Fen написа:На някои коли е точен борда да ти кажа.
andrey_hr написа:Как става това коригиране, защото на мен извън града борда ми показва вярно, а градско ми показва с 1л по-малко?
chavdarlk написа:От колегите от http://www.briskoda.net
Как да калибрираме показанията за разхода, ако бордовия компютър показва по-голям или по-малък разход от действителния.
Пресмятате си реалния разход за всяко зареждане и го сравнявате с показанията по борд компютър.
Желателно е да се натрупа статистика от няколко зареждания за да се очертае по-точно реалната тенденция.
Ако не се откроява явно отклонение от реалността няма смисъл от донастройване.
Отваряте през VCDS/VAGCOM, controller 17, Instruments
Click advanced functions, Adaptation box 10
Отива се на channel 3
Стандартната стойност е 100%, като може да се коригира в областта от 85% до 115%
Колегата от британския форум е направил следното:
Mine was originally defaulted at 100%, but worked it out that it should have been 113%. After changing it, dash display is certainly a bit lower, so hopefully much more accurate now.
Благодарности на колегите за информацията :smt017 .

48.8 . с колата от гаража

joker написа:Днес засякох новата си придобивка-1.9 ТДИ AHF...
joker написа:Второ засичане на новата ми придобивка 1.9 AFN Голф-комби...
Vasko Veselinov написа:Надморската височина на Шумен е 200 м., а на Варна да приемем 0 м. Грубо разликата в нивата е 2 м. на километър.
Извънградско: 3.9-4.1/100 Колата я покарвам, хич да не е...извънградско този разход ми го дава при скорост 120км/ч. 2200 оборота. В града, малко или много си вися по светофарите (Варна
). Държа да кажа, че гумите ми са нови и напомпани по книжка, въздушния и нафтовия филтър се сменят всяка есен (въздушния го почиствам поне веднъж на 2 месеца). Градско карам почти в ограниченията(тука сама не си повярвах). Абе много си обичам колата

alimak написа:Да си кажа и аз!!! Зимата -градско,колата ми загрява, защото минавам близо 20км. в едната посока. Разход: 5/100Извънградско: 3.9-4.1/100 Колата я покарвам, хич да не е...извънградско този разход ми го дава при скорост 120км/ч. 2200 оборота. В града, малко или много си вися по светофарите (Варна
). Държа да кажа, че гумите ми са нови и напомпани по книжка, въздушния и нафтовия филтър се сменят всяка есен (въздушния го почиствам поне веднъж на 2 месеца). Градско карам почти в ограниченията(тука сама не си повярвах). Абе много си обичам колата
![]()
Гуфи е 1.9, 110коня AHF!!!
P.S. Сега да смъкнат цената на нафтичката и може и да се почувстваме като нормални хора

Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: ognqn и 89 госта