AFN-а ми забива

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
eeedddeee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eeedddeee » Вто 25 мар 2008 19:26

meen написа:благодаря на всички които ми помогнаха да реша проблема със забиването. проблема го реших с раздвижване на геометрията.взех масло смазах оста която влиза в турбото и започнах да раздвижвам вилката около 1 час и всичко се оправи веднага сложих ваг кома и не прави вече грешка и се форсира до краи

Да ама не : отстранил си временно последиците :roll: , ако мислиш да си я караш таз колица ? иди при колега който е правил упражнението със свалянето и ПОЧИСТВАНЕ на геометрията.
Защото като "гръмне" турбото много "боли" Ти си решаваш :oops:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 26 мар 2008 9:23

eeedddeee написа:
meen написа:благодаря на всички които ми помогнаха да реша проблема със забиването. проблема го реших с раздвижване на геометрията.взех масло смазах оста която влиза в турбото и започнах да раздвижвам вилката около 1 час и всичко се оправи веднага сложих ваг кома и не прави вече грешка и се форсира до краи

Да ама не : отстранил си временно последиците :roll: , ако мислиш да си я караш таз колица ? иди при колега който е правил упражнението със свалянето и ПОЧИСТВАНЕ на геометрията.

Аз пък не съм убеден.Как точно ще гръмне като спре пак геометрията.Изчистването също не е вечно решение - да не говорим ,че човъркаш отваряш и затваряш вече сработили части :!: Ако го направи пак то ще е след доста километри и пак същото упражнение :idea:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 26 мар 2008 9:31

Rabbit_TDI написа:
eeedddeee написа:

Аз пък не съм убеден.Как точно ще гръмне като спре пак геометрията.Изчистването също не е вечно решение - да не говорим ,че човъркаш отваряш и затваряш вече сработили части :!: Ако го направи пак то ще е след доста километри и пак същото упражнение :idea:

гърмят не ами гърмят-турбина не се 4исти с раздвижване :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 26 мар 2008 9:37

В такъв случей си оттеглям мнението :)

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Сря 26 мар 2008 18:09

Пиша и аз в темата тъй като съм със същия мотор и същия проблем.След посещение в Бош сервиз в Пловдив хората там казаха че са запознати с подобен проблем,който те наричаха притурбиране.След бош тест и тест в движение компа изплю грешка като на колегата.Приемчикът на сервиза ми каза,че клапанът за управление на турбото най-вероятно е дефектирал и се налага неговата смяна.Беше сменен - 235 лв.Колата се промени коренно.Пълнеше си оборотомера без грижи.При една от форумните срещи в Пловдив нашия колега kombito-tdi ми каза че това едва ли ще ми реши проблема и това най-вероятно е временно.Тъй като аз бях ходил при него в Карлово и бяхме правили там десетки тестове и процедури по раздвижване на геометрията при мен нещата просто не се промениха.Мнението му беше,че вероятно става въпрос за силна замърсена геометрия или механичен проблем вътре в турбото.Оказа се абсолютно прав.Месец след като бях в Бош сервиз колата отново заби но не вече като преди на 3000 об а на около 3800-4000об.Веднага се върнах в сервиза още на следващия ден и показах приемния документ на колата в който се вижда че там е била едва преди месец.Държа да кажа че според мен хората в сервиза бяхя коректни.След нови тестове ми се обадиха и казаха че трябва да се свали турбото за профилактика.След няколко часа колата беше готова.Обяснението от тях беше - в следствие на повреден клапан за управлението на турбото се е замърсила геометрията и оттук е бил проблема.Тази процедура ми струваше 45 лв.Сега вече месец и половина нямам никакви проблеми.Колата върви като луда а гори малко.Между другото имам един клапан Н75-този свален от мен в наличност и ако някой иска да си прави тестове го подарявам.

Изображение

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Сря 07 май 2008 19:57

и моят АФН забива(прави го много рядко) когато я изцепя на 1-ва след 3000 об. сякаш горивото не и стига или помпата изключва?мотора е с чип(в случай ,че има някакво значение) :gruebel

Потребителски аватар
tosho_vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tosho_vr6 » Сря 07 май 2008 22:27

браво

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 08 май 2008 7:28

Малко газ им давате на тия колици , за туй така !
Махай катализатора и иди пробвай колко може да вдигне , в продължение на София-Бургас :wink:
Ще дадеш същите пари за гориво, ама поне ще заведеш някоя приятелка да си плацика дупето :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 08 май 2008 7:35

Dobromirski написа:Малко газ им давате на тия колици , за туй така !

Е в това се крие голата истина :wink:

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Чет 08 май 2008 7:53

andonov написа:

Даааа многооо правилно!!!!!!!!

Потребителски аватар
meen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meen » Чет 08 май 2008 9:48

и аз това си мисля защото приятелката-ми я кара и не и дава газ.това което направих беше временно, сега пак забива и ще отварям турбината за почистване пак ще пиша и ще снимам

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 08 май 2008 10:02

andonov написа:

А колко бензин се слагаше на половин резервоар нафта?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 08 май 2008 10:06

Adnan написа:
andonov написа:

А колко бензин се слагаше на половин резервоар нафта?

Това за какво ти е сега?По принцип се слага зимно време при много ниски температури, защото нафтата ни излиза от Лукойл за -10гр.
Около 5-8%.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 08 май 2008 10:27

andonov написа:Това за какво ти е сега?По принцип се слага зимно време при много ниски температури, защото нафтата ни излиза от Лукойл за -10гр.
Около 5-8%.

Преди никси беше писал да се сипва 1 литър на нещо си. И така 20-30 км на 4000 оборота да се кара.
Но нещо не мога да му намеря темата а и изобщо се чудя защо беше писал да се сипва бензин като цяло.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 08 май 2008 14:06

Бензинеца , Niksi май го беше писал за помпата. Не разглабяй нищо ами ако не си избил катализатора , го мащай и яко Гааааззззз. Ако мине в сервизен режим, гасиш/палиш и пак газ !

Върни се в “Дизелови агрегати”