Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
Прав си, но не съм в България, да помогнем на колега... запознах ме се на плажа! Благодаря за информацията.
Milanov написа:Колеги, както написах смених дюзите, сега въпросът е тази акция към момента в сила ли е.
Питам от името на колега с В6.
Да все още е актуална
-
- Автомобил: VW Passat 2.0tdi
- Двигател: BKP 2006
gamble написа:frec написа:миналата седмица го купувах тоя шестограм (да си го имам просто). струва около 8 лв в VW. Това което ми казаха е че са 2 вида. не разбрах разликата , затова просто взех единия. При следващата смяна на масло ще направя инспекция. Какво друго ми трябва ? накакъв силикон за картера или уплътнение ?
Преди е имало акция - сменяли са целите помпи, но е изтекла преди години.
На тези след 2008 г. са им по 100 мм шестограмите (ако не се лъжа), а на предишните са по 77 мм. То си зависи от помпата. Най-добре отиваш с големият талон да си го поръчваш. А за залепване ти трябва силикон, да. Ако сам сменяш може и да се озориш до като извадиш шестограма - поради липсата на инструменти. В сервиза тря'а да имат всичко ;) А и според инфо в нета, ако шестограма който ти излезе има дупки и от двете страни - това е първият в колата "ориджинъл" ;) Бас хващам, че тоя дето си купил е без дупки :)
Колега без дупка ще е разбира се ,то втора смяна няма да се наложи ,тогава ще трябва нова помпа ,която е комплект с нещо си там и струва над 2к ,така ми каза днес един механик в порше юг (разбивало се самото легло кадето влиза шестограма )
- golfar
- Автомобил: Passat B6 Variant
- Двигател: BKP
Аз миналата седмица говорих с човек от Порше Изток за смяната на шестограма, той ми каза, че предния ден сменяли шестограм на пасат Б6 (на над 200 000 км била колата) и на шестограма, който свалили му нямало нищо и всичко вътре било ок, но собственика искал превантивно да го смени. Питах информативно - цената на труда по смяната струва в Порше около 200 лв (там не си играят с цени...), опитаха се да ме убедят, че нямало смисъл да се сменя шестограма, въпреки това съм решил при следващата смяна на масло да го подменя. Ако някой е сменял вече шестограм да препоръча на ЛС сервиз в София
golfar написа:А Питах информативно - цената на труда по смяната струва в Порше около 200 лв (там не си играят с цени...), опитаха се да ме убедят, че нямало смисъл да се сменя шестограма
Каквоооооооооооооо

п.с. Те и на мене ми викаха да дойда да го сменят, след като превърти

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
golfar написа:Аз миналата седмица говорих с човек от Порше Изток за смяната на шестограма, той ми каза, че предния ден сменяли шестограм на пасат Б6 (на над 200 000 км била колата) и на шестограма, който свалили му нямало нищо и всичко вътре било ок, но собственика искал превантивно да го смени. Питах информативно - цената на труда по смяната струва в Порше около 200 лв (там не си играят с цени...), опитаха се да ме убедят, че нямало смисъл да се сменя шестограма, въпреки това съм решил при следващата смяна на масло да го подменя. Ако някой е сменял вече шестограм да препоръча на ЛС сервиз в София
значи вече е бил подменян ако не е бил изяден няма начин този шестограм да не е поне малко позаоблен на коли над 200000км относно погледа вътре няма как да се разбере трябва да се свали маслената помпа и като се постави шестограма чак тогава се разбира за луфта

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, акцията дали е още валидна ?Къде мога да преверя?
Балгодаря предварително !
Балгодаря предварително !
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Явно никой не е сменял скоро...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сменял е, колегата ти написа по-горе. Обаждаш се по телефона в Порше София Юг например (там са по-малко натоварени и могат да те вземат по-бързо), даваш си номера на рамата и ти казват дали твоя автомобил попада в сервизната акция. Ако да, записват ти ден и час. Отиваш и след 2 часа макс си готов.
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
Безплтната кампанията е за всички двигатели с пиезо-инжекторни дюзи на Сименс. Аз съм с Туран 170к.с. - двигател BMN, и кампанията също се отнасяше за този мотор. За моя изненада,оказа се, че моите са сменени още в Италия от където е докарана в Бг колата, само че по друга сервизна програма. След като провериха колата, отбелязаха сервизната акция в книжката и поставиха стикер в кутията на багажника. Казаха ми, че отново се слагат дюзи на Сименс, но новите са с буквено означение ,,Т", а старите били с буквено означение ,,N". Освен това се сменят и захранващите кабели към дюзите. Някъде по форумите бях чел, че целия проблем е от тези кабели - правени били в България и нещо не е както трябва - от изработка или от конструктивен проблем - не се казва.
- lukan
- Автомобил: golf 4
- Двигател: ARZ
Колеги и аз искам да се допитам от скоро съм с Голф 5 BMN-170 коня -2007г. Дали може да се сменят и мойте дюзи "превантивно" .Проблеми нямам за сега ,но влизам в срока който срешнах някъде по-горе в темата.Евентуално гаранция дават ли на сменените дюзи ? Тези със сменени дюзи усещат ли някаква промяна -разход или др. Поздрави 

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
отивай и ги сменяй че с БГ нафтата след някой друг месеца ще почнат да горят,а според мен не е много приятно особенно ако си някаде на по-далечко.
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
до LUKAN: Както писах аз съм със същия двигател, само че монитран на Туран. Дюзите се сменят безплатно.
- lukan
- Автомобил: golf 4
- Двигател: ARZ

Благодаря Колеги

Утре се обаждав в Порше София (там ми е най-близо) да проверя как са нещата и евентуално сменям и аз дюзите докато е време . Като има развитие тези дни ще пиша . Благодарско и много безаварийни на всички

Върни се в “Дизелови агрегати”