ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот djdaka » Съб 25 юли 2009 22:47

fox_vt написа:ами май нормалните обороти на ПХ тря да са 850-950 ма не съм мн сигурен за точните цифри,имаше го писано някъде тука :oops:.Все пак нищо не ти коства с вага да ги дигнеш малко моите са таман 900 mhihi

903 об/мин

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 25 юли 2009 23:20

е да на тези обороти е най добре ама все пак има известен толеранс до който се приема че са нормални

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Нед 26 юли 2009 0:37

Еми ето колега, проблема ти е в ниските обороти, не в махането на катализатора :)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 26 юли 2009 15:15

kristian112 написа: Някой имал ли е подобно тресене след интервенция по катализатора ???
( колата е 99-та B5 1.9 TDI AFN.

Колега моя е аналогичен на твоя,само дето е 4моушън, и се тресе доста прилично.Цялата генерация-пт турбината до гърнетата отзад се тресят.Даже металната оплетка преди катализатора не може да се види-а двгто ми доказано е на 180 000 км.И съм склонен да вярвам.Добре е пъргав си е мотора,не хапва масло-нищо,обаче се тресе.Катализатор не съм махал,мисля че и жабарите не са махали.

Мисълта ми е че може би не ти е от катализатора,а от друго.Виж всички по нищожни причини,и ако ти се струва че е от катализатора питай някой ако си го е запазил- и си го сложи пак.Ако е от него- ем прецакал си се с 500 кинта,защото ги гледах в ибей че са по 250 евро. Деразай !

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Нед 26 юли 2009 17:59

Ще проверим пак оборотите на празен ход и ако може с VAG-COM-a ще се вдигнат малко.Другата алтернатива е втора мека връзка и допълнителни тампони по генерацията! Ще пиша какво е решението!
Благодаря на всички отзовали се !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 юли 2009 20:51

kristian112 написа:Днес оставих колата да и изтърбушат катализатора и проблема се появи! на празен ход тресе

101% проблема е в нещо което са направили майсторите /те естествено няма да си кажат/,просто няма начин от махнат катализатор да започне да ти тресе колата :!: Господ знае къде как и с какво са напъвали за да свършат работата и нещо се разместило или скъсало и сега тресе :beat_butt2

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Чет 30 юли 2009 18:46

Фреш инфо от автотреид:
Катализатор за Г4 1.9 АТД = 1600лв (с обратно изкупуване на стария)
Усетих се срамно беден, а бях решил до 500лв да дам за да не мърся :oops:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 30 юли 2009 20:02

bodlivez:Tук говорим за махане,а не за слагане. :) С тая нашата "хубава" нафта пак ще се запуши.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 31 юли 2009 18:39

а някой от вас замисля ли се че доста отддавна влязохме в ЕС.че дойде ново правителство а няма да ви приказвам кви глоби тепърва ще отнесе хубавата ни държавица във връзка с неизградени еко-проекти.та......да помислим реално.в българия 70-80 процента от колите бълват отрова.какво предстои ли??????куките ще ни спират и ще слагат една клечка в ауспуха и ако привишаваш някви определени граници.........спиране от движение плюс солена глоба.това предстои.така че всеки махайки катализатора си да се замисли и да почва да събира кинти за нов.предполагам до година--максимум две ще въведат тая акция и в българия както има акция светлини така ще има и еко-акция.а това че сега минаваме технически преглед дори и без да са ни видели колите :lol: :lol: :lol: скоро няма да го бъде.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пет 31 юли 2009 20:01

едва ли кола 2000-2001-ва без катализатор, ще замърсява повече от кола 1990 г и дори-поранни, който все още са в експлоатация и още дълго време ще бъдат. Дали си без катализатор или със задръстен такъв мисля единствената разлика е че си прецакваш колата. Така, че като дойде тази "еко-акция" всеки ще трябва да си купува катализатор, защото дали е махнат дали е задръстен - пак трябва нов, така че мисля мнението ти не е много обосновано, като може без катализатор ще карам без, като дойде време да ни глобяват ще си купя

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Съб 01 авг 2009 0:37

SACHO7803 написа:а някой от вас замисля ли се че доста отддавна влязохме в ЕС.че дойде ново правителство а няма да ви приказвам кви глоби тепърва ще отнесе хубавата ни държавица във връзка с неизградени еко-проекти.та......да помислим реално.в българия 70-80 процента от колите бълват отрова.какво предстои ли??????куките ще ни спират и ще слагат една клечка в ауспуха и ако привишаваш някви определени граници.........спиране от движение плюс солена глоба.това предстои.така че всеки махайки катализатора си да се замисли и да почва да събира кинти за нов.предполагам до година--максимум две ще въведат тая акция и в българия както има акция светлини така ще има и еко-акция.а това че сега минаваме технически преглед дори и без да са ни видели колите :lol: :lol: :lol: скоро няма да го бъде.

Колеги каквото и да стане то ще бъде в ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ демек: Тези които са без катализатори ще си останат без такива. Просто ще спрат да регистрират нов внос автомобили които не покриват изискванията. Как си представяте да накарат Бай Петко от с.Долни Дъбник да си сложи катализатор на Москвича 408 И за 150лв. при положение,че самата кола струва толкова :lol:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 25 сеп 2009 21:33

Днес и аз шитнах моя! Избих го през тръбата без да го режа! Във вървежа няма разлика май , нито в шума само че сега турбината се чува леко дори и на празен ход на място (савсем тихо) незнам само дали е от това че се получава някакво ехо така да се рече в кухия катализатор (не съм му слагал вътре тръба) или просто сега турбината се развърта дори и на савсем малки обороти ,защото газовете преминават по лесно с по-голяма скорост (това дали няма да и скаси живота :roll: .Направи ми и друго неприятно впечетление при ускорение отзад пуши бая черно (преди беше доста по малко) :shock :shock :shock
дали това е нормално ,защото да речем преди катализатора е спирал част от пушилката :roll: :roll: някой знае ли ???
:bowdown

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 25 сеп 2009 21:56

чернилката не е толкова свързана с липсата на катализатора колкото със състоянието на мотор...настройки..дюзи...турбина и т.н.т

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 26 сеп 2009 10:52

Или просто в момента си продухваш всичката чернилка по тръби и гърненца.

bobo_2002
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_2002 » Съб 26 сеп 2009 15:50

кой ги изкупува и за колко

Върни се в “Дизелови агрегати”