Голямо благодаря на Дани от Монтана

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Голямо благодаря на Дани от Монтана

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 8:16

Bora99 написа:а от другата страна на листчето с червен химикал са записани други 2 номера V - 0 460 404 969 и
- 0 460 414 987

Е как по един номер на авансатор извадиха два номера на помпи, че и двата да са моите номера на помпи? По-горе писах, че са с различни номера на авансаторите.

А някое 0 281 002 xxx няма ли случайно по тези листчета?

Номерата за които те питам са на помпата и на самият авансатор. Този на помпата е лесен за виждане, от страни на корпуса, като застанеш пред колата ще гледаш директно към него. Този на авансатора е труден за виждане, на гърба на помпата - там дето излизат тръбичките, но под тях. Добре ще е ако успееш и него да видиш. Има шанс да се окаже, че и двата авансатора не отговарят нито на твоята, нито на моите помпи.

Пък Иван от Гара Яна няма да хода нищо да го питам за история от преди една година. Каквото ми беше нужно от Владо го разбрах. Червения, като си толкова надъха - ходи ти го питай и пиши какво е казал после.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 31 авг 2012 9:06

Аз те питах няколко въпроса,но отговор не получих.Ще те питам пак.Ти да не си си записал случайно някъде номера на авансатора преди да го продадеш,че си сигурен,че не е твоя???Как и двата авансатора не са за вашите помпи а помпата на колегата работи.Как стана така ми е много интересно :roll: .не съм се надъхал .Просто ми писна да се правиш на рефер и да питаш насам натам кой какво направил и какво казал.А сега какво стана дай ми номер и накрая номера не отговаря на моята помпа.А от кеде знаеш че не е сменян преди теб те попитах но отговор не получих.Какво пишеш глупости само незнам,а ти може и да знаеш че е сменян и затова да искаш номера за да сравняваш.Ако си пич върни му парите както си казал,ако ли не какъв е смисъла да пишеш само глупости по темата? Аскаш да стане 50 страниси ли?????

brum

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 9:38

Не, не съм записал номер на авансатор. И не - не знам дали не е сменян преди мен. Точно за това питам за номерата на вторият авансатор - той може да отговаря на някоя от помпите. Примерно на тази на Сергей - ако отговаря - ясно е, че тоя си е моят.

И точно защото нищо не съм записал търся вариант да се разбере това моят авансатор ли е или не е. Или поне някакъв начин, да се покаже, че е работещ (различен от честната дума на Сергей).

Само за едното да съм "пич" няма да купя неработеща чужда част. Обаче до тука мисля, че поне малко доказах, че се опитвам да изчистя историята и всеки с малко акъл ще разбере защо няма да взема авансатора преди да ми докаже по някакъв начин едно от двете - че е моят или че работи.

pepi16189
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepi16189 » Пет 31 авг 2012 12:11

brum написа:Не, не съм записал номер на авансатор. И не - не знам дали не е сменян преди мен. Точно за това питам за номерата на вторият авансатор - той може да отговаря на някоя от помпите. Примерно на тази на Сергей - ако отговаря - ясно е, че тоя си е моят.

И точно защото нищо не съм записал търся вариант да се разбере това моят авансатор ли е или не е. Или поне някакъв начин, да се покаже, че е работещ (различен от честната дума на Сергей).

Само за едното да съм "пич" няма да купя неработеща чужда част. Обаче до тука мисля, че поне малко доказах, че се опитвам да изчистя историята и всеки с малко акъл ще разбере защо няма да взема авансатора преди да ми докаже по някакъв начин едно от двете - че е моят или че работи.

да предположим,че авансатора не съвпада с номера на помпата но е работещ то си го взимаш връщаш 80 кинта дето ти е дал вентоман за него, а останалите 120кинта човека е дал 200 за нещо което не му е нужно не знам как да го опиша като цоцане на клиент или като рекет?

brum

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 12:22

Ама винаги може да се пробва да върне на Вальо авансатора, обаче веднъж не се е получило. Аз максимума който мога да направя в тази история е да си го взема обратно.

Пък и тези 200лв за авансатор Вальо каза, че не са вярна цифра, а по-скоро да са 100-110 лева. При все, че на Сергей цифрите се разминават с тези които проверявам има шанс и тези 200лв да не са 200лв както твърди. Ама тях вече няма как да ги проверя. Иначе до сега да бях я свършил тази работа :) .

Обаче факт е, че такава помпа може да се намери цяла за 200лв по моргите. Та ако Сергей малко или много се беше поинтересувал, щеше да знае че 200лв за авансатор звучи яко надута цифра. Някой друг ако е вземал авансатор от Вальо за 200лв - може да каже, нещата ще натежат в полза на Сергей. Ако пък някой друг е вземал авансатор от Вальо за около 100лв също може да се обади. Тогава пък ще натежат в полза на Вальо.

pepi16189
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepi16189 » Пет 31 авг 2012 15:15

brum написа:Ама винаги може да се пробва да върне на Вальо авансатора, обаче веднъж не се е получило. Аз максимума който мога да направя в тази история е да си го взема обратно.

Пък и тези 200лв за авансатор Вальо каза, че не са вярна цифра, а по-скоро да са 100-110 лева. При все, че на Сергей цифрите се разминават с тези които проверявам има шанс и тези 200лв да не са 200лв както твърди. Ама тях вече няма как да ги проверя. Иначе до сега да бях я свършил тази работа :) .

