От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
424
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
512
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2157
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот 777 » Сря 11 яну 2017 12:21

gergeto написа:Имам едно усещане че това със замръзването на обикновената нафта на големите вериги-Лукойл,ОМВ,ЕКО и др. е нарочна пазарна стратегия на тия фирми.Може би с цел да се купува "зимното" им гориво-борба за пазарен дял във всеки сегмент.

Не знам стратегия ли е, но мен в дългосрочен план ЕКО ме изгубиха като клиент. След 3-4г, ако останалите бензиностанции се изложат много, може и да ги пробвам отново. За тая година едни 1500лв ще отидат другаде, а досега 90% там пълнех. Нека продължават със стратегиите.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 11 яну 2017 12:24

Според мене, по скоро тези вериги предлагайки два вида Дизел, просто считат че обикновената нафта съобразно цената и името си няма проблем и да замръзне. Тоест за нея те не гарантират че ще издържи на минусови температури. И не и слагат добавки за това.
Ако една малка бензиностанция направи това с дизела който предлага, просто ще фалира......

Така че дори някой да се оплаче от тях, те ще имат основателно оправдание за възникналият проблем. И ще кажат, че за Зимният период имаме по скъпа гарантирана на минусови температури нафта.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 11 яну 2017 13:33

Ако ЕКО подразбират, че евтината им нафта ще замръзне при -10 (даже -7) би трябвало да я спират от продажба като стане студено и да слагат чертички в ценоразписа. Студено е => има само от скъпата. А те смело наливат от евтината и какво си мислят, че като замръзне ще отида да си налея от скъпата ли? Имам си някакви принципи и с педали не се занимавам, важно е само да ги идентифицирам.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 11 яну 2017 13:50

Колега, аз купувам и летни обувки през зимата, но не ги нося............ icon_idea

Това че са споменали до колко издържа евтината им нафта е похвално. А това че я продават не значи че трябва да я купуваме..... Те продават и Лятна течност за чистачки сега, но купуваме ли я.....

Освен това има коли които стоят в гаражи, а и нафтата освен за автомобили може да се ползва и за отопление......

На вилата имам една нафтова печка.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 11 яну 2017 13:54

kossis написа:Това че са споменали до колко издържа евтината им нафта е похвално.

Не мисля, че са споменали. Не съм заглеждал, но сигурно има и знак снежинка да те успокоят, че "става".

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 11 яну 2017 14:10

От сайта на ЕКО

Ние препоръчваме употребата на Euro Diesel (според стандарта EN590), който се произвежда в рафинериите на Hellеnic Petroleum (Аспропиргус, Атина и Окта в Скопие). Употребата на Euro diesel осигурява отлична работа на двигателя, намалява консумацията на гориво и вредните емисии в атмосферата.
Основните характеристики на дизеловото гориво Euro Diesel са:
##Осигурява мощност на двигателя при екстремни условия и голямо натоварване;
##Ниско съдържание на сяра.
##Пълна защита срещу корозия и замърсяване на околната среда, поради ниското съдържание на сяра;
##Отлична химична стабилност
##Отлично изгаряне, високото цетаново число осигурява по-бри характеристики на изгаряне;
##Без механични примеси и вода;
##Защитава двигателя от износване;
##Отлично представяне при ниски температури – точка на замръзване под -25°C

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 11 яну 2017 17:25

Ползвам V-Power дизела на Шел, 3 - та зима, паля от първи път и не съм имал проблеми. Миналата дори без да искам съм я изкарал с 1 работеща подгревна свещ, тресеше при най -големи януарски студове първите 20-30 секунди след запалване ама палеше. Тая година с пълен комплект подгревни свещи, никакви грижи. Иначе доста прители ползващи екото ми се "похвалиха" последните дни. На един пич от княжево, пък Алпин Дизела на ОМВ му беше замръзнал.

Deuce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deuce » Сря 11 яну 2017 20:47

Лукойл, там остана чистата нафта.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 яну 2017 21:43

Deuce написа:Лукойл, там остана чистата нафта.

Викаш,цакат останалите с топла бира,на собствените бензиностанции карат от хубавата ,а в цистерните на конкуренцията наливат боклука :mhihi

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Сря 11 яну 2017 22:03

И от лукойл имаше оплаквания.

"добавките" ги слагат по бензиностанциите.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Сря 11 яну 2017 22:13

Значи всеки обект за себе си:)

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 11 яну 2017 23:26

Bobi85 написа:Карам с нафта от Круиз на Искърско шосе и добавка BDC. Вчера вечерта влизам в колата, паля без проблем, слизам да изчистя прозорците и колата изгасна. Паля отново без проблем, работи на място около 4-5 минути и в момента, в който подам газ, колата записва грешка и гасне. Сценарият се повтаря около 10 пъти. Накрая я вкарах в един подземен гараж за няколко часа и се оправи. Цяла нощ карах без проблем и преди да де прибера заредих за всеки случай 25 литра Шел Ви Пауър (2.36лв/л.) И сложих 50 мл. БДЦ. Е, днес отново същата работа. След първият опит направо я заебах. Имам един резервен оригинален филтър и утре мисля направо да го сменя. Някакви други идеи?

