Фучене, мучене и т.н. - РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 13 дек 2007 22:56

Слаба ти е музиката :wink: Сериозно, много се заслушваш. При мен, след като махнах катализатора, също има такъв шум, и е нормално. Просто защото турбото се чува повече ... Не му бери грижа ...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 13 дек 2007 23:00

В Смолян като бяхме оня ден имах чувството че ще експлодира нещо .... така се чуваше, дори по едно време се чудихме дали да не спрем. Аз към колата си се държа все едно ми е дете и искам всичко да и е наред и да е в перфектно състояние. Падам се общо взето перфекционист към колата и не мога да понеса че може да и има нещо.... чувствам се като болен, ама то мойто май си е направо психично състояние да се вманячявам толкова много, но съм такъв :)

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 13 дек 2007 23:16

махне ли се катализатора(или пък се избуши), така става - повече шум и повечко вървене.
Днес бях при Лазаров(Ауспуси Лазаров).Има много добри отзиви за него.
Та си сложих трикамерно гърне.Така си го нарича той.
То няма нищо общо с резонаторните които слагат(и аз бях сложил).
Целта му е да запази нивото на шума близо до това когато колата си е с катализатор(човека си ми каза, че с катализатор си е най-добре).
Резултата е доста добър мога да кажа.Колата рязко намали неприятното бучене около 2000 оборота.Имах и едно смотано свирукане(ама не от турбото) пак около 1500-1700 - и то изчезна.А това глупаво свиркане си го имаше колата още като я купих(беше с избушен катализатор), и резнатора(за който съжалявам че сложих) не помогна.
Но и се усети че колата върви по-малко но това мен не ме притеснява, щом даже си върнах ЕГР-а :)

Така че ако можеш сложи нещо там.Освен ако повечкото шум не те притеснява.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 13 дек 2007 23:21

Мен не ме притеснява шума, въпреки че като спомена и при мен на 2000 оборота бучи повечко :), но ме притеснява да не се счупи нещо и да ме остави някъде по пътя. Моя катализатор е изтърбушен, не съм слагал резонатор. Колкото до катализатора аз искам да си сложа оригинален, но просто ще е много пари и в момента ги нямам .... може би лятото или есента... не знам но сега притеснението ми е да не вземе да фръкне нещо през капака :)

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 14 дек 2007 9:03

Колега, като отнемеш газта пак ли бучи или само при натоварване?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 14 дек 2007 12:00

Само при натоварване.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 14 дек 2007 17:49

И при мен, съмнявам се в тамп. на скоростната кутия, видимо може да са здрави,/ гледаха ги уж/ но при натоварване като дам газ и отнема има едно шаване на лоста, оттам си вадя извод има може би "умора" на материалана тампоните и вибрациите от двг се предават назад/ бученето при мен е все едно е самолет, вярно не толкова фрапиращо но дразнещо. Ти сменял ли си тампони, мека връзка или поне гледал ли си как са?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 14 дек 2007 18:37

Звука и при мен е точно все едно някъв самолет или нещо подобно. Тампони не съм сменял никви, а лоста и на мен като подам газ ми мърда с 1см примерно, но си мисля че е нормално. Задната влиза малко и трудно понякога, но не знам дали това зависи от тампона. А колкото до меката връзка ..... днес бях до Сакар Ауто да си взема една тапа и ги попитах за катализатор и задно гърне по какви пари са, а отговора беше фрапиращ - мека връзка се продавала заедно с катализатора на скромната цена от 1300лв, а крайното гърне струва 684-5лв.... ventor2 казва че може да е от болтовете на генерациата и мисля да ходя да ги погледнат, но друго не знам какво да гледам. Днес видях че едно маркуче за вакум ми стърчи свободно без да ходи никаде ... огледах според дължината му някъде за място където да влиза, но не намерих нищо. Нормално ли да да стърчи така това маркуче ?

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пет 14 дек 2007 20:48

Честно казано прочетох само около 30 думи от темата , ма погледни си турбо пътищата .След турбото до всмукателния колектор .

п.с И не е нормално да стърчи това маркуче , може и от него да е !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 14 дек 2007 21:00

longora написа:Колкото до катализатора аз искам да си сложа оригинален, но просто ще е много пари и в момента ги нямам

Бе ти да не си се побъркал,да дадеш една торба пари за да пазиш околната среда с тоя катализатор :shock Освен ако не мислиш да прескачаш често до Германия че там ще въвеждат стикери за влизане в градовете и ако не отговаряш на нормите -не влизаш ,но малко ме съмнява че си тръгнал на разходка до там с тая цена на нафтата :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 14 дек 2007 21:52

Е не съм тръгнал към германия да :) но ми се иска всичко да си и е наред ;) За маркучето ще погледна пак да видим за кво иде реч :)

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 16 дек 2007 10:50

Ако има решение, или установиш какво е дай малко инфо.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 16 дек 2007 12:53

Ще видим тази седмица какво ще стане. Снощи пак чух "самолета". Хич не ми харесва!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 16 дек 2007 16:59

А при вас оборотите играят ли като колата е студено.. сутрин примерно ? Защото при мен както си седи на 800 .. вдигне малко, свали после под 800 и така известно време. Все едно ми глъхне колата. Това става само като седя на място.

Потребителски аватар
if
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот if » Нед 16 дек 2007 17:08

като намериш мястото на мъркучето и самолета ще кацне.провери връзките към егра

Върни се в “Дизелови агрегати”