Колко дизел ви горят колите ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Разхода в обратната посока варна -добрич беше 4/100 , този автомобил никога извън града не ми е давал повече от 4.8/100 и то с 4 човека и климатик , разбира се при нормални скорости 100-120.
- dmt_alpha
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1996
- Контакти:
drotomir написа:Разхода в обратната посока варна -добрич беше 4/100 , този автомобил никога извън града не ми е давал повече от 4.8/100 и то с 4 човека и климатик , разбира се при нормални скорости 100-120.
Ти сигурен ли си че бордкомпютъра ти показва правилно? 4.8/100 на пълна кола звучи много добре, но е доста съмнително. Все пак говорим за кола на 10ина години. Най-добре замери от резервоар до резервоар колко си изминал и така смятай.
-
- Автомобил:
- Двигател:

Който иска да сметне денивелацията.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Със всеки един пост,забелязвам че средния разход на дизел в темата пада драстично.Скоро най-вероятно тази и темата "От коя бензиностанция зареждате нафта" ще станат излишни. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
gergeto написа:Със всеки един пост,забелязвам че средния разход на дизел в темата пада
Нормално, карат се все по- нови автомобили.

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Golf 4 комби 1.9 ALH стоков.София-Приморско двама възрастни,багаж и дете-разход по борд 6.2 и средна скорост 145км/ч
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
vlado_tonev написа:средна скорост 145км/ч
Ехаааа...Това борда ли ти го показва, или ти си мислиш, че средната ти скорост е била такава?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Дано той да си мисли, че иначе не е на добре... детето в Г4 със 160-170 по цялата магистрала. 

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
по нашите пътища средна скорост от 75 км е голяма работа.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Ех тия бордове... всичко щеше да е о.к. стига да беше вярно
Моите наблюдения са, че се насмитат алгоритмите на изчисление при комбинирано каране - ако е само извънградско - доближава се що годе до истината (с отклонение от 0,3-0,6 литра на сто спрямо показанието по метода пълно-пълно), но има ли дълго плюс въртене в града, нещата стават грозни в отклонението - от 1,5 до 2 литра разлика от действителното...
Ето един борд, който ако беше верен щях да съм щастлив, но не е... или поне не съвсем, реалния разход дойде 5,2 при това със съзнателно икономисване (за 5 цилиндров 2,4 jtd):
А на кордобата 2,5-3/100 бордовите показания няма смисъл да ги споменавам... ясно защо

Моите наблюдения са, че се насмитат алгоритмите на изчисление при комбинирано каране - ако е само извънградско - доближава се що годе до истината (с отклонение от 0,3-0,6 литра на сто спрямо показанието по метода пълно-пълно), но има ли дълго плюс въртене в града, нещата стават грозни в отклонението - от 1,5 до 2 литра разлика от действителното...
Ето един борд, който ако беше верен щях да съм щастлив, но не е... или поне не съвсем, реалния разход дойде 5,2 при това със съзнателно икономисване (за 5 цилиндров 2,4 jtd):
А на кордобата 2,5-3/100 бордовите показания няма смисъл да ги споменавам... ясно защо

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
ssssl написа:vlado_tonev написа:средна скорост 145км/ч
Ехаааа...Това борда ли ти го показва, или ти си мислиш, че средната ти скорост е била такава?
По магистралата съм карал с около 145,това имах впредвид.Скед това съм спазвал ограниченията.Струва ми се че ми е малко висок разхода.,но не знам до колко може да се вярва на борда
-
- Автомобил:
- Двигател:
За протокола- до колегата с 2,4 JTD
Алгоритмите на жабарите наистина са фалшиви!
Пропътувано време 5ч.56мин, превърнато в часове= 5,93333ч.
Изминато разстояние- 487,9км.
Средна скорост: 487,9÷5,93333= 82, 23 ,км/ч.
По борд май не е толкова....
От италианските коли стават само ферари и ламборгини.....
Сори че съм пристрастен....

Алгоритмите на жабарите наистина са фалшиви!
Пропътувано време 5ч.56мин, превърнато в часове= 5,93333ч.
Изминато разстояние- 487,9км.
Средна скорост: 487,9÷5,93333= 82, 23 ,км/ч.
По борд май не е толкова....

От италианските коли стават само ферари и ламборгини.....
Сори че съм пристрастен....

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vlado_tonev написа:По магистралата съм карал с около 145,това имах впредвид.Скед това съм спазвал ограниченията.Струва ми се че ми е малко висок разхода.,но не знам до колко може да се вярва на борда
Ти си поредният, който не знае какво значи понятието средна скорост.
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
В бордовия компютър е заложен диматър на гумите и спрямо него изчислява средната скорост.
Всеки друг размер гуми с различен диаметър води до разлика в показанията на дисплея и релните. Същото важи и за разхода.
При мен с предписаните от производителя гуми 185х60 R14 при движение с 100 км по скоростомер, реалната скорост е 95 по GPS. (на 5-та скорост, на другите не съм проверявал дали е различно отклонението - ако е различно става по-голяма каша!)
При изминати 1000 км по брояча на километража - реално са 950 км !
Така ,че много вероятно с предписаните гуми да ви показва по-нисък разход(изминато по-малко от 100 км разстояние), а при колегите които слагат по-големи гуми от предписаните е възможно обратното, да - имат по-висок разход по борда поради по-голямото изминато разстояние, предвид по-големия диаметър на гумите(изминато по-голямо от 100 км разстояние).
Всеки друг размер гуми с различен диаметър води до разлика в показанията на дисплея и релните. Същото важи и за разхода.
При мен с предписаните от производителя гуми 185х60 R14 при движение с 100 км по скоростомер, реалната скорост е 95 по GPS. (на 5-та скорост, на другите не съм проверявал дали е различно отклонението - ако е различно става по-голяма каша!)
При изминати 1000 км по брояча на километража - реално са 950 км !
Така ,че много вероятно с предписаните гуми да ви показва по-нисък разход(изминато по-малко от 100 км разстояние), а при колегите които слагат по-големи гуми от предписаните е възможно обратното, да - имат по-висок разход по борда поради по-голямото изминато разстояние, предвид по-големия диаметър на гумите(изминато по-голямо от 100 км разстояние).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1,9tdi ATD мотор с малко корекций и гуми 225/45/17 двама възрастни и две деца и почти пълен багажник багаж .Изхарчени 87,200л дизел(зареден от Македония)и изминати 1586км от ,които 800км по магистрала със скорост 135-140км/ч на темпомат,останалото е извънградско със скорост 100-110км/ч и едно качване до Шипка.
Засичано е пълно до капачката и на финала пак до капачката с обезвъздушаване. Според моите прости сметки излиза 5,49л/100. Не знам как колегите го докарват този разход 4-4,3 и даже 3л. Или лазят по пътищата и пречат на околните или някой ги дърпа,а другия вариант е моята кола да има някакъв проблем и затова да гори толкова много :(
Засичано е пълно до капачката и на финала пак до капачката с обезвъздушаване. Според моите прости сметки излиза 5,49л/100. Не знам как колегите го докарват този разход 4-4,3 и даже 3л. Или лазят по пътищата и пречат на околните или някой ги дърпа,а другия вариант е моята кола да има някакъв проблем и затова да гори толкова много :(
Върни се в “Дизелови агрегати”