От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Stif
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Stif » Сря 09 ное 2016 16:51

Не знам дали става въпрос за кампания или не, ама факт е значително по-ниски цени на горивата и лекарствата в неговите обекти.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 09 ное 2016 16:59

За сега !!! :mhihi Да видиме за вбъдеще .........

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Сря 09 ное 2016 18:40

Тук ,след като отвори Марешки се ослушваха 7-8 дена и започнаха да свалят почти навсякъде цените -няма накъде...

Потребителски аватар
SobieskiVanilla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskiVanilla » Съб 12 ное 2016 20:42

Зареждам само на Круиз. Горивото ми допада, ползвам и отстъпка 10 ст./литър. Преди сипвах на Ромпетрол, но откакто пробвах Круиз, спрях румънците.

GeshaGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Каква нафта за помпа-дюза?

Мнениеот GeshaGeorgiev » Вто 13 дек 2016 22:34

Здравейте, предполагам че това е често дискутирано, но така и не намерих отговор на въпроса си. В момента карам с Shell V-Power и не съм си позволил да ползвам друга нафта, но разликата от около 20 ст. се усеща и бие по джоба та въпроса ми е толкова ли е опасно да се кара с обикновена нафта? Какви алтернативи на Shell V-Power има? Според вас разните дизелови добавки струват ли си? Двигателя е 1.9 тди 105 коня.

Нов член съм и се извинявам ако това е питано вече.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Вто 13 дек 2016 23:28

Нищо страшно няма да се кара с обикноввна нафта хорта масово карат с нея. Моята е 1,9 90кс и е с ГНП и за 3г никога нее помирисвала скъпа нафта. Добавки не слагам освен 2т масло. И веднъж една редекс за почистване без да има нужда просто щот беше на промоция ,даже едната опаковка още стои в колата. Разлика с и без добавка ненамирам.както и в нафтата от ралични бензиностанции.явно все попадам на хубава. Зареждал съм 90% от горивото само от 1на щото цената е добра там.

Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Aleksiev777 » Сря 14 дек 2016 0:30

Баща ми кара само с скъпата нафта на Еко или Лукойл. Скоро зареди на Газпром G-DRIVE нафтата им - каза че най-добрата нафта която е карал засега. От към разход и вървене супер доволен - VW CRAFTER 2.5 TDI

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 14 дек 2016 11:04

И аз като пълен Баровец до началото на тази година сипвах само на ОМВ- Максмоушън. Явно имах пари от въздуха...... :screwy :bowdown

Откриха до нас Адмирала и като почнах да сипвам нафта на цена от 1,93 в момента и резервоара ми е все над половината към пълен. :biggrin
Лятото смених акуто с АГМ- ка на Крафт - Варта, защото старата Варта стана на 7 години и......
Сега сипвам и по малко добавка Бардал, понеже имам едно тенеке от литър в багажника та да го изхабя и така.

Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.

Вървежа е същият.
Като сипвам на Адмирала и им погледнах колбите пълна с горива за проверка които стоят над колонките. Ами добре е нафтата - бистра и без утайки. Няма и парафини. Нафта..... За сега качеството им е добро.

Шела не го харесвам и не сипвам никога на него. Работил съм за малко на Шел и не съм очарован от горивата им. Всъщност съм зареждал само бензин от Шел и то беше директно от Цистерната без пари...... :biggrin Шофьора ми вика - тази вада долу в клетката виждаш ли я - 500 литра са останали и ако искаш дай една туба....... :Mr Green Fun Та тогава го харесах този бензин.

Според мене скъпата нафта е за хора с повече пари в джоба.
Вярно е обаче че на ОМВ обикновената нафта замръзва при падане на температурите под нулата. Явно МаксМоушана е с качеството на Адмиралската, а евтината на ОМВ е боклук.....с парафин.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 14 дек 2016 19:14

Тези дни реших да пробвам новия Green Force на Петрол ,сипах на светеща лампа за 70лв за да взема и тяхна карта за отстъпка че нямах ,а я дават ако заредиш минимум 30 литра. И за пореден път се убедих че ако нещо е добро за природата /нали затова е Green../ то не е добро за двигателя. За първи път от времето когато разработвах колата на някои изкачвания по магистралата /Бургас-София/ индикатора показваше че иска да мина от шеста на пета при движение със 120 на темпомат :!:Този маршрут го минавам редовно и затова знам че няма на какво друго да се дължи това освен на горивото icon_idea Така че оня бегач Дизела ако иска да си го ползва това гориво,аз приключих с него.... :thumb_down

Потребителски аватар
bisito
Автомобил: VW Pasat B7
Двигател: CDGA Eco fuel 2012г

Мнениеот bisito » Сря 14 дек 2016 21:06

Заредих 55л в Русе от бензиностанцията на Марешки и съм много доволен. Колата върви много добре!

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 27 дек 2016 13:07

kossis написа:Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.

Това какво ще рече - че преди не си можел да запалиш при -6° ли?

Потребителски аватар
Кюнец
Автомобил:
Двигател: нафтояд

Мнениеот Кюнец » Вто 27 дек 2016 16:36

Вече само от марешки плюс двутактово масло

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 28 дек 2016 2:30

777 написа:
kossis написа:Тази сутрин на - 6 изчаквам подгрева да изгасне и завъртам- запалва и това е. Явно се научих да паля този ПД мотор най сетне.

Това какво ще рече - че преди не си можел да запалиш при -6° ли?

А сега де .....Да те хвърля в размисъл тебе. :c020

Ами преди това палех на Жената Мерцедеса и незнам дали е палел тоя Пасат........... :no :biggrin

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Сря 28 дек 2016 8:32

Как така скочи с 8ст тая нафта за една нощ? Страшна работа..

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 28 дек 2016 10:11

По случайност заредих от Еко авиодизел. резултатът е, че колата гори с около литър повече :screwy

Върни се в “Дизелови агрегати”