:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко дизел ви горят колите ?

Мнениеот gergeto » Вто 06 сеп 2016 7:14

netizen написа:Бяла - Карадере - Бяла = 24/100 [emoji2]

Ама по борд или "пълно-пълно" го засичаш ? :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 06 сеп 2016 8:00

По борд естествено, разликата с колонката е около 0,2л

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Вто 06 сеп 2016 15:21

gergeto написа:Иначе по темата - 100-120 по магистралата,тоя борд като си знае среден разход 5.9 и това е .
Много ли е ,нормално ли е ,ннезнам вече.. :screwy

Спокойно, и аз като започнах да зареждам от Марешки вдигнах разхода с едни 7-10%. Но нали там, при Марешки е по евтино и по инерция продължавам да зареждам от време на време от там. Проблема е, че обикновено конкурентите на близо до обект на Марешки, намаляват цената на горивото, но почти винаги за сметка на литража и/или качеството. Т.е. обикновено евтините горива у нас, независимо от коя верига ще се налеят, накрая вдигат средния разход. И както го е казал народа, обикновено евтиното гориво накрая оскъпява пътуването...

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Вто 06 сеп 2016 17:46

Марешки от известно време си развали нафтата! Последните 2 зареждания юи вдигна с близо литър! Сега зареждам от Бенита. С карта цента е почети като на Марешки, но качеството е мбого по добро!Дано и те не я развалят .

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 06 сеп 2016 18:01

Абе дори и да имаме съмнения за Марешки,хубаво е поне отвреме на време да се зарежда при него ,щото затвори ли той- "мача свърши". На няма и 90км съм от Варна ,ама плащам като поп 1,99-2,01 лв./л. 30 ст. разлика на литър си е цифра.

xxx_man

Мнениеот xxx_man » Вто 06 сеп 2016 18:13

Ти за него не бой се !!! Там играта е много голяма и дали зареждаме от него или не няма много голямо значение!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 06 сеп 2016 18:29

E ,дано си прав.А че е голяма играта -две мнения няма.Ако в тоя бизнес имаше и малка доза лоялност и пазарни принципи, сега и аз щях да зареждам на 1,71 лв/л и щях да избирам дали на Марешки в Шумен,или на Еко и т.н.
30ст/л разлика при 90 км.разстояние м/у две безиностанции -наистина говорим за голяма игра...по-точно далавера.

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Мнениеот kukata_pasat » Вто 06 сеп 2016 18:33

разлика има и то много в Плевен нафтата е 1.88 без одстъпки в ловеч 1.99 за 35 км 11 стотинки разлика а в свищов където има марешки 1.70 така че да е жив и здрав човека и да къръщисва горивата че картела ще полудее и ще направи цената им 2.50

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Вто 06 сеп 2016 20:17

Зареждам и на Марешки и на Лукойл и досега не съм имал никаква разлика в разхода. Много ми е интересно как някои приказват на едро и правят заключения без никакви аргументи.

xxx_man

Мнениеот xxx_man » Вто 06 сеп 2016 20:27

Само да отбележа, че много преди да се появи Марешки, на лукойла на входа на Стара Загора, горивата винаги бяха с по 20 ст. по евтини от цялата страна!!!!! А също така имаше една верига Сакса оил, ако не се лъжа, те също продаваха на 20 ст. под всички вериги!!! Така че далаверата е огромна и то все на наш гръб! Ама като сме прост народ и сме се оставили да ни ........ , който както може, така ще е ! Айде наздраве и честит празник !

xxx_man

Мнениеот xxx_man » Вто 06 сеп 2016 20:29

inspektora написа:Зареждам и на Марешки и на Лукойл и досега не съм имал никаква разлика в разхода. Много ми е интересно как някои приказват на едро и правят заключения без никакви аргументи.

Пич малък аргумент ли е - два пъти подред от Марешки и литър нагоре разход и колата като спъната. Сменям бензиностанцията и опа колата лети, разхода отново нормален!!! От това по голям аргумент - няма!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 06 сеп 2016 20:48

[quote="xxx_man"]Пич малък аргумент ли е - два пъти подред от Марешки и литър нагоре разход и колата като спъната.....
Лично при мен такива разлики като "литър нагоре разход и спъната кола ,не съм забелязал"
Проблема е ,както писах по-горе: Дали от бензиностанция в Шумен,дали почти цял резервоар от Марешки,дали по една и съща магистрала при 140 км/ч или на връщане при 120 км/ч -шибания борд накрая ми дава среден разход -5,9 л/100км и това си е....Като чета тука -колеги ,при същите условия и скорост и ДВГ,като извадят едни 4.5-4.8 л/100 + натоварена отвсякъде кола...направо ми "завира" отвътре.Тaка като чета "Шаранджиите" оттук-оттам ,и техния разход почти като моя ,ама карат рейсове ...Бах мама и на тая мойта "Испания"-наред ли е или се е...ва нещо по испанския инжинеринг :screwy

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Вто 06 сеп 2016 21:56

Колата от профила ми;

Кърджали-Александруполис-Кърджали

4 човека и пълен багажник, на отиване час и половина чакане на границата,навръщане 4 часа чакане на границата.

Общи км- 300
Постоянно включен климатроник
засичане; пълно-пълно

8,73 на 100

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Вто 06 сеп 2016 22:00

gergeto написа:шибания борд накрая ми дава среден разход -5,9 л/100км и това си е....Като чета тука -колеги ,при същите условия и скорост и ДВГ,като извадят едни 4.5-4.8 л/100 + натоварена отвсякъде кола...направо ми "завира" отвътре.Тaка като чета "Шаранджиите" оттук-оттам ,и техния разход почти като моя ,ама карат рейсове ...Бах мама и на тая мойта "Испания"-наред ли е или се е...ва нещо по испанския инжинеринг :screwy

5,9 л/100 км с Шаран може, но лятно време без климатик, без товар и по нанадолнището :mhihi . Не се ядосвай за разхода си, той може да варира много от най различни условия: стил на каране, средна скорост, включено отопление или охлаждане, денивелация между начална и крайна точка, количеството завои по пътя, товар на автомобила, даже и наличието на насрещен или попътен вятър. Въобще тия моментни засичания не дават достоверна информация за разхода на автомобила. Това, че някой се е похвалил колко малко му е изгорила колата за едно пътуване, не означава, че гори толкова винаги.
Аз моя Шаран го засичам от Март тази година, като си записвам всяко зареждане. За момента средния ми разход е 7.36 л/100 км. Но от Март до сега е било само топло. Очаквам като засека пълна година разхода да се вдигне.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Сря 07 сеп 2016 7:39

За последните 5 хил. километра съм карал с нафта от Марешки, Шел, ОМВ,Ромпетрол. Е, как не усетих разлика във вървежа или разхода не знам? Някой като се изцепи, че с еди-коя-си нафта колата "литвала" и припадам от смях..

Върни се в “Дизелови агрегати”