И аз слагам. Миналата зима, в най-ниските температури почти всички коли на фирмата не успяха да запалят или запалиха с всевъзможни магарии, молби, заклинания и т.н. Зареждат гориво от една и съща верига, но не и от една и съща бензиностанция /нарочно не я назовавам, за да няма пак 100 мнения само по този повод/ - става въпрос за дизел. Аз, както сега, така и тогава си зареждах от ЕКО, с добавка Castrol TDA. Ами доволен съм, проблеми с паленето не съм имал, независимо от температурата, пушене не съм обръщал внимание, защото по принцип си пуши моята кошница. По мое мнение и работата на двигателя е с една идея по-добра /тиха/, като през месеците, когато температурите навън са 20 и нагоре градуса.
Не правя реклама, просто по мое скромно мнение има смисъл от тази добавка и то точно защото горивата дето се сипват по бензиностанциите не се знае с какво качество са. Добавката е за 250 литра и приемаме, че струва 25 лева - 10 ст. на литър, а на бензиностанцията "скъпият" дизел е с по 20+ ст. на литър. Излиза 2 пъти по-евтино.
Дали ми бърка в джоба, или не, ами предпочитам да паля при всякакви температури сутрин, отколкото да се стегна за 25 лева за 3-4 месеца /5.75 на месец е 1 кутия цигари/.
А и другото, МПС-то ми не е в перфектно състояние и се надявам това да го задържи още известно време, когато ще съм малко по-стабилен финансово, за да се заема и с по-сериозни ремонти.