Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
batVenci
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко дизел ви горят колите ?

Мнениеот batVenci » Чет 08 сеп 2016 0:59

Обикновено горивото от различните бензиностанция е едно и също, като по-често бензинджиите ни удрят в литража, по-рядко в качеството. Затова обикновено няма разлика в поведението на автомобила при зареждане от различните вериги (с малки изключения, разбира се). Забелязал съм, че обикновено при по-ниска цена на горивото, обикновено това се компенсира от бензинджиите с промяна показанията на колонката в наш ущърб, разбира се. Метрологичния контрол (както всичко у нас ден до пладне) е моментен и кампаниен, обикновено широко разгласяван по медиите, като резултата от цялата тази шумотевица накрая е ясен. Но и да има по-строг контрол, при проверка, отдавна няма проблеми, софтуера на колонките да се манипулират, като Фолксваген скандала. Иначе появата на Марешки помогна това лято цените на горивата за сезона да не хвръкнат много над психологическия праг от двата лева. Но проблема е, че и при него (може някои негови по-низови алчни шефчета да играят зад гърба му) има тъй наречено софтуерно коригиране на колонките...

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 08 сеп 2016 8:30

Аз от моите наблюдения мога да твърдя, че с нафта от Ромпетрол и Лукоил колата ми е по-икономична с 0,5-0,7л/100км отколкото с такава от ОМВ, ШЕЛЛ. С ЕКО ми е давала най-висок разход. Всичко това съм си го замервал много пъти пълно-пълно и на дълъг път при еднаква скорост и т.н. За вървежа не мога да кажа, защото си сипвам добавки и те може би компенсират разликите.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Чет 08 сеп 2016 9:00

Най-нисък разход ми дава с екто дизела на Лукойл, но е по-скъпа, иначе от Петрол съм доволен, горе-долу съпоставима с тази на Ромпетрол. Най-гадната нафта съм зареждал във Варна, включително от Лукойла на Владислав, както и от Еко-то на изхода към магистралата. Разликите стигат до литър и половина! Вероятно има двойно влияние - качеството и количеството. Най-разочарован съм от скъпия дизел на ОМВ - никакъв ефект... яд ме е, че заредих до горе.
С Екстра форс-а - 96 октановия на Петрол успях да докарам БМВ-то на 8,2 среден разход по метода пълно-пълно (М52 В20) само с 200 км извънградско. Преди под 9 не можех да го сваля.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 08 сеп 2016 9:19

Ако може да стихнат простотиите в тази тема... И на мен колата ми изгори с 1л. повече на пълно-пълно като заредих на Еко, да взема да ги храня че от тяхната нафта колата гори повече отколкото с тази на ОМВ? Преди да правите заключения от кои бензиностанции колата ви гори по-малко и повече, трябва да замерите за огромен пробег, да знаете че карате с едно темпо и да знаете дали ви удрят в количеството. Както каза колегата по-горе освен ЕКО и някои от бензиностанциите на Ромпетрол, всички останали са с еднаква нафта от рафинериите на Лукоил, до колкото знам и Ромпетролите които са френчайз също са от лукоил. Най-важното е обаче, че прекомерно сте се вглъбили в тоя разход. Карайте си колите и това е.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 08 сеп 2016 9:20

Ами във Варна има два обекта на Марешки и веригите наоколо смъкват изкуствено цените на горивото. Изкуствено, защото обикновено това се компенсира най-вече със заиграване показанията на колонката. Накрая като се тегли чертата, става ясно, че тамошните ниски цени на горивата, не дават реално толкова икономично пътуване, колкото изглежда да има при наливане на такова "евтино" гориво...

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Чет 08 сеп 2016 20:51

Отдавна съм забелязал, че любима тема на Българина е да се изкарва жертва на някого - на веригите, на политиците, на капиталистите, на мафията и на световната конспирация срещу Него! Когато цените на горивата бяха високи - лъжат ни с надценките, когато са ниски - пак ни лъжат, ама с качеството и количеството, е няма угодия!!! Абе хора, вие мазохисти ли сте?!

Последна промяна от inspektora на Чет 08 сеп 2016 21:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Чет 08 сеп 2016 21:01

:mhihi :th_up

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Чет 08 сеп 2016 21:34

inspektora написа:Отдавна съм забелязал, че любима тема на Българина е да се изкарва жертва на някого - на веригите, на политиците, на капиталистите, на мафията и на световната конспирация срещу Него!?!

