От коя бензиностанция зареждате нафта?
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Ако малко се заиграете с цените, които официално са обявени от дистрибуторите на едро, ще видите че тон нафта не е 1000 литра, а доста повече и тогава ще разберете че дори и при тия цени Марешки продава с поне 20 ст. разлика при бензина и дизела, а останалите просто си бачкат с по над 40 ст. Няма кухненски кът, кафе само от кафе машина, няма ПОС терминал, обслужващите бензиностанцията са постоянно заети и така заплатите им не натежават като себестойност. Той си е направил сметката, учудвам се че още не е почнал да изпробва бензиностанции на самообслужване като Петрол - ръгаш карта, пуска ти колкото гориво искаш, взима си автоматично парите от картата и си заминаваш, но трябва и клиента да се обучи на тая работа. Просто работи на едро - вече и горивовозите са негови.
Добре, а тук в София защо цената чукна пак 2 лева за литър ........
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
xxx_man написа:Независимо от политическите амбиции на Марешки и това че някой соти зад гърба му ..... има една тъжна истина! Той продава на печалба, макар и на 3 -4 ст. на литър! От това следва че всики други играчи на пазара продават през още 20 ст. на литър! Изводът е че и те могат да подават през 3 -4 ст. но тогава няма да имат тези огромни печалби които имат сега! Тоест ни скъсват гъзовете и гърбовете от алчност! Избора си остава ваш, но сериозно се замислете над тази теза!
И защо да е 3-4ст/л, а не 20ст/л (останалите с 40)? Дори наглед да излиза 3ст/л печалбата, като сложиш малко кръщаване на горивото, лека измама с литрите и ще ги докараш до 20ст/л.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Vlad777 написа:Доообре. Тва в някой авторитетен сайт ли го пишеше, та стана истина или Баба Ванга каза?xxx_man написа: има една тъжна истина! Той продава на печалба, макар и на 3 -4 ст. на литър!
Не пич просто знам малко повече от теб за някои неща!!!
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
Цените на Сакса и Инса, валидни за днес, обявени като цена за реализация са 1909-1910 лв на тон с акциз и ДДС. И това е за дизел с 6% добавка етанол. 1 тон нафта е около 1300 литра или 1,47 лв на литър. В момента Марешки продава на 1,79, останалите на около 2 лв, 2 и нещо. Тия сметки са обаче при 15 градуса. Не съм сигурен дали е ефективно да се настрои на повече нагревателя в резервоара, а вероятно и за това има метрологична проверка, но на 20 тона нафта един градус може да даде бая литри отклонение. Остава и калибровката на колоната - метрологично имат позволение да лъжат с до 10%, за да избиват фири, утайки, водни включвания и др. обичайно на повечето е настроено да е близо до тия 10%, някои са само 1-2 %. Демек ви сипват приблизително 0,9 литра, но колонката отчита 1 л и това ви го пиша като бивш вътрешноведомствен контрол на една от веригите. Това естествено се контролира, не е нерегламентирано, но при настройването всяка верига си има собствена политика. Усеща се най-вече когато сипвате догоре в голям резервоар. Заради цената, логично е да кажем че на Марешки ще е близо до 10-те процента, ама опитно какво ми се случва - отивам на резерв и казвам "сипи до горе" - при Марешки ми сипват 55-56 литра, ОМВ при същото положение са стигали и до 65-66 литра, при условия че целия обем на Турана ми е 67 литра, не съм го сменял и не бях отишъл съвсем на дизелови пари...как се получава така..Освен при Марешки да се пени повече.., но пък после не ми дава по-висок среден разход, колата си върви добре...
Тая надценка при Марешки ми се струва оправдана - близо 20%... Кауфланд, Карфур и др- се движат с 12-16% надценки при бързооборотните стоки. Тази на Марешки е с ниско разнообразие стандартна стока, също е бързооборотна. Няма големи разходи по складиране и съхранение за разлика от хладилници и др. при хранителните вериги... няма как да има кражби от персонала, няма фири освен чисто технологичните... Що да не си позволи само 20% надценка, заплатите на работниците му няма да са много повече от тия в Кауфланд, не се и иска някаква по-особена квалификация...
Тая надценка при Марешки ми се струва оправдана - близо 20%... Кауфланд, Карфур и др- се движат с 12-16% надценки при бързооборотните стоки. Тази на Марешки е с ниско разнообразие стандартна стока, също е бързооборотна. Няма големи разходи по складиране и съхранение за разлика от хладилници и др. при хранителните вериги... няма как да има кражби от персонала, няма фири освен чисто технологичните... Що да не си позволи само 20% надценка, заплатите на работниците му няма да са много повече от тия в Кауфланд, не се и иска някаква по-особена квалификация...
