ahhi написа:Аз пък гледам,че на колега средната скорост хич не беше малка 73км/ч.Среден разход 3.5л/100,а този борд компютър да дава 0.5 отклонение в НАЙ-лошия случай според мен.Веднага ви давам пример при мен с г3 1.8-90кс на газ,колата е 92г с борд компютър,разтоянието София-Ловеч(160км) по магистралата 120-140км/ч,а после нормално и ми показва средна скорост ~80км/ч.Разход към 7.5л/100 по борд комютър,реален 8.2-8.5!
П.С. Когато сложих газовото,преди кусур време борд компютър показваше 1:1 с това което гореше на газ,тук вмъквам че колата се кара почти само по гореспоменатия маршрут и почти всеки път се пълни до горе и като пристигна пак.. Така че извод: вярвам на колегата с 3.5

Средната скорост е нормална-не знам колко км е от Шумен до качването на магистралата,после 90км/ч (
равномерно без ускоряване и намаляване),на магистралата=73км/ч ср ск.+60-70% спускане и разхода-3,5л е реален.
НО на връщане при СЪЩАТА ср.скорост аз залагам на 5,5-5,8л/100км.И всички чакаме клипа на връщане
п.п. Лятото с пасат ,комби,110к.с София-Варна-4,5часа,,ср.скорост 92км/ч(доста намаляваия в населени места и ускорявания навън)=5.2л по компа,но реално 5,6-5,7л!
Обратния маршрут разхода беше повече,но не помня точно колко