За "евтината"нафта и двигателя????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Сря 28 ное 2007 20:26

Четири години карах Г21.6 TD ,вече цяла година карам Г3 1.9 TDI AFN,само с нафта на черно от сигурен източник ,досега никакви проблеми не съм имал.Поне като сипваш от туба виждаш какво влиза в резервоара.

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Re: За "евтината"нафта и двигателя????

Мнениеот Golf_Bora » Сря 28 ное 2007 21:51

Stiv написа:Четири години карах Г21.6 TD ,вече цяла година карам Г3 1.9 TDI AFN,само с нафта на черно от сигурен източник ,досега никакви проблеми не съм имал.Поне като сипваш от туба виждаш какво влиза в резервоара.

Да ама Не за ПД внимавайте аз карах малко с "евтина" нафта и навих 1 приятелче пасат AVF мотор 131кс да кара с такава и ; зареждаме ние Евтино на половин цена и отиваме до Турция да избием от пътните и като се почна 1 олелия не е за разправяне в Истанбул 3 дни на майсторите а и на нас ни се разказа играта , в спец сервиз само дето не смениха дюзите то промивки абе олелия и накрая вдигнаха ръце и казаха от нафтата нещо се е зацапало. А колата вървеше , но от 2200 до 3000 оборота предърпва а и на компа никакви грешки стойности в нормите всичко ОК ала колата предърпва. Заредихме тяхна скъпа нафта след всички промивки и проби и газ към БГ. така я кара около 3000-4000 км с много добавки за горивото и само нафта от ОМВ и се оправи. Сега и неиска да чуе за Евтина нафта : "Евтиното излиза СКЪПО"

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 ное 2007 23:46

За ПД в общи линий няма спасение-трябва си хубава нафта.Ама всички други ФВ дизели бацат с квото им ръгнеш :lol:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Чет 29 ное 2007 0:03

На мен ми е идеално,прати ми телефона на лично да му се обадя :)
На колко я дава нафтата ?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 29 ное 2007 9:50

MORSKIQ2 написа:Adnan кажи приятел кой е този от Бургас, че да ходя да взимам. А специално за нафтата аз мойта печка съм я карал и с корабно гориво така че нищо и няма. Един съвет за нафтата на черно: наливайте я в туби и я оставяйте 24 часа да престои и тогава я сипвайте във резервоарите, щото каквито и акита да има ще се утаят. :wink: Успех.

Мисля, че вече обявата в купува вече изтрита. Що не пуснеш и ти обява там може да пише някой.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Чет 29 ное 2007 9:58

ОК, тенкю :)
а случаааайно някое лично съобщение да ти е останало да ме насочиш към ник ?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 29 ное 2007 13:44

PACH написа:ОК, тенкю :)
а случаааайно някое лично съобщение да ти е останало да ме насочиш към ник ?

сорка :( няма нищо ех сега чекнах

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Чет 29 ное 2007 19:12

АЗ затова не си взех ПД.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Чет 29 ное 2007 20:54

Rabbit_TDI написа:За ПД в общи линий няма спасение-трябва си хубава нафта.Ама всички други ФВ дизели бацат с квото им ръгнеш :lol:

Само да питам: ти карал ли си с олио и как се държи, ако си карал де.
Мерси предварително :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 29 ное 2007 21:26

Не намирам старо олио ,но тая пролет смятам да обърна нещата.kombito_tdi кара само на олио включително и зимата.nix караше на биодизел и още няколко човека от форума/има тема/.При тия горива проблема е ,че в БГ се намират толкова трудно колкото и нафтата на черно :cry:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 30 ное 2007 6:45

На старата кола (Астра 96, 1.7 ТД) съм й направил около 140 000км за 5 години само с т.нар. черна нафта и проблеми не съм имал. Пасата тръгнах да го карам с такава, но веднъж (ах как ме заболя тогава) се наложи да слагам от бензиностанция и сложих В-повер за 50лв. Е от тогава насам не съм си и помислял за туби. Просто колата се държи по съвсем различен начин. Моят съвет е - слагайте само хубава нафта!

Потребителски аватар
4i4oto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4i4oto » Пон 10 дек 2007 19:24

моита печка от 4 години не е виждала нафта от колонка пак няма проблеми 4-ка е печката

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Пон 10 дек 2007 20:15

4i4oto написа:моита печка от 4 години не е виждала нафта от колонка пак няма проблеми 4-ка е печката

Колега жив и здрав и без аварии късметлия си ти, а и има доста писано , че помпа дюзата е по-капризния мотор откъм горивото.

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Нед 16 дек 2007 5:00

Пичове от 3 години карам Голф 2 ТД и последните 2 години не е стъпвал на бензиностанция.В началото като си купих колата бях амбициран да я карам само с хубаво гориво,но цената постоянно скача и не ме кефи.Така че си намерих сериозен доставчик от който си пълня нафта и изобщо не ме боли главата.За 2 години пълнене на ефтина нафта съм нямал абсолютно никакви проблеми,колата си върви страхотно.Разлика намирам само в горивото на лукойл,но и в цената също.Мен да питате,ако карате по стари дизели карайте си с ефтина нафта абсолютно никакъв проблем поне е изпитано.

Потребителски аватар
plamen_79_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_79_ » Вто 18 дек 2007 23:09

и мойта не знае какжо е това колонка и сащо нямам проблеми.Карам я с каквато нафта намеря.От Бургас сам ако някой продава нека пише ште купя - сериозен съм.

Върни се в “Дизелови агрегати”