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.saksa-bg.com/bg/wholesale/wholesale-fuels
Колега аз виждам котировки за 1000л, ти къде гледаш за тон???
Но крайната цена е "базисна", което ще рече без отстъпките...
Преди 5-6години котировките бяха за тон. Често ги гледах на сайтовете на Сакса и Лукойл
Но отдавна цените наедро на Лукойл не се виждат от обикновените посетители на сайта.
Колега аз виждам котировки за 1000л, ти къде гледаш за тон???
Но крайната цена е "базисна", което ще рече без отстъпките...
Преди 5-6години котировките бяха за тон. Често ги гледах на сайтовете на Сакса и Лукойл
Но отдавна цените наедро на Лукойл не се виждат от обикновените посетители на сайта.
Някой има ли впечатления от замръзнало гориво сега в тези температури? С OMV Maxmotion нула проблеми.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
felixbg написа:Някой има ли впечатления от замръзнало гориво сега в тези температури? С OMV Maxmotion нула проблеми.
Те пък едни температури....! Поне за момента сибирския студ още го няма ! Ако някой направи клип с показания на таблото -20 каквито градуси се очакваха ,ще взема да повярвам на метеоролозите,дотогава съм лек скептичен

- tihomir_rs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой нищо не спомена за дизела на Ромпетрол.
Зареждал съм и там-разлика особена не намирам.
Румънска верига и уж са им по добри горивата.
ОМВ и ЛукОйл съм ги зачеркнал в списъка ми на зареждане.
Там само за кафе и тоалетна.
Зареждал съм и там-разлика особена не намирам.
Румънска верига и уж са им по добри горивата.
ОМВ и ЛукОйл съм ги зачеркнал в списъка ми на зареждане.
Там само за кафе и тоалетна.
- HYUGO
- Автомобил:
- Двигател:
tihomir_rs написа:Никой нищо не спомена за дизела на Ромпетрол.
От както е открита бензиностанция на Ромпетрол във В.Търново, зареждам дизел само от тях.
Преди карах Вектра Б с Исузу-TDI мотор, сега съм Теракан - комънрейл и нямам никакви проблеми.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Аз в 70% от случаите зареждам на Ромпетрол. Днес за първи път беше -7.5C и си запалих без проблем. Разхода и вървежа са си нормални.
Наскоро познат ми се оплака, че колата му давала голям разход с нафта на Марешки. Направих си експеримент и заредих от същия обект пълно-пълно. Даде ми разход малко под 6/100, което си е съвсем в нормите за AVF. Спрямо борда имаше отклонение към 0.4 л.
Тая сутрин на -15 с добавка на Лики моли с три подгрева запали с лека мъка.
Тая сутрин на -15 с добавка на Лики моли с три подгрева запали с лека мъка.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ясно пич! Какво друго ти каза Баба Ванга? Накъде отиват някои неща, за които знаеш?xxx_man написа:Vlad777 написа:Доообре. Тва в някой авторитетен сайт ли го пишеше, та стана истина или Баба Ванга каза?xxx_man написа: има една тъжна истина! Той продава на печалба, макар и на 3 -4 ст. на литър!
Не пич просто знам малко повече от теб за някои неща!!!
Само дето това не е вярно. Едно, че един тон нафта е около 1200 литра и второ, че цените на дизела за днес, без транспортни разходи са:stefannankov написа:Цените на Сакса и Инса, валидни за днес, обявени като цена за реализация са 1909-1910 лв на тон с акциз и ДДС. И това е за дизел с 6% добавка етанол. 1 тон нафта е около 1300 литра или 1,47 лв на литър. В момента Марешки продава на 1,79, останалите на около 2 лв, 2 и нещо.

Сега ще помоля колегите, които знаят повече от мен за някои неща да ми обяснят как 1 литър нафта струва 1.91 лева на едро, а Марешки го купува от петролната база, транспортира го със специални цистерни до бензиностанциите си, плаща заплати и амортизации и го продава на 1.79 лв/литър (12 ст. под цената на едро) и е на печалба?
-
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AFN
Малко по-рано и аз се опитах да попитам, а как ОМВ и лукойл на около 2 км от марешки продават дизела на 1,83? Ако работят на загуба, това не е ли също толкова незаконно?
И като се има предвид потока от автомобили през тези обекти, може би досега трябваше да са фалирали?
И като се има предвид потока от автомобили през тези обекти, може би досега трябваше да са фалирали?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Това са базисни цени, в сайта пише че фирмата предлага гъвкави цени, съобразени с потреблението. Демек по-голямо количество, по-ниска цена. Последните зареждания останах разочарован от дизела на Марешки при ниски температури. Заредих два пъти на ОМV, еми коренна разлика в студения старт, цената е почти същата.
Върни се в “Дизелови агрегати”