Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
слага се горе .доло все някога прегаря
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Да се похваля и аз, вече съм с чисти колектори и чист, а не изолиран EGR, реших да не го затапвам, а само да го почистя, резултата...очаквах да намеря големи съкровища в колекторите, но там си беше сравнително добре, особено ако ги сравнявам с тия от снимките на някои колеги от темата, но за сметка на това EGR-а беше доста по-зле, почистих всичко, разликите от преди не са толкова големи, но въпреки това не съжалявам за отделеното време, нерви и какво ли още не, преди това, вследствие от чиповете като подам рязко газ, колата зацепваше с едно рязко предърпване напред, което вече го няма и всичко е плавно, а най-хубавото е че спря да пуши...или поне осезаемо намаляха пушилките, вече не виждам черни кълбета в огледалото за задно виждане или вечер във фаровете на колите зад мен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
някои правил ли е това на ааз мотор и какво е това ЕГР

- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Чети малко и ще разбереш. Сумати писано има.peponiko написа:някои правил ли е това на ааз мотор и какво е това ЕГР
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, дойде време и аз да се похваля, че съм вече "чистичък"....
Преди около месец ходих при Дани от Монтана и искам да изкажа и аз моята благодарност за добре свършената работа - сега вече колата ми не забива, а след неговия съвет махнах и катализатора и ми се струва, че още повече взе да върви.....
Малък минус (поне при мене) е, че след като махнах кат. шума в купето при ускорение е малко по-силен (поне така ми се струва), но лично според мене не трябва да се чудите въобще.... махайте кат. и карайте.....

Преди около месец ходих при Дани от Монтана и искам да изкажа и аз моята благодарност за добре свършената работа - сега вече колата ми не забива, а след неговия съвет махнах и катализатора и ми се струва, че още повече взе да върви.....

Малък минус (поне при мене) е, че след като махнах кат. шума в купето при ускорение е малко по-силен (поне така ми се струва), но лично според мене не трябва да се чудите въобще.... махайте кат. и карайте.....
Четох, четох и не можах да разбера, при голф 3 1Z мотор, ако се затапи ЕГР-а с пластина, ще трупа ли грешки? От темата остана с впечатление, че този мотор точно така се прави и няма проблем, но пък се носят слухове, че не е баш по този начин...
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bats написа:Четох, четох и не можах да разбера, при голф 3 1Z мотор, ако се затапи ЕГР-а с пластина, ще трупа ли грешки? От темата остана с впечатление, че този мотор точно така се прави и няма проблем, но пък се носят слухове, че не е баш по този начин...
Единствено на помпа-дюза не се препоръчва затапване на ЕГР. На по-старите двигатели няма проблем.
- dido_15
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI 170 PS
- Двигател: BMR 2006
gomez написа:bats написа:Четох, четох и не можах да разбера, при голф 3 1Z мотор, ако се затапи ЕГР-а с пластина, ще трупа ли грешки? От темата остана с впечатление, че този мотор точно така се прави и няма проблем, но пък се носят слухове, че не е баш по този начин...
Единствено на помпа-дюза не се препоръчва затапване на ЕГР. На по-старите двигатели няма проблем.
Какъв е проблема при помпа-дюза ?
Питам, защото мислех да махна катализатора и да ми затапят ЕГР, но сега се чудя дали да го правя

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
много са модерни и претенциозни, затова не е хубаво да се пипа 

- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
утре мисля да я разглобявам , след няколлко плахи опита днес и взиране ... Та мисля да изтърбуша катализатора. Колата е ПД и след всичко прочетено неможах да преценя да запушвам ли или не ЕГР .
На Каризмата гледам е изолиран маркуча с бол4е в него, яявно и там е подобна ситуацията.
Със ново турбо съм.
На Каризмата гледам е изолиран маркуча с бол4е в него, яявно и там е подобна ситуацията.
Със ново турбо съм.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
naiturseniq написа:утре мисля да я разглобявам , след няколлко плахи опита днес и взиране ... Та мисля да изтърбуша катализатора. Колата е ПД и след всичко прочетено неможах да преценя да запушвам ли или не ЕГР .
Със ново турбо съм.
На ПД, НЕ затапвай ЕГРа...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако може би ли обяснил причините за незатапването при ПД?
За мен е по-добре да е затапен.
За мен е по-добре да е затапен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите колеги,евала за подробната темичка.имам 1 въпрос,които реших да го пусна тук,за да не занимнавам главния фоиум на поло с моите глупости.значи колата е поло 96 г.,1.6,пълен инжекцион,бензин.та значи забелязах,че от ауспоха ми капе доста вода,за 5мин става локва и клата нещо се "скопи".та отивам аз и маистора ми вика.имаш мн мръсотия в инжекциона,клапани,колектори и ако не го опраиш до 2 месеца ще блокира двигатела.та вика ми че трябва да се изчисти с UV-лъчи и да се изшлаифа главата(от горе само,без да се разглаба двигатела и да се изшлаифат клапаните и тн по колектори егр и тн.колата ми е на 170 000 км.та въпроса ми е за тва всичкото колко пари ще ми вземат и това ли са признаците за тея проблеми.изчетох и форума и тази тема,но не открих отг на тея въпроси.
ако някои е имал подобен проблем или въобще да разбира от това и ми отговори,му благодаря предварително
поздрави
ако някои е имал подобен проблем или въобще да разбира от това и ми отговори,му благодаря предварително
поздрави
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
какво разбираш под разглабяне на двигател да се шлайфа главата отгоре само че и клапаните-без да се сваля главата ли или целия двг кво точно и общо взето диагнози от рода на "до 2 месеца ще блокира двигателя" говорят само едно смени си майстора за предпочитане виж някой от форума близо до града ти
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми каза ми,че само горния блок трябвало да се сваля
Върни се в “Дизелови агрегати”