Моля да не се смята за реклама - просто споделям опита и впечатленията си. Както вече съм писал в други подобни теми, ползвам на Liqui Moly - Diesel Fleiss Fit К (концентрирания - 1:1000, т.е. 1 мл добавка на 1 литър гориво). Независимо от каква бенизностанция зареждам, и какво ми обясняват продавачите (ама защо я слагате тази добавка, нашите горива си я имат), винаги я слагам когато се очакват температури под +5*С, и нито веднъж досега не ми е замръзвало горивото. Може и да е субективно усещането (внушение), но с тази добавка колата върви една идея по-зле.
Относно другата добавка - за почистване, доста колеги тук ползват Castrol TDA. Аз веднъж сложих (всъщност сложиха ми - подарък) дизелов Redex, но не съм доволен - с нея добре, но след това става по-зле отколкото преди да се сложи (възможно е също да е въпрос на внушение). Преди около 2 месеца по препоръка на съфорумец сложих на Liqui Moly - Super Diesel Aditiv. Действително с нея звука на двигателя се промени към по-добро, и като че ли се поотпуши вървежа. Наближава да сложа втори път (по указанията - след поне 2000 км) - да видим какво ще е положението. Ако не знаете, в София има магазин на представители на LM - бул. Христо Ботев 25 ако не се лъжа (името беше нещо от типа на Автомания). Тъй като аз не успях да ги намеря в работното им време, последните добавки си ги купувах от бензиностанция Петрол, Шумен - 5 км. За месец и половина цената на Super Diesel Aditiv се беше променила от 8,65 лв. на 8,99 лв.
Сещам се за добри отзиви от форума за добавката Golden Eagle - мисля че се продава на бензиностанции ЕКО.
Какво да сложа за да не замразва нафтата
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
http://www.prospeed.bg/cat/index.php?ma ... rers_id=12 - някой пробвал ли е това Bardahl - адски много ги хвалят в последния Ауто мотор унд спорт - фирмата е от 50тина и повече години в бранша.Има много интересни добавки и за масло.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: `
toninio написа:Благодаря ви за отговора само още едно въпросче кам junakov аа ти от каде зареждаш качествена нафта смисъл кои бензиностанции
омв , еко кинитрон и никаде другаде ,
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:Моля да не се смята за реклама - просто споделям опита и впечатленията си. Както вече съм писал в други подобни теми, ползвам на Liqui Moly - Diesel Fleiss Fit К (концентрирания - 1:1000, т.е. 1 мл добавка на 1 литър гориво). Независимо от каква бенизностанция зареждам, и какво ми обясняват продавачите (ама защо я слагате тази добавка, нашите горива си я имат), винаги я слагам когато се очакват температури под +5*С, и нито веднъж досега не ми е замръзвало горивото. Може и да е субективно усещането (внушение), но с тази добавка колата върви една идея по-зле.
Относно другата добавка - за почистване, доста колеги тук ползват Castrol TDA. Аз веднъж сложих (всъщност сложиха ми - подарък) дизелов Redex, но не съм доволен - с нея добре, но след това става по-зле отколкото преди да се сложи (възможно е също да е въпрос на внушение). Преди около 2 месеца по препоръка на съфорумец сложих на Liqui Moly - Super Diesel Aditiv. Действително с нея звука на двигателя се промени към по-добро, и като че ли се поотпуши вървежа. Наближава да сложа втори път (по указанията - след поне 2000 км) - да видим какво ще е положението. Ако не знаете, в София има магазин на представители на LM - бул. Христо Ботев 25 ако не се лъжа (името беше нещо от типа на Автомания). Тъй като аз не успях да ги намеря в работното им време, последните добавки си ги купувах от бензиностанция Петрол, Шумен - 5 км. За месец и половина цената на Super Diesel Aditiv се беше променила от 8,65 лв. на 8,99 лв.
Сещам се за добри отзиви от форума за добавката Golden Eagle - мисля че се продава на бензиностанции ЕКО.
Всички добавки разтварят налепите и батаците по горивната система и става мазало след това.

- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
andonov написа:Всички добавки разтварят налепите и батаците по горивната система и става мазало след това.
това означава ли никога да не се ползват каквито и да е било добавки, за да се избегне въпросното "мазало". Какво става ако си пазим вечно тези отлагания с идеята да не ги размърдаме...че тръгнат ли...
или предлагаш по радикално решение: разглобяване на горивната система, почистване и сглобяване ?!
Върни се в “Дизелови агрегати”