избор между Голф3 ДТИ и МЕРЦЕДЕС124-250 дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пон 11 фев 2008 18:33

Amorphiss написа:
Rabbit_TDI написа:.
.. Та ако говорим за 2.5 дизел (без турбо) е 90 коня фабрично е със серво щото на тоя кораб не можеш му завъртя геврека , ел.джамците са сравнително рядко често се срещат такива кочинки с АБС и блокаж на диференциала (много полезно зимата) климатик тук таме ако преди 90 след това климатици има на едно 60% от 124 (прословутата широка броня) ама такъв в БГ под 8 000 лв. няма да ти дадат да се снимаш с него. Така до тук с екстрите. .

хахаха, само ще кажа че всеки мерцедес е на 4 дискови спирачки, АБС и серво на волана и това е даже от края на 70-те години на миналия век...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 фев 2008 19:00

А климатик дето напоследък не се води екстра :?: Да не говорим ,че БМВ и Ауди/неговия клас/ от началото-средата на 90-те са на климатроник.......C и E и предшествениците им са в масовия случей версия Класик ,а тя е гола като пушка за такъв клас кола.Точно в тея години се сещам и ,че таблата им от слънцето се цепят като на стар негър петите/мноо е гадно :cry: / и интериорите са целите в "ламинат".Само дето не разбирам що си чешем езиците - двете коли са несравними и двете коли и марки са с "най-завишените" цени на пазара втора ръка :cry:

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Вто 12 фев 2008 9:28

Rabbit_TDI написа:Само дето не разбирам що си чешем езиците - двете коли са несравними и двете коли и марки са с "най-завишените" цени на пазара втора ръка :cry:
Ей тук се съгласявам с колегата за съжаление е много прав. А относно фабричния абс съгласявам се , че е така.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 12 фев 2008 10:24

миналич месец вкарах в БГ една 124ка 93та година 2.5 Д 93 коня. Колкото плюсове толко и минуси. В края на краищата поне се убедих че никога няма да си взема мерцедес освен ако не е производство след 2005та :lol:

Седми много тежкарсо на пътя иначе......ама само седи а голфарата върви :wink: Ако си некой комплексар целящ да го забележат и да демонстрираш присъствие придружено с (приятно) тракане то взимай мерца. Ако ти требва финкционална и практична кола голфа.

Забравих да кажа....ако си взимаш колата от БГ взимай БЕНЦ понеже по трудно ги чупят, докато повечето голфчета им е*ат майката и само проблеми ше имаш. Ако обаче голфечто е в добро състояние бих казал че е по добрият избор.

Потребителски аватар
serge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serge » Вто 12 фев 2008 17:18

от германиа 6тего взимам колега ама и там трудно се намират 4итави дизели и аз маи кам голф4ето се ориентирвам ве4е

Потребителски аватар
serge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serge » Вто 12 фев 2008 17:57

aбе карамисе не6то голема колиаца ама и тези голф4ета винаги сами били слабост

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 12 фев 2008 18:09

serge написа:aбе карамисе не6то голема колиаца ама и тези голф4ета винаги сами били слабост

Помисли къде и колко ще я караш и с кви пари разполагаш и то ще си дойде само.Другото е че щом е втора ръка никой от двата варианта не трябва да изключваш - квото падне по-хубаво :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 12 фев 2008 18:20

serge написа:aбе карамисе не6то голема колиаца ама и тези голф4ета винаги сами били слабост

А случайнво да си чувал за пасат :wink:

Потребителски аватар
serge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serge » Нед 24 фев 2008 19:50

неми харесва пасата на виzиа

Потребителски аватар
pdols
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdols » Нед 24 фев 2008 20:45

Имам VW TDI 2006 г. като работен автомобил и съм изкл.доволен от него , за 2 години само каране и смяна на масла.

Потребителски аватар
serge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serge » Вто 26 фев 2008 20:46

сигурно е така ама сиго подкарал 4исто нов

Потребителски аватар
coolmanx
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1999 1.9TDI PD

Мнениеот coolmanx » Нед 02 мар 2008 10:33

Виждам че сте много против мерцедеса май не сте карали 124-ка бащата имаше 124 3000cc 136коня чист дизел карашего безавариино 6-7 години само масло е сменял колата беше 87-г но вече го няма продадего много чуреят :)
имаме и 3ка 2те коли нямат нищо общо

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 02 мар 2008 13:45

Колеги , виждам , че тук искаме да изкараме черното бяло 8) Не се ебавайте с возията на мецедеса , не сте прави ... пенсионерски били , не знам какви си .... сега извинявайте , ама знаете , че доста кух народ като стане дума за голф казват " а бе мани , карат го разни селяни - убийци и ти окапват и зъби и бъбреци от тези друсалки " ..... значи ли това , че голфа е скапана кола ? Не бих казал .... има си хора , на което и това се харесва ..... а за колегата - виждам , че него явно го тегли към "гъзарска" кола ( щом не му харесват пасатите като визия и това е супер важно ) значи става дума за гъзария , а мерцедеса си е кола за гъзари , това не може да го отрече никой .... :wink:

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Съб 15 мар 2008 1:25

Е то тук би трябвало да ти е ясно какъв ще е коментара :)

galileos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galileos » Сря 26 мар 2008 16:14

juve написа:Колеги , виждам , че тук искаме да изкараме черното бяло 8) Не се ебавайте с возията на мецедеса , не сте прави ... пенсионерски били , не знам какви си .... сега извинявайте , ама знаете , че доста кух народ като стане дума за голф казват " а бе мани , карат го разни селяни - убийци и ти окапват и зъби и бъбреци от тези друсалки " ..... значи ли това , че голфа е скапана кола ? Не бих казал .... има си хора , на което и това се харесва ..... а за колегата - виждам , че него явно го тегли към "гъзарска" кола ( щом не му харесват пасатите като визия и това е супер важно ) значи става дума за гъзария , а мерцедеса си е кола за гъзари , това не може да го отрече никой .... :wink:
то мерцедеса не е само за гъзари кола но и за паралий аз имам мерцедес 124/250 91год. няма да ви казвам какви пари съм наринал за него като се замисля и ме заболява главата само смяната на всички тампоните отзад ми струва 280лв. без да смятам парите за труд вози супер ама извинявай за 3 години втори път ги сменям тях а колко други глупости има и на кви цифри са абе за..би карам си голфа и ползвам мерцедеса само за специални случай на голфа за 3 години освен масло, филтри и две крушки на фаровете друго не съм сменял - яка машина тъй че които има кинти да подържа мерцедес да си взима ако не да си вземе голф-най готината,практична и евтина кола

Върни се в “Дизелови агрегати”