-19 С, с мъка , но запалих

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Re: -19 С, с мъка , но запалих

Мнениеот passatfen » Чет 02 фев 2012 18:51

веселин написа:
vaiper 1 написа:Старите дизели колега немаха толкова електроника :beer

Къде е проблема с електрониката ?
Шкодата ми е 2008 г - след пет дена престой без да е палена - при -7 си запали с едно подгряване от раз
преди Голфа карах 3 години Пежо 309 - 1.9 D нямал съм случай да не запали през зимата
електрониката е за да помага при студено палене

Мисля , че става въпрос за ЕКУ и датчици свързани с него под "електроника"
пак и наистина според мен механиката е по-безпроблемен спрямо електрониката...никой да не се засяга това е лично мнение :beer

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 02 фев 2012 18:51

3 дни не съм я палил,когато беше от по -20...Не ми се е налагало,а и исках да спестя един такъв студен старт. :deal
Днес -8,с едно подгряване :bowdown (на есен смених и 4те подгревни свещи) :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 02 фев 2012 18:55

Доказано е че ТДИ-то пали по лесно зимата от предкамерния дизел.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 02 фев 2012 19:10

Неискам да засягам или обиждам колегите с дизели аз сащо карах дизели, казах го принципно,че повечето ел правят бели особено зимата подчертавам :deal Карането на дизел не е като на бензин, има си танкости мн хора това него знаят нали, но и никои не казва :wink:

Последна промяна от vaiper 1 на Чет 02 фев 2012 19:19, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 02 фев 2012 19:13

radi_nrj написа:
KirilGeorgiev написа:Ще падне нивото на щеката не разхода като минеш на синтетика със стара кошница

Пишеш пълни глупости! Разхода на масло има общо със състоянието на мотора, а не възрастта му. Това са 2 различни неща!!! Изхабен мотор гъсто масло не го оправя!!!

Не съм писал че го оправя а че ще го харчи по малко по гъстото масло А това че на някой колата грам масло не харчи е пълна глупост която изобщо не ми се коментира

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 02 фев 2012 20:33

vaiper 1 написа:Неискам да засягам или обиждам колегите с дизели аз сащо карах дизели, казах го принципно,че повечето ел правят бели особено зимата подчертавам :deal Карането на дизел не е като на бензин, има си танкости мн хора това него знаят нали, но и никои не казва :wink:

Ами ти ако ги знаеш колега....тук е момента да ги напишеш....давай...ние ще четем :beer

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 02 фев 2012 20:52

vaiper 1 написа:Неискам да засягам или обиждам колегите с дизели аз сащо карах дизели, казах го принципно,че повечето ел правят бели особено зимата подчертавам :deal Карането на дизел не е като на бензин, има си танкости мн хора това него знаят нали, но и никои не казва :wink:

тАнокст е сАщо да пишеш по-грамотно .... :deal
мисля в раздел Дизелови агрегати да знаем как се кара , но ако решиш все пак разкажи някой тънкости и тайни - само те моля да е по-грамотно . :beer

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 03 фев 2012 10:59

Карането на стар дизел нема нищо общо с нова кола :Mr Green Fun Стария дизел иска мн повече грижи особено зимата като хубав акумулатор нови подгревни свещи и хубава нафта с добавки :beer И нема дасе палите толкова, че е смешно отстрани :beer :wink:

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пет 03 фев 2012 12:16

А новия сигурно не иска такива работи..... :idea:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 03 фев 2012 12:46

vaiper 1 написа:Карането на стар дизел нема нищо общо с нова кола :Mr Green Fun Стария дизел иска мн повече грижи особено зимата като хубав акумулатор нови подгревни свещи и хубава нафта с добавки :beer И нема дасе палите толкова, че е смешно отстрани :beer :wink:

Евала пич - шапка ти свалям за локумчетата ..... стар дизел , нов дизел ..... :banghead:
нов дизел може да е в по-окаяно техническо състояние при калпава експлоатация , отколкото стар , но поддържан двигател
прав си , че е смешно отстрани - четох повечето ти мнения :bowdown :bowdown :bowdown :предавам се
бъди така добър да не спамиш в темата - явно не сме дорасли за компетентността ти .... не се занимавай с невежи като нас :да:

Потребителски аватар
martosac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martosac » Пет 03 фев 2012 13:13

За щастие днес отново запалих колеги 8) НО:
1. При положение, че разполагам вече с токоизправител, заслужава ли си да слагам акумулатора да се зареди, въпреки че паля(с малко мъка) всяка сутрин с изключение на първата от големите студове, когато акумулатора беше почти загинал. Общо взето има ли отрицателни моменти в това зареждане на акумулатор.
2. Освен черното петно под ауспуха след паленето 5мин след това, колата продължава да дими доста, а е свалила оборотите до нормата ....

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 фев 2012 14:48

martosac написа:За щастие днес отново запалих колеги 8) НО:
1. При положение, че разполагам вече с токоизправител, заслужава ли си да слагам акумулатора да се зареди, въпреки че паля(с малко мъка) всяка сутрин с изключение на първата от големите студове, когато акумулатора беше почти загинал. Общо взето има ли отрицателни моменти в това зареждане на акумулатор.
2. Освен черното петно под ауспуха след паленето 5мин след това, колата продължава да дими доста, а е свалила оборотите до нормата ....

1.Слагай да се зареди хубаво акумулатора. Минуси има само в карането с разреден акумулатор.

2.В изгорелите газове освен всичко има и водни пари, които при тия температури кондензират моментално и затова се образува бял дим зад колата.

KirilGeorgiev написа: Не съм писал че го оправя а че ще го харчи по малко по гъстото масло А това че на някой колата грам масло не харчи е пълна глупост която изобщо не ми се коментира

То разход има ама я да видим как ще познаеш дали липсват 100гр по щеката при положение, че не пълня повече от средата. А и колко съм уцелил точно средата не е ясно. Вече доста народ се убеди че минералното гори повече от синтетичното ама ти май говориш без да си пробвал.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 03 фев 2012 17:41

Днес -7. Взех си мултицета да позамеря малко напрежения.
Акумулатора показа 12.2V.
Сложих ключа и дадох контакт. Включиха се подгревните свещи в следствие на което напрежението падна до 10.5V. Релето цъкна и завъртях ключа...в момента на развъртане на мотора, уреда измери 9.5V. След като запали отчетох 14.2V. Включиха се подгревните свещи на антифриза...последва пад до 13.8V. Пуснах и фаровете,радиото,подгрева за задното стъкло и климатроника в следствие на което уреда отчете със всички тези консуматори 13.4-13,5V. Мисля че е добре работата :roll:
Мерих и утечката каква е...ама нещо не се справих. Настроих уреда на 200мА прав ток, но ми показва 1 и нищо не отчита. Уредчето е от тия китаиските за по 5 лева. Май не съм убеден къде точно се ръгат червената и черната жица в самия уред затова и не се справих. :banghead: Обаче е сега се зачетох в една друга тема и ми стана ясно къде бъркам....утре с нови сили ще меря пак :drunk

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пет 03 фев 2012 18:03

Акумулатора и генератора ти са добре не се тревожи :beer

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Пет 03 фев 2012 19:41

Ток и напрежение са две различни величини,напрежението се мери паралелно на веригата,а тока последователно те за тока трябва да разкачиш някъде веригата и там последователно да свържеш уреда но закакво ти е да мериш ток освен да разбереш мощноста на някой консуматор P=U.I

Върни се в “Дизелови агрегати”