Въпрос за катализатор на дизелов двигател.
- angel71
- Автомобил:
- Двигател:
При мен беше същото , обаче аз си извадих такъв документ.Взеха ми 10лв (където правят прегледи) и наистина данъкът е 50%wishmaster написа:На мен, пък ми казаха в данъчното - 50% намаление на данъка ако има катализатор, но срещу бележка от "оторизирана фирма" поставила или изпитала катализатора... И го платих целия.

- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
здр. аз имам Г4 тди 110 зачислявам го в даначнтото;казвам имам катализатор но ми казаха че ниамало значение заштото била над 74КВ така ли е.
в самата декларация която се попълва си пише много добре че намаление се полага само ако мощността на колата е до 74 KW (или 100 к.с.). А иначе не съм предполагал че толкова лесно ставала работата с удостоверяването на катализатора. Ще трябва да пробвам и аз.
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
намалението важи когато са налице две условия: 1. документ удостоверяващ наличието на катализатор и 2. мощност на двигателя до 74 KW или 100 к.с. (не помня да има ограничение в кубатурата). Съвсем отделен въпрос е дали са били взискателни служителите при регистрацията. Познавам хора чиито коли нямат катализатори но плащат половината, а познавам и други чиито са достатъчно нови (с още валиден TUV), имат си катализатори но пък плащат целия размер. Така като гледам ако си извади човек нужния документ от сервиз без значение дали има катализатор или не - ще е достатъчно за 50% данък.
Върни се в “Дизелови агрегати”