Rabbit_TDI написа::shock -ти ако ти се случат сички тия неща наведнъж трябва си ебати каръка.Отделно те бензиновите ГТИ щото нямат дабитомери/1000 пари тука ,а не 200-300/,дюзи .
Колега не ми се спори,казах И АЗ КАРАМ TDI в момента но мисля реално.Спорът ЗА и ПРОТИВ дизела е вечен,но това което казвам и по-горе си е чистата истина.
Чукни никнейма ми на търсачката и ще ти излезе една тема за един ремонт и цените на части за дизели.
И не е задължително да си карък човече,просто дизел от тея години е със сигурност над 350 000 км.Няма кво да спорим и да гледаме километражи.как няма да смениш тези неща с времето,нищо не е вечно.
И да бензиновото 16V GTI НЯМА дебитомер представи си.А за 115-ка съм намирал за 240 лева--който търси намира има една приказка.
И що си мислите всички че турбината е най-скъпото в едно TDI,напротив колега най-евтината като консуматив е тя.От Англия Garrett излиза за 210 лири чисто нова,не ми се спори ама как ама от къде.А ГНП за Г3 ТДИ поръчвахме скоро за мой познат излезе 1400 лева че тук от магазин на VW-AUDI му искаха 3000 с гаранцията.Една дюза от магазина за PD е 1300-1400 лева,а те са 4 нали знаеш.Разпръсквач само за обикновеното TDI има и за 80 лева единия,а ''умната'' дюза колега колко струва, А?????Да не говорим че на дизела всичко му е по-скъпо--и съединител комплект заедно с маховика,и гарнитурите,и филтрите,и маслото,да не говорим че и малко по-честичко се сменят консумативите.А и при 2,18 лв. за литър нафтичка---само за малко над година дизела е скочил със 73 процента,кво праим????
Та за това както казах освен ARL--чето друго не виждам какво си струва да се поддържа от модела Голф.
И въобще мен ми се струва че тук доста често пишат хора които и да карат автомобил с даден двигател,или не са наясно с нещата и цените или не им се е случвало нищо по-сериозно досега,та затова така говорят.Ясно е че който кара дизел ще си го защитава,и аз карам,но имам база за сравнение и мнението ми е съвсем обективно,не ме е срам да кажа кусурите на тея двигатели които никак не са малки откъм финансовата страна за поддръжката им.