Ми тя и да удря за миг 1.6бара , ако разтоварва веднага то е ясно че няма да отчита свръх налягане .
Гатанката ми стана интересна , ама поопиши я по разбираемо че в дадени моменти ми се губи мисълта и каъв отговор се търси . Защо не отчита свръх налягане или . С таз настройка на какви обороти превключва типтроника ?
Давам няколко примера . На колега от форума му правеше същите проблеми . Даваш газ на място , изпушва , прекъсва и заработва на 2-3цилиндъра за около 10 секунди . В движение , вдига налягане на турбото (по спомен) 2400мбар. и изведнъж компа резва горивото на около 20мг. , колата забива , излщчва от скорост и работи нестабилно за няколко секунди . Оказа се блокирал затворен байпас на турбото .
Друг случай . Колега от ауди форума , има си тема там , пак с тези симптоми , даже колата гаснеше в движение . Оправиха му я дугаде , оказа ло се е ЕКУ .
Още един случай . Колега от форума със Сеат Толедо . Дава газ и на 3000 оборота се получава или едно разко прекъсване или гасне . Ако изключи от скорост да не загасне , работи на 2-3 цилиндъра . При форсиране на мяст , пак работи на 2-3цилиндъра . Открих че единя маркуч (подаващият ) под задната седалка , е претиснат и не дава дебит на гориво . По принцип там е с Г'образни щуцери но човека си го е преправял някога .
Без да се погледне какво се случва е трудно да се отгатне .
AHU питане
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andonov написа:"Не е срамно да питаш, срамно е да не знеаш"
"КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗНАМ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗНАМ ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ"
Rabbit_TDI "Що си мисля че дизела по-принцип си работи с бедна смес "
КОЛЕГА ТИ МАИ ПАК НЕ СИ РАЗБРАЛ

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:бедна смес от турбина не се полу4ава за да гасне,проблема е винаги в горивната с-ма ако зацепването е добре
зака4ка-гатанка:VNT1749 е натегната по4ти до последно(на 1400 оборота е на пълна мощност с 1.6 бара).egr система направо няма ,колата не от4ита свръхналягане като умишлено съм намалил горивната смес(по бедна)нищо не пуши а върти гуми при натоварване-говоря за автомат помпа дюза.на какво се дължи???????
бонус :при ПД също има финна центровка на ангренажа .....а не само по белези
Да разбирам ли че регулираш надува с горивото (нали си сменял и софта)
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kombito-tdi написа:andonov написа:"Не е срамно да питаш, срамно е да не знеаш"
"КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗНАМ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗНАМ ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ"
Rabbit_TDI "Що си мисля че дизела по-принцип си работи с бедна смес "
КОЛЕГА ТИ МАИ ПАК НЕ СИ РАЗБРАЛТО СТАВА НА ВЬПРОС ЗА ТОЛКОВА БЕДНА ГОРИВНА СМЕС ЧЕ ЧАК В СЕДЕМ ОТ НАИ-ГОЛЕМИТЕ СЕРВИЗИ В СОФИЯ СА СИ УМЯЛИ ОТ СМЯХ
Ще се поправя и ще използвам терминът "smoke opacity"
Едва ли си разбрал какво искам да кажа ! Ма едва ли и има нужда .
Усещам как темата тръгна към усиране от както се обади

Ето и малко интересна литература
http://www.bosch.com/content/language2/html/4133.htm
http://www.who-sells-it.com/images/cata ... f_8732.pdf
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги искам да Ви се извиня предварително за това което ще напиша.
споменатия ми пост малко по-нагоре няма нищо общо с вентоман
отговарям на андонов и рабит
не желая малки онанисти да ме цитират
чел чел не допрочел
http://fiat-bg.org/forum/viewtopic.php? ... f1eb7c74a2[url]
чел чел не допрочел
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kombito-tdi написа:колеги искам да Ви се извиня предварително за това което ще напиша.
чел чел не допрочел

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:бедна смес от турбина не се полу4ава за да гасне,проблема е винаги в горивната с-ма ако зацепването е добре
зака4ка-гатанка:VNT1749 е натегната по4ти до последно(на 1400 оборота е на пълна мощност с 1.6 бара).egr система направо няма ,колата не от4ита свръхналягане като умишлено съм намалил горивната смес(по бедна)нищо не пуши а върти гуми при натоварване-говоря за автомат помпа дюза.на какво се дължи???????
бонус :при ПД също има финна центровка на ангренажа .....а не само по белези
Давай отговора на гатанката че пак се почна.Ако някой знаеше до сега да беше го написал.

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 бара се държат по4ти постоянно и както казах EGR система в момента НЯМА(ще се модифицира))
сместа е по бедна като минимално коли4ество ;отговор на гатанката няма да дам защото съм вкарал доста 4асове в разработката на тая машина-вклю4ително доста от недостатъците на помпа дюза са елиминирани
на типтроника единствено му избяга първия режим на смяна на 1800-1900 оборота и то на по високите предавки
в гугъл инфо нема
сместа е по бедна като минимално коли4ество ;отговор на гатанката няма да дам защото съм вкарал доста 4асове в разработката на тая машина-вклю4ително доста от недостатъците на помпа дюза са елиминирани
на типтроника единствено му избяга първия режим на смяна на 1800-1900 оборота и то на по високите предавки
в гугъл инфо нема

- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А може би софта е нагласен на 1.6 да не чете свръх налягане
Ама пка не мога да схвана идеята ти . Променил си нещо и искш да отгатнеме какво . Че то каквото и да си променил и я караш на 1.6 не е ли компа главната причина да не чете свръх наляхане .
Да си барал аванса презпрограмата + рецирколацията и това да води до този момент .

Ама пка не мога да схвана идеята ти . Променил си нещо и искш да отгатнеме какво . Че то каквото и да си променил и я караш на 1.6 не е ли компа главната причина да не чете свръх наляхане .
Да си барал аванса презпрограмата + рецирколацията и това да води до този момент .
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
казах 4е турбината е натегната механи4но докраи
няма софт които да регулира толкова бързо геометрията на турбото пиковете са над 2,5бара а компа влиза в сервизен режим ако има разлика от над 200 единици
защо не забива?
отговора на гатанката е 4е EGR системата конструктивно е малко недоизмислена (като цяло):lol:

защо не забива?
отговора на гатанката е 4е EGR системата конструктивно е малко недоизмислена (като цяло):lol:

niks76 написа:казах 4е турбината е натегната механи4но докраиняма софт които да регулира толкова бързо геометрията на турбото пиковете са над 2,5бара а компа влиза в сервизен режим ако има разлика от над 200 единици
защо не забива?
отговора на гатанката е 4е EGR системата конструктивно е малко недоизмислена (като цяло):lol:![]()
И аз да се набутам между шамарите с моята некомпетентност

доколкото си спомням някъде бе писал , че дори нямаш клапа ма EGR-ра, абе опита е много важен. Поздрави на всички.

Върни се в “Дизелови агрегати”