Обаче факт е, че такава помпа може да се намери цяла за 200лв по моргите. Та ако Сергей малко или много се беше поинтересувал, щеше да знае че 200лв за авансатор звучи яко надута цифра. Някой друг ако е вземал авансатор от Вальо за 200лв - може да каже, нещата ще натежат в полза на Сергей. Ако пък някой друг е вземал авансатор от Вальо за около 100лв също може да се обади. Тогава пък ще натежат в полза на Вальо.

когато бората99 преди година е искал да върне авансатора вентомана е отказал да му върне парите с предтекс ,че е на приятел и ще си развалят отношенията това са били долни лъжи от негова страна простичко и ясно лесни 120 парета в джобчето лесно влизат трудно излизат

brum

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 15:18

За тогава нищо не знам. За авансатора разбрах преди седмица като Сергей пусна темата.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 31 авг 2012 15:34

brum написа:...Обаче факт е, че такава помпа може да се намери цяла за 200лв по моргите. Та ако Сергей малко или много се беше поинтересувал, щеше да знае че 200лв за авансатор звучи яко надута цифра...
Моля те, махни тази част! Защото, ако отивам в сервиз, който е препоръчан във форума и има тълпа доволни клиенти, то е ТОЧНО защото отивам при майстор, на когото мога да имам доверие, а не при първия срещнат на улицата самозванец. И, ако е донякъде нормално да проверяваш твърденията на тези срещнатите на улицата, не смятам, че е нормално да проверяваш всяка дума на препоръчаните във форума майстори. Прав ли съм? Казвам "донякъде нормално" защото, ако отиваш с недоверие в сервиз, то работата е оср.на още от самото начало и по-добре изобщо да не влизаш. И като цяло е по-добре да отиваш при някой, на когото имаш доверие.

Последна промяна от myrshavija на Съб 01 сеп 2012 8:24, променено общо 1 път.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 31 авг 2012 15:58

brum написа:Ама винаги може да се пробва да върне на Вальо авансатора, обаче веднъж не се е получило. Аз максимума който мога да направя в тази история е да си го взема обратно.

Понпа може да намери и за 200 лв но дали Вальо ще му я продаде за толкова е отделен въпрос.Човека като не зане каква е цената на дадена част се съгласява с това което му казват,но след време като разбере му става кофти че са го минали по тънката лайсна както и теб.Ти не си длъжен да даваш това което "приятеля" ти е взел.Не си длъжен да върнеш нищо по-принцип защото е минало доста време и съм съгласен с това,но при положение ,че искаш и се дърпаш нещо не го разбирам.Ако излеже,че и този авансатор ,който му е на помпата не отговаря нито на твоята,нито на неговата какво правим?Явно в някой сервиз са му ги сменили и двата и са му дали други два авансатора?

brum

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 16:18

Как се образуват цените на сервизите си зависи изцяло от тях. Не мога да се меся, не е моя работа да коментирам.

Пък както писах по-горе - ако и двата авансатора не отговарят аз как да знам кой е моят? Ако Сергей може да докаже, че този свободният работи съм съгласен да го взема. И затова предложих онзи вариант със стендовете където аз ще покрия парите за стенда. Само че тука аз ще съм вътре с едни пари за стендове, Сергей ще е вътре с други пари за сваляне/качване на помпа и разходка до София. Общо взето неприемлив вариант.

myrshavija написа:...Защото, ако отивам в сервиз, който е препоръчан във форума и има тълпа доволни клиенти, то е ТОЧНО защото отивам при насйтор, на когото мога да имам доверие...

Абсолютно съм съгласен. Ако нямаш доверие на майстора нямаш работа в този сервиз. Аз на този принцип избирам къде да ходя. И заради това ходя при Вальо когато става дума за дизели. Доволен съм от цените, хората които съм виждал там са доволни от свършената работа. Винаги има и недоволни клиенти - от това няма как да избягаш. Съмянва ме да има сервиз без такива :) .

pepi16189
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepi16189 » Пет 31 авг 2012 16:35

само не ми стана ясно:
върнаха се едни пари на бората за първия или за втория софтуер при положение ,че за втория май не се е взимало пари ,ако е за първия кой му е създателя се питам?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 31 авг 2012 17:23

Това се крие дост аумело и не се казва :Mr Green Fun .Може Валката да го е изтеглил от някоя и да го мета на всички ТДИ-та :mrgreen: . Бил в кутийка от Богомил(Бразел),но не казва че го е купил от него,но пък бил в негова кутиика :Mr Green Fun .То кутииките са за многократна употреба и може да си слагаш каквото си искаш вътре в нея,но не се казва кой,какво е сложил там.

brum

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 18:01

Нали попитах Богомил дали по това време е писал софтуери за Вальо. Богомил не отговори. Нито отрече, нито потвърди. Изводите оставям на вас.

Bora99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bora99 » Пет 31 авг 2012 18:08

brum написа:Номерата за които те питам са на помпата и на самият авансатор. Този на помпата е лесен за виждане, от страни на корпуса, като застанеш пред колата ще гледаш директно към него. Този на авансатора е труден за виждане, на гърба на помпата - там дето излизат тръбичките, но под тях. Добре ще е ако успееш и него да видиш. Има шанс да се окаже, че и двата авансатора не отговарят нито на твоята, нито на моите помпи.

Като стоиш пред колата, отстрани от дясно на помпата има записани следните цифри и номера:
HDK 216
FD - 870
246510

П.П. - мотора ми е напречен

brum

Мнениеот brum » Пет 31 авг 2012 18:36

Трябва да има нещо започващо с 0 460 404 и после още три цифри. На картинката номера е заграден в червено. Обаче трябва и номера на авансатора (под тръбите за помпата), но ще е доста труден за виждане. На картинката се вижда точно под тръбите на гърба на помпата, онова с черния кабел най-долу.

Върни се в “Дизелови агрегати”