Vankata_84 написа:При налични 4-5 литра заредих до капачката! Излиза че тая кола събира 58 литра. Е как това никой не го написа, пък всеки мрънкя от разход? Зареждах 1000км само по 20лв на 200км. За пет зареждания гориво не остава, но и не свърши. Зареждам когато ми пише, че остават 50км. И една снимка за настроение.
"Няколко" километра след зареждането нещата изглеждат така:
Толкова минах с един резервоар извънградско/градско около 80/20, 90% от времето съм карал с климатик. 50% от километрите са с пълен багажник, и 2 пасажера! Зареждам ПАК когато борда покаже оставащи 50км
Една снимка от днес на среден разход на 100км без усилия(и без глупости

Ето и какво постига колата в продължение на 200км извън градско с 60-90км/ч понеже някой тук коментират без даже да се возили в такава кола.
За тези дето не могат да си го сметнат реално заредени 54л разделени на изминатите 1200км дават среден разход от точно 4,5 колкото и пише на борда! Ако имам 1 литър разлика в сметките за оставащо гориво разхода е под +/-0,1 литър точен(0,08л). За сега оставам на мнение че Полото събира 57 литра!
Пиша това основно защото се говорят глупости. Нека всеки прецени сам за себе си обективен ли съм, вярно ли е и тн. Нека служи за инфо на следващите решили да си вземат такова Поло. Когато търсих колко събира, колко харчи, прочетох само глупости. Доверих се на онлайн сайт цитиращ разход според производителя, и то само защото поне той не каза "вземи си 1,9тди! 1,9тди е прекрасен, но иска повече защото и предлага повече, НЕ ВИНАГИ обаче се търси повече! Пак казвам нека всеки сам за себе си прецени