Прегрях си дизела! какви са последствията

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 30 мар 2008 21:22

metalqgata написа:Ами, запалих си дизелчето и... чусе някав странен шум (двигателя работеше добре и маслото не беше пресечено) след което изтрещя нещо (водната помпа ще да е) и всичката вода изтече отдоло. Общо взето това стана след опита ми да запаля. Водна помпа лесно ли се сменя или да си я давам на майстор?

п.с. Когато спрях колата нямаше изобщо вода, изтекла е за около 1км. в който карах със 100

Това ми звучи като издухана гарнитура или спукана глава, и прави налягане в охладителния кръг и гърми съединения и т.н.
Като отвориш капачката на водата и запалиш изхвърля ли вода?

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Вто 01 апр 2008 9:15

Ами не знам колко градуса е била температурата, защото когато ми намалее водата и почва да мига и да качва температурата (което всъщност не е вярно, ами просто ти подсказва да си долееш течност) а всъщност това е просто зщото е паднало нивото на водата. А именно това ме подведе мен, защото знаех че съвсем малко трябва да се долее и бях сигурен, че ще се прибера с колата. А в маркуча (горния) нямаше никаква вода, а за долния... можеби имаше малко... не сам сигурен. То преди това се чуваше някакъв странен шум, но от каде да знам, че е от помпата :(

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 01 апр 2008 11:09

И как е сега колата? Не смени ли помпата?

Потребителски аватар
Loshcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Loshcho » Сря 02 апр 2008 12:13

Имам същия проблем с пасат б3 бензин. Всичката вода ми истича за 8км някаде , случи се така да карам на 110 градуса няколко километра за да мога да долея.някак си ми влиза въздух в водата и ми надува маркучите , поне така мисля. Горния маркуч към парното ми се пука 2 пъти за 4 дена като дигне градусите направо се пръска и се цепи май е от главата не съм сигорен :cry: някой има ли някакви идеи от какво е :( видях че от маркуча под казанчето истичаше вода но мисля че това е от налягането

Потребителски аватар
EXPLOSIVE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EXPLOSIVE » Сря 02 апр 2008 17:30

Loshcho написа:Имам същия проблем с пасат б3 бензин. Всичката вода ми истича за 8км някаде , случи се така да карам на 110 градуса няколко километра за да мога да долея.някак си ми влиза въздух в водата и ми надува маркучите , поне така мисля. Горния маркуч към парното ми се пука 2 пъти за 4 дена като дигне градусите направо се пръска и се цепи май е от главата не съм сигорен :cry: някой има ли някакви идеи от какво е :( видях че от маркуча под казанчето истичаше вода но мисля че това е от налягането

На 100% издухана гарнитура на главата (в най-добрия случай, а може и спукана глава) и то в доста напреднал стадий. Прави ремонт за да не сменяш преди това радиатор или казанче на праното!!!! НЕ ОТЛАГАЙ!!!!!

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Нед 06 апр 2008 14:11

Това ми звучи като издухана гарнитура или спукана глава, и прави налягане в охладителния кръг и гърми съединения и т.н.
Като отвориш капачката на водата и запалиш изхвърля ли вода?

Ами не, не ми изхвърля вода от казанчето. А сега на това дередже нямам нито средства нито време да си правя колата :( направо не мога да спя като знам, че стои така гадно пред блока, а ми и спукаха гумата ония нещастници .... абе ужас. Ако имам издухана гарнитура, крива или спукана глава, би трябвало да ми е пресечено маслото нали??? Защото не мене ми се видя нормално, няма нищо нередно. А това стържене е било от помпата (предполагам) защото като я запалих, се чу един гаден шум придружен с "прас" и явно се доповреди помпата, защото отдоло изтече всичката вода за нула време.... сега ако имам време (и подходящи условия, щото баш когато съм свободен въли дъжд) ще сваля помпата и ще сложа друга, да видя дали от там е бил шума...
А от бензин на дизел водна помпа става ли (от 1.8 GTI на 1.6 GTD )

Става!!

Върни се в “Дизелови агрегати”