От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот samo_pechka » Сря 28 дек 2016 11:40

Е нали уж била по-хубава, би трябвало даже и да падне с малко. Може ли да са ти наляли по-малко литри, за същите пари...не знам , много селски номера се завъртяха напоследък

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Сря 28 дек 2016 11:47

А може освен нафтата да си сменил и маршрута и стила на каране и да си засилил парното повечко, че е хладно навън :). С едно зареждане е трудно да се каже кое как е.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Сря 28 дек 2016 12:17

Или като при мен - слагах на няколко пъти Авиодизел и мачках повече щото да видя дали върви повече :biggrin Следователно само разхода се вдигна - вървежа си е същия.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 28 дек 2016 12:35

Не вярвам колата да реши да започне да отчита повече защото съм заредил от там :cool Стила на каране ... на темпомат със 130км/ч Ст. Загора - Пловдив - Ст. Загора както винаги карам и литър отгоре ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 дек 2016 14:36

Според мен няма никакъв смисъл от по-скъпите дизели на която и да е бензиностанция.

Много по-резонно е да си сипеш обикновена нафта с добавка Bardahl BDC - хем знаеш какво наливаш, хем може сам да си го дозираш, хем излиза по-евтино.

Потребителски аватар
sith
Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
Двигател: ASZ + RHY

Мнениеот sith » Сря 28 дек 2016 14:51

Абсолютно съм съгласен с Vlad777. Зареждам от Круиз + Bardahl BDC и съм доволен

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 28 дек 2016 15:31

Ако е влезнала в режим на почистване на DPF се вдига разхода по борд с около литър. Моята така прави.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 29 дек 2016 0:26

Ами гори повече защото е Боклук, но скъп и рекламиран боклук. А и като сипеш за повече пари по малко литри и ти се струва че разхода се е вдигнал. А реално просто литража е по малко. Но това когато се сипва по 20 лева примерно, а не до горе.

И Влад 777 го каза- сипва се обикновена евтина и незамръзваща нафта. С Бардал. Сега понеже съм по Павликени и сипах на Марешки нафтата на 1,79..... Еми мога да кажа че разхода ще ми падне гаранция ..... :mhihi
За 50 лева 28 литра........
Обаче оная Бензинджииката нещо бута маслото. Не ми даде сам да заредя, да не съм запалел бензиностанцията. Тя поемала цялата отговорност ...... И като и казах че искам сам да си настроя колонката да си сипя точно 50 лева понеже е като на Адмирала с бутони са точно количество и тази ми каза че не мога да барам колонката.... :bowdown :screwy . После 10 пъти обясняваше на колегата си че съм искал да пипам по колонката.

Та мога да кажа че тия колонки със самонастройка не са за ползване от Павликенски Селянки.......Сори ама палежи, барания, Селянки....... :screwy
Като краен ефект Бензинджииката ми наля 49,99 и казах на Касиерката а случая, та Касиерката ми върна 1 та стотинка....... :mhihi

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Чет 29 дек 2016 8:25

Аз във Варна цяло лято като си пълнех на Марешки-пълних сам. Имаше двама работника, които слагаха само на газта, щото било по-трудно. Първият път отивам и се оглеждам за пълнач - и единия се провиква - "аре ве брат не можеш ли сам?"

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Чет 29 дек 2016 20:46

Абе майче точно на тази бензиностанция на Марешки в Павликени проблема е в самият персонал. Повярвали са си нещо и се вземат на сериозно понеже работят с опасни взривоопасни вещества........ :screwy

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Arteon
Двигател: DFGA 2019
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Чет 29 дек 2016 21:05

Vlad777 написа:Според мен няма никакъв смисъл от по-скъпите дизели на която и да е бензиностанция.

Много по-резонно е да си сипеш обикновена нафта с добавка Bardahl BDC - хем знаеш какво наливаш, хем може сам да си го дозираш, хем излиза по-евтино.

И аз съм напълно съгласен.

От последният събор на Виортерзии, където колегата Влад 777 ми донесе добавка BDC на Бардал, така и правя - на пълен резервуар - 2 капачки добавка, въпреки че тук в Швейцария, няма проблем с качеството на нафтата.

Преди, от време на време, сипвах 2 резервуара един след друг Shell V-Power Diesel или BP Utimate Diesel, които са със 20 - 30 цента нагоре :scare3 :scare3 :scare3 . Сега, не искам и да чувам за подобен скъпарски дизел. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Една туба от 1 литър Bardahl BDC стига за 600 литра нафта и оскъпява литъра само със 3 - 4 стотинки.

Иначе, да не съм офф, тук в Швейцария сипвам на Migrol - http://www.migrol.ch.
Имам и карта към тях, с която имам 3 цента отстъпка за литър гориво. :beer :beer

:love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 03 яну 2017 12:12

netizen написа:По случайност заредих от Еко авиодизел. резултатът е, че колата гори с около литър повече :screwy

За сметка на това е по-скъп. Както се казва - пия, но пуша :)

Аз не знам дали си внушавам, дали филтъра за твърди частици се е задръстил или е от зимни добавки, но взе да ми мирише доста гадно изгорялата нафта. От Еко са последните 2 резервоара.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 03 яну 2017 14:31

И при мен смърди на нещо странно, не съм я закачал да видя кога последно се е регенерирала.

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Вто 03 яну 2017 15:01

Не зареждам от еко, но вероятно е от зимните добавки, защото и при мен мирише гадно, като на канал.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Вто 03 яну 2017 15:40

:Mr Green Fun, Ами нали е Еко и явно се ползват разни големи гов....на за добиването на този Авио дизел. Иначе как да е Еко.
От Макс-моушъна пък съм чувал че миришело на пържен картоф понеже имал много био гориво в него.....
Аз карам с обикновена нафта и си мирише на изгоряла нафта на финала. Е не е така ароматно, но поне е ефективно.

Върни се в “Дизелови агрегати”