Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот goshy » Нед 26 юни 2011 10:32

Еми има едно нещо, наречено гараж. От там се вижда какво карам. :Mr Green Fun И исках да кажа, че е безсмислено да се слага масло в нафтата. То не се знае какво има в нея..

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Пон 27 юни 2011 21:26

аз съшо карам дизел и в тая темА виждам много противоречиви мнения моят пасатор е ТДИ 90 к.с. от как сам го взел си слагам 2-тактово масалце всякакво и е много по добра работата на мотора нямам никви проблеми с дюзи помпи и темподобни и другото което е не се натрупва никакъв нагар със сигорност щото моят мотор го отворих и с очите си видях че изгаря перфекно маслото и нафтата няма нагари нито по клапани нито по бутала ако има нагари то това е защото гори маслото от самоя ви двигател то е 4-тактото не е пригодено да се изгаря в процеса горене така че слагаите масалце за по дълъг живот говоря от опит а за това че щяло да дими отзад ще дими ако мотора ви е износен и гори собственото си масло иначе от масло в нафтата не дими или ако прекалите ще е минимално изпитано е аз сам ТВЪРДО ЗА МАСЛО В НАФТАТА НА ТИЯ ГЛАДНИ ГОДИНИ НЯМАМ ПАРИ ДА СМЕНЯМ ПОМПИ И ДЮЗИ ЗАРАДИ СУХАТА НИ НАФТА :banana
За комънрейл и помпа дюза не отговарям но логически сам на същото мнение (всяка отрова в полезни количества е полезна) :012:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 27 юни 2011 21:43

danyyel1 написа:...и другото което е не се натрупва никакъв нагар със сигорност щото моят мотор го отворих и с очите си видях че изгаря перфекно маслото и нафтата няма нагари нито по клапани нито по бутала...

Едва ли си отварял мотора, само за да видиш колко добре изгаря маслото и да се убедиш, че няма нагари. mhihi

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 27 юни 2011 23:28

Ljubon написа:
danyyel1 написа:...и другото което е не се натрупва никакъв нагар със сигорност щото моят мотор го отворих и с очите си видях че изгаря перфекно маслото и нафтата няма нагари нито по клапани нито по бутала...

Едва ли си отварял мотора, само за да видиш колко добре изгаря маслото и да се убедиш, че няма нагари. mhihi

Абе не разбрахте ли, че тази тема край няма! Който иска да слага масло, който не иска да не слага! Нагар се натрупва и без масло, това няма как да се избегне. Аз съм навъртял на дизели от предкамерни до помпа дюза и комън рейл сигурно милион километра. Видял съм какви ли не мотори все пак между другото се занимавам и с ремонт на дизелови горивни системи. Едни от най-добрите майстори на дизели, които познавам препоръчват по малко масло ( 50-100 грама) на 20 литра и слагат и на техните коли. Аз самият съм слагал на моите коли и не само двутактово, а даже и диференциално и не е имало никакъв проблем. Виждал съм помпи не работещи добре и двигатели палещи трудно зимата от прекарана лоша нафта или такава с вода и е факт, че родната нафта е далеч от качеството на тази в другите европейски държави. Така, че няма смисъл да се спори и да се прави темата 200 страници, ефекта от слагането на масло не може да се види лесно и са нужни много километри за да има база за сравнение, но не забравяйте, че колите които карате като цяло не си знаят километрите и маслото компенсира до известна степен износването на горивната система!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 28 юни 2011 8:48

Аз друго не мога да разбера - тук се изказват против хора, които никога не са пробвали да слагат масло :beat_butt2 Цялата ни работа е такава - хора плюят дизел като никога не са се качвали да карат, други хулят газта и метана, защото скапвал мотора, но само са чували, че хората карат на тези горива! Просто не знам скапан народ сме и това си е! death

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 28 юни 2011 10:23

BG_POLICE написа:Аз друго не мога да разбера - тук се изказват против хора, които никога не са пробвали да слагат масло :beat_butt2 Цялата ни работа е такава - хора плюят дизел като никога не са се качвали да карат, други хулят газта и метана, защото скапвал мотора, но само са чували, че хората карат на тези горива! Просто не знам скапан народ сме и това си е! death

:applause: Осъзна го!Много злобно настроен народ сме!

