От коя бензиностанция зареждате нафта?
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Не знам дали става въпрос за кампания или не, ама факт е значително по-ниски цени на горивата и лекарствата в неговите обекти.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Тук ,след като отвори Марешки се ослушваха 7-8 дена и започнаха да свалят почти навсякъде цените -няма накъде...
- SobieskiVanilla
- Автомобил:
- Двигател:
Зареждам само на Круиз. Горивото ми допада, ползвам и отстъпка 10 ст./литър. Преди сипвах на Ромпетрол, но откакто пробвах Круиз, спрях румънците.
-
GeshaGeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Каква нафта за помпа-дюза?
Здравейте, предполагам че това е често дискутирано, но така и не намерих отговор на въпроса си. В момента карам с Shell V-Power и не съм си позволил да ползвам друга нафта, но разликата от около 20 ст. се усеща и бие по джоба та въпроса ми е толкова ли е опасно да се кара с обикновена нафта? Какви алтернативи на Shell V-Power има? Според вас разните дизелови добавки струват ли си? Двигателя е 1.9 тди 105 коня.
Нов член съм и се извинявам ако това е питано вече.
Нов член съм и се извинявам ако това е питано вече.
- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
Нищо страшно няма да се кара с обикноввна нафта хорта масово карат с нея. Моята е 1,9 90кс и е с ГНП и за 3г никога нее помирисвала скъпа нафта. Добавки не слагам освен 2т масло. И веднъж една редекс за почистване без да има нужда просто щот беше на промоция ,даже едната опаковка още стои в колата. Разлика с и без добавка ненамирам.както и в нафтата от ралични бензиностанции.явно все попадам на хубава. Зареждал съм 90% от горивото само от 1на щото цената е добра там.
-
Aleksiev777
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Баща ми кара само с скъпата нафта на Еко или Лукойл. Скоро зареди на Газпром G-DRIVE нафтата им - каза че най-добрата нафта която е карал засега. От към разход и вървене супер доволен - VW CRAFTER 2.5 TDI
И аз като пълен Баровец до началото на тази година сипвах само на ОМВ- Максмоушън. Явно имах пари от въздуха......
Откриха до нас Адмирала и като почнах да сипвам нафта на цена от 1,93 в момента и резервоара ми е все над половината към пълен.
Лятото смених акуто с АГМ- ка на Крафт - Варта, защото старата Варта стана на 7 години и......
Сега сипвам и по малко добавка Бардал, понеже имам едно тенеке от литър в багажника та да го изхабя и така.
Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.
Вървежа е същият.
Като сипвам на Адмирала и им погледнах колбите пълна с горива за проверка които стоят над колонките. Ами добре е нафтата - бистра и без утайки. Няма и парафини. Нафта..... За сега качеството им е добро.
Шела не го харесвам и не сипвам никога на него. Работил съм за малко на Шел и не съм очарован от горивата им. Всъщност съм зареждал само бензин от Шел и то беше директно от Цистерната без пари......
Шофьора ми вика - тази вада долу в клетката виждаш ли я - 500 литра са останали и ако искаш дай една туба.......
Та тогава го харесах този бензин.
Според мене скъпата нафта е за хора с повече пари в джоба.
Вярно е обаче че на ОМВ обикновената нафта замръзва при падане на температурите под нулата. Явно МаксМоушана е с качеството на Адмиралската, а евтината на ОМВ е боклук.....с парафин.
Откриха до нас Адмирала и като почнах да сипвам нафта на цена от 1,93 в момента и резервоара ми е все над половината към пълен.
Лятото смених акуто с АГМ- ка на Крафт - Варта, защото старата Варта стана на 7 години и......
Сега сипвам и по малко добавка Бардал, понеже имам едно тенеке от литър в багажника та да го изхабя и така.
Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.
Вървежа е същият.
Като сипвам на Адмирала и им погледнах колбите пълна с горива за проверка които стоят над колонките. Ами добре е нафтата - бистра и без утайки. Няма и парафини. Нафта..... За сега качеството им е добро.
Шела не го харесвам и не сипвам никога на него. Работил съм за малко на Шел и не съм очарован от горивата им. Всъщност съм зареждал само бензин от Шел и то беше директно от Цистерната без пари......
Та тогава го харесах този бензин.Според мене скъпата нафта е за хора с повече пари в джоба.
Вярно е обаче че на ОМВ обикновената нафта замръзва при падане на температурите под нулата. Явно МаксМоушана е с качеството на Адмиралската, а евтината на ОМВ е боклук.....с парафин.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дни реших да пробвам новия Green Force на Петрол ,сипах на светеща лампа за 70лв за да взема и тяхна карта за отстъпка че нямах ,а я дават ако заредиш минимум 30 литра. И за пореден път се убедих че ако нещо е добро за природата /нали затова е Green../ то не е добро за двигателя. За първи път от времето когато разработвах колата на някои изкачвания по магистралата /Бургас-София/ индикатора показваше че иска да мина от шеста на пета при движение със 120 на темпомат :!:Този маршрут го минавам редовно и затова знам че няма на какво друго да се дължи това освен на горивото
Така че оня бегач Дизела ако иска да си го ползва това гориво,аз приключих с него.... 
- bisito
- Автомобил: VW Pasat B7
- Двигател: CDGA Eco fuel 2012г
Заредих 55л в Русе от бензиностанцията на Марешки и съм много доволен. Колата върви много добре!
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
kossis написа:Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.
Това какво ще рече - че преди не си можел да запалиш при -6° ли?
777 написа:kossis написа:Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.
Това какво ще рече - че преди не си можел да запалиш при -6° ли?
А сега де .....Да те хвърля в размисъл тебе.
Ами преди това палех на Жената Мерцедеса и незнам дали е палел тоя Пасат...........
-
Mishonti
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Как така скочи с 8ст тая нафта за една нощ? Страшна работа..
- netizen
- VW експерт

- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
По случайност заредих от Еко авиодизел. резултатът е, че колата гори с около литър повече 

Върни се в “Дизелови агрегати”