Съвет за покупка ГОЛФ 4 1.9 ТДИ
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде аз да ви кажа как съм я патил от "оригинални" филтри и да потвърдя, че е по-добре да избухаш малко повечко пари за нещо наистина добро. Купувам си въздушен филтър Бош - 18лв, слагам го и колата умира. Хвърлям го, слагам МАНН за 40 кинта и колата литва, е тва кво е? Слагам горивен отново МАНН - никакъв проблем. Тва филтрите са адски важно нещо, не си правете експерименти с евтини такива. А на колегата кво да кажа - ДВГ-то е супер, досега поне, никви грижи, качествени масла и филтри и повечко тегло на десния крак и няма ядове! 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
yokvov написа:Колеги може да прозвочи смешно но не разбирам.Тези букви AHF i AVG и т.н. каде се виждат по какво мога да разбера дали е АHF или AVG
Това е кодът на двигателя - първите букви от номера му. Можеш да го видиш в големия талон, бележката за данъка, отзад на бележката в багажника, в някои случаи го пише и на капака на ангренажа, и на последно място (дано не съм изпуснал нещо), на блока на двигателя.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Савет за покупка ГОЛФ 4 1.9 ТДИ
Виждам колеги че сте много по-компетентни от мене и моляви дайте ми съвет и аз съм се залетял кум 4ка и се чудя дали 1.9 11о коня или 1.9 с 6 степенната кутия които беше 130 и нагоре коне кое е по-качествено и по добро а и на кое подръжката е по тънка?
Последна промяна от iv4o9999 на Сря 21 яну 2009 10:06, променено общо 1 път.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Савет за покупка ГОЛФ 4 1.9 ТДИ
iv4o9999 написа:Виждам колеги че сте много по-компетентни от мене и моляви дайте ми съвет и аз сум се залетял кум 4ка и се чудя дали 1.9 11о коня или 1.9 с 6 степенната кутия които беше 130 и нагоре коне кое е по-качествено и по добро а и на кое подръшкаа е по тънка?
Първо оправи малко писането си и да уточном че'Ъ'е 'Y' на клавиатурата

Re: Съвет за покупка ГОЛФ 4 1.9 ТДИ
1.9 - 6 скорости, сега 116, 130 или 150, ти си решаваш. Според това на каква бройка попаднеш и с колко пари разполагаш.
- martin_vento
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за покупка ГОЛФ 4 1.9 ТДИ
по-добре го сменяй на 80хил.км като е ОРИГИНАЛЕН филтара.
Върни се в “Дизелови агрегати”