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Вто 28 юни 2011 22:44

Ljubon написа:

ми не затова а щото оригиналната гарнитура на картера е с няква си тъпа подложка под вала коато се начупила запуши ми маслената помпа (засмука парчета) и ми зардаха 2 и 3 цилиндър иначе пасата си вървеше много добре и затова и направих основен ремонт щом ще гарга да е рошава

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 09 юли 2011 11:36

след 200 л нафта със двутактово масло изчаках да светне лампата и заредих чиста без да слагам масло веднага открих разликите
-изявено дизелово тракане особено на първа и втора придружено от по-слаба тяга
-по нервен празен ход
-пушеци колкото и да е странно с масло не пуши грам
* може и нафтата която съм сипал да е по-калпава mhihi но през цялото време съм зареждал само на лукойл

chombe5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chombe5 » Пон 11 юли 2011 22:52

Аахахха след като изчетох всичко искам да ви кажа че не слагам масло в нафтата ,и зареждам само от петрол
има добавки в нафтата върви мазно ,мотора не трака ,разхода пада не знам по скъпа е малко но е да фърст!!!Като ги гледах преди тези бензиностанции ми изглеждаха на умирачка ама ядец оказаха се добри мамка му :P

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 юли 2011 21:08

chombe5 написа:Аахахха след като изчетох всичко искам да ви кажа че не слагам масло в нафтата ,и зареждам само от петрол
има добавки в нафтата върви мазно ,мотора не трака ,разхода пада не знам по скъпа е малко но е да фърст!!!Като ги гледах преди тези бензиностанции ми изглеждаха на умирачка ама ядец оказаха се добри мамка му :P

Ндааааа....много добри.... само дето след 1 зареждане на нафта от Петрол една служебна Авензис спря....

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 12 юли 2011 21:27

joker написа:Ндааааа....много добри.... само дето след 1 зареждане на нафта от Петрол една служебна Авензис спря....

Това си е офф, но да допълня, че това може да се случи на всяка бензиностанция. Аз заредих преди седмица на Петрол и още не съм спрял. eusa

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 13 юли 2011 9:38

Колеги, статията я четох три пъти докато се реша да сложа и аз масълце.бях на половината на резервата и сложих 35 литра.да уточня 10 литра някакво подобие на нафта posting.php?mode=reply&f=24&t=236604# и 25 литра от шел.после викам бе дай да пробвам и аз масълце,да и е мазничко.заредих в още една бутилка от кола за 3 кинта и сложих 300 грама двутактово на лукоил.сипах го в резервоара набих на няколко пъти спирачки хубаво да се разбърка.и голямото чакане да се промени звука започна ама май нищо.нощес като отивах на работа ми се стори че работи доста по тихо и меко но това след почти 100тина километра.и не виждам да пуши.не знам дали си внушавам.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Сря 13 юли 2011 12:40

Все я подминавам тая тема, даже не съм я и чел. Ама се чудя защо по дяволите трябва да се слага масло на един работещ дизелов мотор. Колко ще ги караме тези коли, бе, аджеба...цял живот ли!?!? Това ми е първия дизел(мой). Иначе доста дизели съм покарал(служебни) и до сега на никой не е слагано масло по една или друга причина.
Поздрави!!!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 13 юли 2011 16:33

Колега това че не е слагано не означава нищо и едно хубаво масло да сложиш на двигателя и едно калпаво ще разбереш кое е калпаво след 100,200,300к км може и повече.То като добавките само с масло двигателя ще изкара примерно 500к км до ремонт а със добавка примерно до 800к км,може и така да е,може и да не е, но никой няма как да чака толкос км само да ти каже че добавката става нали.Надявам се схвана примера,поздрави и на теб :D

пп забравих за извода до който се стига-не е сигурно дали ще помогне за нещо маслото в нафтата но е сигурно че няма да ти навреди.

Последна промяна от fox_vt на Сря 13 юли 2011 16:36, променено общо 1 път.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 13 юли 2011 16:36

bkunev написа:Все я подминавам тая тема, даже не съм я и чел. Ама се чудя защо по дяволите трябва да се слага масло на един работещ дизелов мотор. Колко ще ги караме тези коли, бе, аджеба...цял живот ли!?!? Това ми е първия дизел(мой). Иначе доста дизели съм покарал(служебни) и до сега на никой не е слагано масло по една или друга причина.
Поздрави!!!

Просто защото вече екологичните изисквания за горивата са много по-големи.Изисква се минимално съдържание на сяра,за по-ниски емисии серни окиси.Казват, сярата имала смазващи свойства :deal (и при маслата също-добавката MoS при ЛИКИ МОЛИ е много известна реклама)
Затова старите дизели(роторна помпа и назад) се чувстват по-добре със старата нафта,която впрочем вече я няма.При новите(коммън рейл)е обрантото.И в този ред на мисли малко двутактово масло няма да навреди,а напротив!
Аз така съм разбрал,но нека по-знаещите да кажат :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”