Ми, те Лошите си нямат друга работа и по цял ден мислят само как да Ни направят живота тежък, :Mr Green Fun
И за да съм по темата, ще кажа, че зареждам където ми падне, и чакам с нетърпение Марешки да се появи наоколо, та да си дигна и аз разхода :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 08 сеп 2016 21:40

Разходът не се вдига, просто като е евтина нафтата и повечко настъпват колегите :Mr Green Fun

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пет 09 сеп 2016 6:46

Traytor написа:Ако може да стихнат простотиите в тази тема... И на мен колата ми изгори с 1л. повече на пълно-пълно като заредих на Еко, да взема да ги храня че от тяхната нафта колата гори повече отколкото с тази на ОМВ? Преди да правите заключения от кои бензиностанции колата ви гори по-малко и повече, трябва да замерите за огромен пробег, да знаете че карате с едно темпо и да знаете дали ви удрят в количеството. Както каза колегата по-горе освен ЕКО и някои от бензиностанциите на Ромпетрол, всички останали са с еднаква нафта от рафинериите на Лукоил, до колкото знам и Ромпетролите които са френчайз също са от лукоил. Най-важното е обаче, че прекомерно сте се вглъбили в тоя разход. Карайте си колите и това е.

Понеже пишеш на изуст малко да те светна: в Габрово Марешки го хванаха с некачествена нафта и му затвориха една колконка! Скоро го хванаха и в Добрич че нафтат не отговаря на бдс стандарта!! А за ОМВ нямам думи ! Те са на франчайс и по договор само 10% от горивата им са на марката ОМВ останалото се зарежда от куцо сакато и всякаква куца нафта стига да е най евтиното което може да намери съответния собственик на обекта! Има и читави ОМВ та но всичко зависи кой е собственика ! Така че колеги вие си мислите че карате с нафта ама друк път! Родните ни бензинджии я кращават който с каквото намери!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 09 сеп 2016 9:19

Единствената бензиностанция във Варна, на която ми сипаха фалшива нафта, или с вода, не знам, беше на Бенита до Пикадили център, миналата зима. И съм сигурен, че беше от нафтата, щото ми задръсти горивния филтър, палеше и гаснеше и ми набиваше грешка в помпата. Издухах я тази нафта, смених филтъра и колата се оправи. Повече там не стъпвам, иначе на почти всички други съм зареждал и ми дава еднакъв разход, включително и Марешки.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 сеп 2016 9:22

Работата е като с контрабандните цигари,хващат някой с 5 стека и отнася 1000лв глоба ,а на митницата тировете минават като на парад. Та и тука търсят някоя колонка с отклонения, а "любимия" ни Лукойл въпреки гръмките приказки за постоянна модернизация и супер технологии заради които е все на загуба ни захранва с най-скапаната нафта в ЕС ,ама там никой не смее да пипа :thumb_down

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 09 сеп 2016 11:29

xxx_man написа: в Габрово Марешки го хванаха с некачествена нафта и му затвориха една колконка! Скоро го хванаха и в Добрич че нафтат не отговаря на бдс стандарта!

Е ти вярваш ли че Марешки нарочно продава такава нафта,а непрекъснато тръби по медиите ,че води борба с картела и доказва че едно и също гориво може да се продава на много по-ниска цена.? Еми нали му е ясно че само неговите обекти ще ги "сцепят" от проверки ,само и само да падне в канала. За мен това са постановвки на Картела.Как досега нито една голяма верига няма затворена колонка за неотговарящо на БДС гориво,появява се Марешки и хоп -в 2 от обектите му намерени ментета.
Това е ,в БГ няма пазарна търговия,в БГ има Браншови Картели.Писал съм го и преди-Като се съберат млекопроизводителите например и решават че средната цена на сиренето ще 7-10лв/кг толкоз- плащаме тази цена и толкова.А в същото време изкупуват млякото на хората за стотинки..Така е и с хляба,и с тока и т.н. А появи ли се някой истински конкурент -ще го разкъсат. Така че на обектите на Марешки ще "намират" проверяващите още много фалшива нафта... :mhihi

totopz
Автомобил: Vw Golf 2016
Двигател: 1600 TDI 7DSG
Контакти:

Мнениеот totopz » Пет 09 сеп 2016 13:36

Ето и моя разход. Колата е Golf 7 1.6 TDI 7DSG от 2016 година.

Понеже карам предимно по магистрали ето какво става:
Ако карам кротко до 130 км/ч разходът е 5.5/100
Ако го настъпвам повечко 160 - 180 км/ч отива към 6.5 - 7 / 100

По извънградски пътища нямам много засичания, но мисля, че там разходът се движи пак около 5.5/100.

Градско нямам наблюдения.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 10 сеп 2016 0:12

xxx_man написа:Понеже пишеш на изуст малко да те светна: в Габрово Марешки го хванаха с некачествена нафта и му затвориха една колконка! Скоро го хванаха и в Добрич че нафтат не отговаря на бдс стандарта...

Струва ми се, че и ти говориш малко на изуст, всяка седмица зареждам от Марешки, както аз, така и маса народ от приятели и познати и не е като да не коментираме редовно цени, горива, конкуренция и т.н., та за времето от отварянето на бензиностанцията не само щях да чуя от слухове, но и щях да знам от първа ръка. Иначе от както зареждам там няма нито промяна в поведението на колата, нито в разхода, има промяна само в парите които давам.

Върни се в “Дизелови агрегати”