абе олелия и накрая вдигнаха ръце и казаха от нафтата нещо се е зацапало. А колата вървеше , но от 2200 до 3000 оборота предърпва а и на компа никакви грешки стойности в нормите всичко ОК ала колата предърпва. Заредихме тяхна скъпа нафта след всички промивки и проби и газ към БГ. така я кара около 3000-4000 км с много добавки за горивото и само нафта от ОМВ и се оправи. Сега и неиска да чуе за Евтина нафта : "Евтиното излиза СКЪПО"
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MORSKIQ2 написа:Adnan кажи приятел кой е този от Бургас, че да ходя да взимам. А специално за нафтата аз мойта печка съм я карал и с корабно гориво така че нищо и няма. Един съвет за нафтата на черно: наливайте я в туби и я оставяйте 24 часа да престои и тогава я сипвайте във резервоарите, щото каквито и акита да има ще се утаят.Успех.
Мисля, че вече обявата в купува вече изтрита. Що не пуснеш и ти обява там може да пише някой.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На старата кола (Астра 96, 1.7 ТД) съм й направил около 140 000км за 5 години само с т.нар. черна нафта и проблеми не съм имал. Пасата тръгнах да го карам с такава, но веднъж (ах как ме заболя тогава) се наложи да слагам от бензиностанция и сложих В-повер за 50лв. Е от тогава насам не съм си и помислял за туби. Просто колата се държи по съвсем различен начин. Моят съвет е - слагайте само хубава нафта!
- Boyan Yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове от 3 години карам Голф 2 ТД и последните 2 години не е стъпвал на бензиностанция.В началото като си купих колата бях амбициран да я карам само с хубаво гориво,но цената постоянно скача и не ме кефи.Така че си намерих сериозен доставчик от който си пълня нафта и изобщо не ме боли главата.За 2 години пълнене на ефтина нафта съм нямал абсолютно никакви проблеми,колата си върви страхотно.Разлика намирам само в горивото на лукойл,но и в цената също.Мен да питате,ако карате по стари дизели карайте си с ефтина нафта абсолютно никакъв проблем поне е изпитано.
Върни се в “Дизелови агрегати”