Ъпдейт.

Предната вечер реших да полея филтъра и маркучите, влизащи в него с 5 литра топла ( не гореща ) вода. Както и предните пъти, запали без проблем. Оставих да поработи на място около 5 минути и реших да тръна. Да, ама не, пак греда. След това я запалих отново и я оставих да загрее на място до 75 градуса. Качих се и газ, все едно нищо не се е случвало. Цял ден карах без грижи, вечерта я паркирах. Единственото, което забелязах, че дори и на топъл мотор, колата пушеше бяло при по-сериозно натискане. Тази вечер отивам при колата, паля и пак греда. Нямах време даго играя отново градинар и я зарязах. Явно докато не изгоря скапаната нафта от Круиз ( заредена в края на Декемви преди студовете ), няма да се оправи. В момента в резервоара има 3/4 нафта като 1/2 от нея е Шел Ви Пауър и 40 мл Бардал БДЦ ( сложена след първото замръзване и явно няма ефект ). Та, толкова за Круиз.

martaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martaka » Чет 12 яну 2017 8:48

За много години, здраве на всички вас и на колите ви :) Голф 4 1.9 тди п.д. 101кс, заредена на макс от бенз.Ром Петрол в Русе, точно преди воените да пуснат големите студове. До днес никакви проблеми с палене сутрин. Температурата не е падала до над -20, но е била близо до тази стойност. Колата е паркирана под навес с една стена и половина, отворен към двора и мет.врата, към улицата. Нафтичката е без добавка. Приятел с Шкода дизел 99г с гориво от ВМ петролиум Русе без добавки също е запалил без проблеми. Колата му стои на улицата. Това е

Изпратено от моят Lenovo A6000 с помощта на Tapatalk

Последна промяна от martaka на Чет 12 яну 2017 8:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Galitov
Автомобил: Passat Variant 1.9 TDI Syncro
Двигател: AFN 99

Мнениеот Galitov » Чет 12 яну 2017 17:28

Bobi85 написа:
Bobi85 написа:Карам с нафта от Круиз на Искърско шосе и добавка BDC. Вчера вечерта влизам в колата, паля без проблем, слизам да изчистя прозорците и колата изгасна. Паля отново без проблем, работи на място около 4-5 минути и в момента, в който подам газ, колата записва грешка и гасне. Сценарият се повтаря около 10 пъти. Накрая я вкарах в един подземен гараж за няколко часа и се оправи. Цяла нощ карах без проблем и преди да де прибера заредих за всеки случай 25 литра Шел Ви Пауър (2.36лв/л.) И сложих 50 мл. БДЦ. Е, днес отново същата работа. След първият опит направо я заебах. Имам един резервен оригинален филтър и утре мисля направо да го сменя. Някакви други идеи?

Ъпдейт.

Предната вечер реших да полея филтъра и маркучите, влизащи в него с 5 литра топла ( не гореща ) вода. Както и предните пъти, запали без проблем. Оставих да поработи на място около 5 минути и реших да тръна. Да, ама не, пак греда. След това я запалих отново и я оставих да загрее на място до 75 градуса. Качих се и газ, все едно нищо не се е случвало. Цял ден карах без грижи, вечерта я паркирах. Единственото, което забелязах, че дори и на топъл мотор, колата пушеше бяло при по-сериозно натискане. Тази вечер отивам при колата, паля и пак греда. Нямах време даго играя отново градинар и я зарязах. Явно докато не изгоря скапаната нафта от Круиз ( заредена в края на Декемви преди студовете ), няма да се оправи. В момента в резервоара има 3/4 нафта като 1/2 от нея е Шел Ви Пауър и 40 мл Бардал БДЦ ( сложена след първото замръзване и явно няма ефект ). Та, толкова за Круиз.

Колега, порвери си цедката на подкачващата помпа в резервоара. В понеделник ми се случи същото като на теб. Запалих я сутринта при -11*С, работи 15 мин, тръгнах и след 500 м изгасна. Помислих си, че прехвърлящата помпа (аз съм със синкро) се е прецакала и не хвърля нафта към подкачващата помпа и заредих 10-тина литра. Обазвъздуших и запалих .... за 5 секунди. Започнах да търся проблема и видях, че не стига нафта до филтъра. Веднага проверих подкачващата помпа. Стигаше ток до нея, въртеше но нищо не вадеше. Нямаше време да я гледам и я оставих в сервиза. Преди малко майстора ми показа снимка на цедката. На дъното на резервоара има около 1 см гняс!

И за да не е офтопик, зареждам най-често в Лукойл. Но не вярвам тази гняс да се отложила за 3 години каране в България.

Изображение

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Чет 12 яну 2017 21:05

Аз съм си вадил цедката, лятото и беше идеално чиста. Чак се удивих.

Върни се в “Дизелови агрегати”