:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Купих си Поло '99 1,9 D-помогнете със съвети...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Нед 06 яну 2008 0:11

Смяната му дали е по силите на обикновен "майстор" или да си диря оторизиран сервиз ? И горе -долу къде се намира тази джаджа ?

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Нед 06 яну 2008 0:16

Аа сетих се и още нещо докато четох линковете-колана на щофьора някак мудно се прибира и се влачи като го откопчая...Това дали може да се коригира и как ако да ?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 06 яну 2008 0:37

За първото пиши на Anbuch-той е човека,за второто-има един теоритичен шанс да натегнеш пружината,ама си е доста занимавка...карай така!!
А-и кат искаш да добавиш нещо-използвай бутончето "промени",не пускайнов пост....Ако искаш,де :wink:

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Нед 06 яну 2008 19:18

:welcomee Желязна машина :wink: Успех

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 06 яну 2008 19:31

pinsi написа::welcomee Желязна машина :wink: Успех

:да: :welcome_to_group

ама аватарът ти е 18+ :D

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Пон 07 яну 2008 11:48

Термостата се намира над компресора на климатика и за да се свали се сваля самия компресор и ремъка който движи алтернатора, водната помпа... Никси каза че бая се измъчил с моя, доста работа било...

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 07 яну 2008 12:02

Определено е термостат.
Досега са ми сменяли термостаи за по 10-15лв и за около час, а за полото - 30лв и 4 часа.
Купи си Wahler - само с тях не съм имал проблем. Струва около 15лв.

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Пон 07 яну 2008 13:28

Ами прегледах темата със сервизите и май и аз при Никси ще ходя-някой има ли идея как е практиката там -смисъл предварително час ли да си запиша или направо да се изтърся на място ?

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Пон 07 яну 2008 13:29

polo_6NSC_AEF_1999 написа:
pinsi написа::welcomee Желязна машина :wink: Успех

:да: :welcome_to_group

ама аватарът ти е 18+ :D

Ми те под 18 книжки не дават бре :D Не вярвам и деца да влазят тука :twisted:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 07 яну 2008 15:12

yagoda написа:Термостата се намира над компресора на климатика и за да се свали се сваля самия компресор и ремъка който движи алтернатора, водната помпа... Никси каза че бая се измъчил с моя, доста работа било...

При теб понеже е допълнително слаган климатика и компресора е точно под капачката на термостата и затова се наложи да се смъква компресора. Предполагам че ако е оригинален климатика няма да е така.

Leon_24 звънкаш предврително и се разбираме кога и как :lol: :lol:

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Пон 07 яну 2008 22:28

°niksi° написа:
yagoda написа:Термостата се намира над компресора на климатика и за да се свали се сваля самия компресор и ремъка който движи алтернатора, водната помпа... Никси каза че бая се измъчил с моя, доста работа било...

При теб понеже е допълнително слаган климатика и компресора е точно под капачката на термостата и затова се наложи да се смъква компресора. Предполагам че ако е оригинален климатика няма да е така.

Leon_24 звънкаш предврително и се разбираме кога и как :lol: :lol:

Абе и аз така мислех да направя,но съм от шибаната Дупница и ми се изправя косата като знам ,че трябва да я докарам до София ,а не и е в ред всичко...Ще се наложи да рискувам май и да разчитам само на наличието на парно да ми каже дали не е издухал термостата :D Иначе на 16 така или иначе имам ходене до София и каквото и да стане ще я докарам на доктор ,но ще се обадя допълнително да се уточниме :)

Потребителски аватар
hslavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hslavov » Пон 07 яну 2008 23:15

честито братле, колата е готина. кфтито е че повечето са правени за италия климатците им са присаждани, на алтернатора ролките са сменяни и много други неща. аз съм имал 4 пололта 3 бензинови и 1 дизелово което още карам моито е 99 година. тва което аз ще те посъветвам да направиш е следното:
1 во - провери си нивото на маслото в скоростната кутия.
2-ро - провери си втулките на конзолата която държи оптигача на пистовия ремък.
3-то - има едни семеринги и едни метални прустени на реиката на скоростите. те се чупят и от там изтича маслото и се разваля скоростната кутия а тя е много скъпа и трудно се намира.
4то - тваа с лапата в купето може да е от алармата. слагат на италианските "GT " те са италянски и са големи боклуци правят много проблеми.
5-то - запиши си размера на пистовия ремък ти е 1530, ако почне някога да трака и ходисх по маистори и никои не мойе да ти каже от кжо е да знаеш яе е от ролката на алтернатора тя е някаква фраи лаиф
аз дадих кум 1000 лв по маистори и смених всичко до като открият проблема. струва 170 лв и могат да иа смнят само в Аутотрейд защото се набива по специален начин.
иначе тези полота правят проблем с маховика, суединителите им са бози, жилата на съединителите, скоростите, таблата, светлините по таблото, стартерите.
тва е от мен дано съм бил полезен
ако има нещо пиши на hslavov@avtomarket.bg

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Вто 08 яну 2008 0:15

Ами на тази не и е присаждан климатика като гледам...има си всякакви книжки- и за алармата и за климатика-всичко си е комплект ,а в колата изглежда дори не се е пушело-и пепелника си е чистичък и кожата на скоростния лост -нова новеничка,без дупки по седалките....само около дръжките на вратата има странни драскотини сякаш много пъти е отваряно от жена с голям маникюр :D
Ще дам на човек дето разбира да огледа и да ми каже какво и има ,че аз не разбирам много от коли ,а се напатих от разбирковци дето се гаврят с колите ни и тоя път няма да я карам на случайни "майстори"... Лампата и алармата са ми последна грижа-искам парното и термометъра да работят нормално и да се обслужи човешки за да знам че имам здрава кола в ръцете си и мога да я карам спокойно без да заничам тука и там под капака час по час.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 08 яну 2008 0:22

Е-ти си се насочил къде да идеш-форумна кола във форумен сервиз :wink:
Пък дали е присаждано или не-то откъде да знаеш?ще ти се види колата-ще разбереш!
:idea:
П.с.
Niksi рядко пише в тоя подфорум-трябва да си доволен :D :D

Потребителски аватар
Leon_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Leon_24 » Вто 08 яну 2008 1:01

Определено не мога да се оплача от липса на внимание :) Трябва да му се обадя тия дни и да видя как да го измисля ходенето до там...

Върни се в “Дизелови агрегати”