10W40 вреди на двигатели, за които не е предозначено маслото. Примерно помпа дюза, там се иска само 5в40 - 505.01.
За ASV ти стига стандарт 505.00. 5-40 няма да му навреди, дори зимата ще му е по-добре. ;)

С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
ka4o_pi4a написа:Може ли да навредя по някакъв начин на мотора, ако сложа 5w40 ? Гледам колегите твърдят, че 10w40 било вредяло на турбото. На кой стандарт на WV трябва да отговаря маслото за моя двигател ? Евентуално като сменявам да гледам новото масло да отговаря на стандарта.
гледаш какво ти пише в книжката. ако пише да сипваш масло 505.01, сипваш такова. нищо му няма на арала, супер е. ако го купиш от вносителя, обаждаш се, купуваш и нямаш грижи. не слушай глупости...
http://www.aralbg.com/index.php?page=contact_us
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Като дойде време за смяна ще потърся човека в Благоевград и без това сме градски.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Днес си го смених Fuchs Titan 10w40,пак си го гризна на 8хиляди км,ама аз карам основно магистрално,а там е простено.Лошото е,че миналата година ми излезе масло + филтр маслен и филтр въздушен - 45 лв. а сега 70 лв. имало някакво увеличение на цените... (имам 35% отстъпка)
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Днес си го смених Fuchs Titan 10w40,пак си го гризна на 8хиляди км,ама аз карам основно магистрално,а там е простено.Лошото е,че миналата година ми излезе масло + филтр маслен и филтр въздушен - 45 лв. а сега 70 лв. имало някакво увеличение на цените... (имам 35% отстъпка)
от къде?
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
feikot написа:Днес си го смених Fuchs Titan 10w40,пак си го гризна на 8хиляди км,ама аз карам основно магистрално,а там е простено.Лошото е,че миналата година ми излезе масло + филтр маслен и филтр въздушен - 45 лв. а сега 70 лв. имало някакво увеличение на цените... (имам 35% отстъпка)
Хмм аз неска ще сменям масло на моя АФН,обаче ще хакам мобил 5/40 самоче на цена 75лв,моя обича да гризва по 1л на 10хил,но за 20лв повече му е простено....
- feikot
От Ауто+ пазаря,че нали ви казвам,че имам отстъпка.Лошото е,че го хапва за 8 хилки до светване на лампата (1 литър) ама аз го мачкам много и по магистралата си е предпоставка.Маслото 4 литра,маслен,въздушен и предни накладки с датчик - 110 лв.
колеги какво масло ще предложите за афн мотора 1.9 колата е на 250 000 реални аз сам си я докарвал ?
- feikot
По-хубаво и балансирано евтино от Фухса...не се сещам :)
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
d1mbo написа:колеги какво масло ще предложите за афн мотора 1.9 колата е на 250 000 реални аз сам си я докарвал ?
Сложи ето това - за да ме запомниш с добро !!!
http://www.senax.bg/eshop/product/107/p ... d-5-l.html
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
веселин написа:d1mbo написа:колеги какво масло ще предложите за афн мотора 1.9 колата е на 250 000 реални аз сам си я докарвал ?
Аз пък бих му предложил да сложи 5-40, слагал съм и на лики-моли 5-40 на АФН-на,еми не успях да се впечатля,всъшност да ти кажа не ми пука каква марка ще е толкова,просто предпочитам пълна синтетика,мотора ми е на 450 000 и пеее приятел,не мисля че човека ще забогатее с 20лв като сложи 10-40....
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
tdi_20yare написа:веселин написа:d1mbo написа:колеги какво масло ще предложите за афн мотора 1.9 колата е на 250 000 реални аз сам си я докарвал ?
Аз пък бих му предложил да сложи 5-40, слагал съм и на лики-моли 5-40 на АФН-на,еми не успях да се впечатля,всъшност да ти кажа не ми пука каква марка ще е толкова,просто предпочитам пълна синтетика,мотора ми е на 450 000 и пеее приятел,не мисля че човека ще забогатее с 20лв като сложи 10-40....
Лошото е че няма да забогатее а напротив, 82лв за полусинтетика /толкова е цената от линка/ е пладнешки обир,за 72лв примерно от пловдивските доставчици се взима синтетика на Total барабар с масления филтър

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Мобил 3000 ,5в40.72 лв с отстъпката .Мотора мърка!! 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Stivi написа:tdi_20yare написа:веселин написа:d1mbo написа:колеги какво масло ще предложите за афн мотора 1.9 колата е на 250 000 реални аз сам си я докарвал ?
Лошото е че няма да забогатее а напротив, 82лв за полусинтетика /толкова е цената от линка/ е пладнешки обир,за 72лв примерно от пловдивските доставчици се взима синтетика на Total барабар с масления филтър
Споко бе ора - малиии ....убу квото му кажете вие само това да слага - само Лики Моли да не е .....

Отде толко увереност в мен , че да хваля немско масло - със 75% доверие в немските потребители .... ма те пък горките толко са зле , че нищо не разбират !!!

Мир да има - забравете за ЛМ !!!
Върни се в “Дизелови агрегати”