Изпушила турбина на TDI ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 10 апр 2008 7:38

pdols написа:Проблема се оказа уплътнението на голям въздуховод от турбото към интеркулера точно преди самия интеркулер.Работата е била за 5 мин.Цената ако трябваше да я плащам около 20 лв. за уплътнение и около 120лв. за труд (UK).В момента колата си е като нова като освен проблемите с турбото изчезнаха и всякакви пушеци при ускорение с една забележка, че при крайно подаване на газ пак има черен пушек но с нива сравними с тези когато колата беше нова.
БЛАГОДАРЯ на всички които ми помогнаха с мнения и съвети.Бяхте ми изключително полезни.

Това да не те притеснява колега.След каране с пукнат маркуч по цялата изпускателана система (тръби,катализатор,гърнета) се натрупват сажди.Покарай малко и всичко че се изчисти. :wink:

venkokmeta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venkokmeta » Пет 11 апр 2008 10:10

колега аз имах съ6тия проблем преди джа дена след като ходих да ми сменят ремаци и ролки след като излезнах от сержиза го 4ух този 6ум при мен маистора не бе6е жкарал добре нарку4а на интерколера които се намира от дясната страна зад гумата след като го наму6ках жси4ко си стана ок

Потребителски аватар
kokoshkite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshkite » Пон 14 апр 2008 20:38

1.9 TDI-PD доста от тях имат проблем с мазането на турбината !Маслото изтича и влиза във всмукателния колектор и така може да гори масло и да не се маже добре турбо компресора !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 апр 2008 22:01

kokoshkite написа:1.9 TDI-PD доста от тях имат проблем с мазането на турбината !Маслото изтича и влиза във всмукателния колектор и така може да гори масло и да не се маже добре турбо компресора !

Мнооого компетентно и обосновано мнение :)

Triph4z3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Triph4z3 » Сря 23 апр 2008 9:44

колега провери си мъркучите около турбината и интеркулера.

Върни се в “Дизелови агрегати”