От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
424
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
512
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2157
stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот stefannankov » Пет 06 яну 2017 11:28

Ако малко се заиграете с цените, които официално са обявени от дистрибуторите на едро, ще видите че тон нафта не е 1000 литра, а доста повече и тогава ще разберете че дори и при тия цени Марешки продава с поне 20 ст. разлика при бензина и дизела, а останалите просто си бачкат с по над 40 ст. Няма кухненски кът, кафе само от кафе машина, няма ПОС терминал, обслужващите бензиностанцията са постоянно заети и така заплатите им не натежават като себестойност. Той си е направил сметката, учудвам се че още не е почнал да изпробва бензиностанции на самообслужване като Петрол - ръгаш карта, пуска ти колкото гориво искаш, взима си автоматично парите от картата и си заминаваш, но трябва и клиента да се обучи на тая работа. Просто работи на едро - вече и горивовозите са негови.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Пет 06 яну 2017 11:43

Добре, а тук в София защо цената чукна пак 2 лева за литър ........

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 06 яну 2017 15:29

xxx_man написа:Независимо от политическите амбиции на Марешки и това че някой соти зад гърба му ..... има една тъжна истина! Той продава на печалба, макар и на 3 -4 ст. на литър! От това следва че всики други играчи на пазара продават през още 20 ст. на литър! Изводът е че и те могат да подават през 3 -4 ст. но тогава няма да имат тези огромни печалби които имат сега! Тоест ни скъсват гъзовете и гърбовете от алчност! Избора си остава ваш, но сериозно се замислете над тази теза!

И защо да е 3-4ст/л, а не 20ст/л (останалите с 40)? Дори наглед да излиза 3ст/л печалбата, като сложиш малко кръщаване на горивото, лека измама с литрите и ще ги докараш до 20ст/л.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пет 06 яну 2017 16:29

Vlad777 написа:
xxx_man написа: има една тъжна истина! Той продава на печалба, макар и на 3 -4 ст. на литър!
Доообре. Тва в някой авторитетен сайт ли го пишеше, та стана истина или Баба Ванга каза?

Не пич просто знам малко повече от теб за някои неща!!!

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Пет 06 яну 2017 17:18

Цените на Сакса и Инса, валидни за днес, обявени като цена за реализация са 1909-1910 лв на тон с акциз и ДДС. И това е за дизел с 6% добавка етанол. 1 тон нафта е около 1300 литра или 1,47 лв на литър. В момента Марешки продава на 1,79, останалите на около 2 лв, 2 и нещо. Тия сметки са обаче при 15 градуса. Не съм сигурен дали е ефективно да се настрои на повече нагревателя в резервоара, а вероятно и за това има метрологична проверка, но на 20 тона нафта един градус може да даде бая литри отклонение. Остава и калибровката на колоната - метрологично имат позволение да лъжат с до 10%, за да избиват фири, утайки, водни включвания и др. обичайно на повечето е настроено да е близо до тия 10%, някои са само 1-2 %. Демек ви сипват приблизително 0,9 литра, но колонката отчита 1 л и това ви го пиша като бивш вътрешноведомствен контрол на една от веригите. Това естествено се контролира, не е нерегламентирано, но при настройването всяка верига си има собствена политика. Усеща се най-вече когато сипвате догоре в голям резервоар. Заради цената, логично е да кажем че на Марешки ще е близо до 10-те процента, ама опитно какво ми се случва - отивам на резерв и казвам "сипи до горе" - при Марешки ми сипват 55-56 литра, ОМВ при същото положение са стигали и до 65-66 литра, при условия че целия обем на Турана ми е 67 литра, не съм го сменял и не бях отишъл съвсем на дизелови пари...как се получава така..Освен при Марешки да се пени повече.., но пък после не ми дава по-висок среден разход, колата си върви добре...
Тая надценка при Марешки ми се струва оправдана - близо 20%... Кауфланд, Карфур и др- се движат с 12-16% надценки при бързооборотните стоки. Тази на Марешки е с ниско разнообразие стандартна стока, също е бързооборотна. Няма големи разходи по складиране и съхранение за разлика от хладилници и др. при хранителните вериги... няма как да има кражби от персонала, няма фири освен чисто технологичните... Що да не си позволи само 20% надценка, заплатите на работниците му няма да са много повече от тия в Кауфланд, не се и иска някаква по-особена квалификация...

