От коя бензиностанция зареждате нафта?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Е нали уж била по-хубава, би трябвало даже и да падне с малко. Може ли да са ти наляли по-малко литри, за същите пари...не знам , много селски номера се завъртяха напоследък
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
А може освен нафтата да си сменил и маршрута и стила на каране и да си засилил парното повечко, че е хладно навън :). С едно зареждане е трудно да се каже кое как е.
-
Mishonti
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Или като при мен - слагах на няколко пъти Авиодизел и мачках повече щото да видя дали върви повече
Следователно само разхода се вдигна - вървежа си е същия.
- netizen
- VW експерт

- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Не вярвам колата да реши да започне да отчита повече защото съм заредил от там
Стила на каране ... на темпомат със 130км/ч Ст. Загора - Пловдив - Ст. Загора както винаги карам и литър отгоре ...
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Според мен няма никакъв смисъл от по-скъпите дизели на която и да е бензиностанция.
Много по-резонно е да си сипеш обикновена нафта с добавка Bardahl BDC - хем знаеш какво наливаш, хем може сам да си го дозираш, хем излиза по-евтино.
Много по-резонно е да си сипеш обикновена нафта с добавка Bardahl BDC - хем знаеш какво наливаш, хем може сам да си го дозираш, хем излиза по-евтино.
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
Абсолютно съм съгласен с Vlad777. Зареждам от Круиз + Bardahl BDC и съм доволен
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Ако е влезнала в режим на почистване на DPF се вдига разхода по борд с около литър. Моята така прави.
Ами гори повече защото е Боклук, но скъп и рекламиран боклук. А и като сипеш за повече пари по малко литри и ти се струва че разхода се е вдигнал. А реално просто литража е по малко. Но това когато се сипва по 20 лева примерно, а не до горе.
И Влад 777 го каза- сипва се обикновена евтина и незамръзваща нафта. С Бардал. Сега понеже съм по Павликени и сипах на Марешки нафтата на 1,79..... Еми мога да кажа че разхода ще ми падне гаранция .....
За 50 лева 28 литра........
Обаче оная Бензинджииката нещо бута маслото. Не ми даде сам да заредя, да не съм запалел бензиностанцията. Тя поемала цялата отговорност ...... И като и казах че искам сам да си настроя колонката да си сипя точно 50 лева понеже е като на Адмирала с бутони са точно количество и тази ми каза че не мога да барам колонката....
. После 10 пъти обясняваше на колегата си че съм искал да пипам по колонката.
Та мога да кажа че тия колонки със самонастройка не са за ползване от Павликенски Селянки.......Сори ама палежи, барания, Селянки.......
Като краен ефект Бензинджииката ми наля 49,99 и казах на Касиерката а случая, та Касиерката ми върна 1 та стотинка.......
И Влад 777 го каза- сипва се обикновена евтина и незамръзваща нафта. С Бардал. Сега понеже съм по Павликени и сипах на Марешки нафтата на 1,79..... Еми мога да кажа че разхода ще ми падне гаранция .....
За 50 лева 28 литра........
Обаче оная Бензинджииката нещо бута маслото. Не ми даде сам да заредя, да не съм запалел бензиностанцията. Тя поемала цялата отговорност ...... И като и казах че искам сам да си настроя колонката да си сипя точно 50 лева понеже е като на Адмирала с бутони са точно количество и тази ми каза че не мога да барам колонката....
. После 10 пъти обясняваше на колегата си че съм искал да пипам по колонката.Та мога да кажа че тия колонки със самонастройка не са за ползване от Павликенски Селянки.......Сори ама палежи, барания, Селянки.......

Като краен ефект Бензинджииката ми наля 49,99 и казах на Касиерката а случая, та Касиерката ми върна 1 та стотинка.......

-
Mishonti
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Аз във Варна цяло лято като си пълнех на Марешки-пълних сам. Имаше двама работника, които слагаха само на газта, щото било по-трудно. Първият път отивам и се оглеждам за пълнач - и единия се провиква - "аре ве брат не можеш ли сам?"
Абе майче точно на тази бензиностанция на Марешки в Павликени проблема е в самият персонал. Повярвали са си нещо и се вземат на сериозно понеже работят с опасни взривоопасни вещества........ 

- genevaboy2
- Автомобил: Arteon
- Двигател: DFGA 2019
- Контакти:
Vlad777 написа:Според мен няма никакъв смисъл от по-скъпите дизели на която и да е бензиностанция.
И аз съм напълно съгласен.
От последният събор на Виортерзии, където колегата Влад 777 ми донесе добавка BDC на Бардал, така и правя - на пълен резервуар - 2 капачки добавка, въпреки че тук в Швейцария, няма проблем с качеството на нафтата.
Преди, от време на време, сипвах 2 резервуара един след друг Shell V-Power Diesel или BP Utimate Diesel, които са със 20 - 30 цента нагоре
. Сега, не искам и да чувам за подобен скъпарски дизел.
Една туба от 1 литър Bardahl BDC стига за 600 литра нафта и оскъпява литъра само със 3 - 4 стотинки.
Иначе, да не съм офф, тук в Швейцария сипвам на Migrol - http://www.migrol.ch.
Имам и карта към тях, с която имам 3 цента отстъпка за литър гориво.

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
netizen написа:По случайност заредих от Еко авиодизел. резултатът е, че колата гори с около литър повече
За сметка на това е по-скъп. Както се казва - пия, но пуша :)
Аз не знам дали си внушавам, дали филтъра за твърди частици се е задръстил или е от зимни добавки, но взе да ми мирише доста гадно изгорялата нафта. От Еко са последните 2 резервоара.
- netizen
- VW експерт

- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
И при мен смърди на нещо странно, не съм я закачал да видя кога последно се е регенерирала.
Не зареждам от еко, но вероятно е от зимните добавки, защото и при мен мирише гадно, като на канал.
, Ами нали е Еко и явно се ползват разни големи гов....на за добиването на този Авио дизел. Иначе как да е Еко. От Макс-моушъна пък съм чувал че миришело на пържен картоф понеже имал много био гориво в него.....
Аз карам с обикновена нафта и си мирише на изгоряла нафта на финала. Е не е така ароматно, но поне е ефективно.
Върни се в “Дизелови агрегати”