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 06 яну 2017 18:21

http://www.saksa-bg.com/bg/wholesale/wholesale-fuels
Колега аз виждам котировки за 1000л, ти къде гледаш за тон???
Но крайната цена е "базисна", което ще рече без отстъпките...
Преди 5-6години котировките бяха за тон. Често ги гледах на сайтовете на Сакса и Лукойл
Но отдавна цените наедро на Лукойл не се виждат от обикновените посетители на сайта.

felixbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот felixbg » Съб 07 яну 2017 11:17

Някой има ли впечатления от замръзнало гориво сега в тези температури? С OMV Maxmotion нула проблеми.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 07 яну 2017 11:49

felixbg написа:Някой има ли впечатления от замръзнало гориво сега в тези температури? С OMV Maxmotion нула проблеми.

Те пък едни температури....! Поне за момента сибирския студ още го няма ! Ако някой направи клип с показания на таблото -20 каквито градуси се очакваха ,ще взема да повярвам на метеоролозите,дотогава съм лек скептичен :wink

Потребителски аватар
tihomir_rs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tihomir_rs » Съб 07 яну 2017 11:50

Никой нищо не спомена за дизела на Ромпетрол.
Зареждал съм и там-разлика особена не намирам.
Румънска верига и уж са им по добри горивата.

ОМВ и ЛукОйл съм ги зачеркнал в списъка ми на зареждане.
Там само за кафе и тоалетна.

Потребителски аватар
HYUGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HYUGO » Съб 07 яну 2017 12:01

tihomir_rs написа:Никой нищо не спомена за дизела на Ромпетрол.

От както е открита бензиностанция на Ромпетрол във В.Търново, зареждам дизел само от тях.
Преди карах Вектра Б с Исузу-TDI мотор, сега съм Теракан - комънрейл и нямам никакви проблеми.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Съб 07 яну 2017 13:56

Аз в 70% от случаите зареждам на Ромпетрол. Днес за първи път беше -7.5C и си запалих без проблем. Разхода и вървежа са си нормални.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 07 яну 2017 16:05

Наскоро познат ми се оплака, че колата му давала голям разход с нафта на Марешки. Направих си експеримент и заредих от същия обект пълно-пълно. Даде ми разход малко под 6/100, което си е съвсем в нормите за AVF. Спрямо борда имаше отклонение към 0.4 л.
Тая сутрин на -15 с добавка на Лики моли с три подгрева запали с лека мъка.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 яну 2017 16:24

xxx_man написа:
Vlad777 написа:
xxx_man написа: има една тъжна истина! Той продава на печалба, макар и на 3 -4 ст. на литър!
Доообре. Тва в някой авторитетен сайт ли го пишеше, та стана истина или Баба Ванга каза?

Не пич просто знам малко повече от теб за някои неща!!!
Ясно пич! Какво друго ти каза Баба Ванга? Накъде отиват някои неща, за които знаеш?

stefannankov написа:Цените на Сакса и Инса, валидни за днес, обявени като цена за реализация са 1909-1910 лв на тон с акциз и ДДС. И това е за дизел с 6% добавка етанол. 1 тон нафта е около 1300 литра или 1,47 лв на литър. В момента Марешки продава на 1,79, останалите на около 2 лв, 2 и нещо.
Само дето това не е вярно. Едно, че един тон нафта е около 1200 литра и второ, че цените на дизела за днес, без транспортни разходи са:
:arrow ИНСА: 1910.40 за 1000 литра = 1.91 за литър
:arrow САКСА: 1909.20 за 1000 литра = 1.91 за литър

Сега ще помоля колегите, които знаят повече от мен за някои неща да ми обяснят как 1 литър нафта струва 1.91 лева на едро, а Марешки го купува от петролната база, транспортира го със специални цистерни до бензиностанциите си, плаща заплати и амортизации и го продава на 1.79 лв/литър (12 ст. под цената на едро) и е на печалба?

russlan_z
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот russlan_z » Съб 07 яну 2017 16:31

Малко по-рано и аз се опитах да попитам, а как ОМВ и лукойл на около 2 км от марешки продават дизела на 1,83? Ако работят на загуба, това не е ли също толкова незаконно?
И като се има предвид потока от автомобили през тези обекти, може би досега трябваше да са фалирали?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 07 яну 2017 16:44

Това са базисни цени, в сайта пише че фирмата предлага гъвкави цени, съобразени с потреблението. Демек по-голямо количество, по-ниска цена. Последните зареждания останах разочарован от дизела на Марешки при ниски температури. Заредих два пъти на ОМV, еми коренна разлика в студения старт, цената е почти същата.

Върни се в “Дизелови агрегати”