-19 С, с мъка , но запалих

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Re: -19 С, с мъка , но запалих

Мнениеот lozan_87 » Съб 04 фев 2012 14:20

Днес на -6 градуса дизелака запали изненадващо както е с изхабен акомулатор от първото подгряване 1/4 оборот и запали без проблем. Нз каква е толкова разликата между -6 и -10 че на -10 виждам такъв зор. И вчера я носих на диагностика и ми изчистиха всички грешки не знам дали това може да е оказало някакво влияние....

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 04 фев 2012 23:30

Как да палят бе колеги :) ...
Днес останах потресен, какво сипваме в колите си
Всичките са един дол дренки... и продават едни и същи боклуци
Та..
Отивам днес на една бензиностанция да сипя нафтичка(уж) имам добавка в едно флаконче на "Вютр". Викам си да сипя докато се е постоплило. Сипах в една бутилка от масло(чиста) около 100 гр. и викам на бензинджийката да сипе малко нафта вътре за да я излея в резервоара, преди да заредя.
Гледайки какво се сипва в тубичката онемях.. ще го опиша - жълтеникава гъста пяна .. значи сипваме това в колите, а искаме да палим... това е всичко друго но не и истинска нафта, на +6 градуса околна температура - става на гъста пяна все едно е "разтопен сладолед" на това приличаше.
Кой ли ти гледа какво излива пистолета като е заврян в резервоара .. е днес видях.. пълно с парафин и всякакви боклуци сигурно.. а нафтата е май 50% от съдържимото в тоя боклук...

А ужким бензиностанцията ми я препоръчаха и то човек дето няма да ме излъже и е сипвал от там.. смятайте какво става в по-скапаните бензиностанции

Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Съб 04 фев 2012 23:36

Marto_VN написа:Как да палят бе колеги :) ...
Днес останах потресен, какво сипваме в колите си
Всичките са един дол дренки... и продават едни и същи боклуци
Та..
Отивам днес на една бензиностанция да сипя нафтичка(уж) имам добавка в едно флаконче на "Вютр". Викам си да сипя докато се е постоплило. Сипах в една бутилка от масло(чиста) около 100 гр. и викам на бензинджийката да сипе малко нафта вътре за да я излея в резервоара, преди да заредя.
Гледайки какво се сипва в тубичката онемях.. ще го опиша - жълтеникава гъста пяна .. значи сипваме това в колите, а искаме да палим... това е всичко друго но не и истинска нафта, на +6 градуса околна температура - става на гъста пяна все едно е "разтопен сладолед" на това приличаше.
Кой ли ти гледа какво излива пистолета като е заврян в резервоара .. е днес видях.. пълно с парафин и всякакви боклуци сигурно.. а нафтата е май 50% от съдържимото в тоя боклук...

Тя затова тука в България е 2.66 ЛВ. а не като на запад 1.54 EUR

Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Съб 04 фев 2012 23:43

Но според мене пяната винаги я има. За паленето моята пали без добавки и нафта от Лукойл дори при -12, -13 градуса, макар да знам че там нафтата не я бива много.
В интерес на истината и аз см зареждал преди време от една бензиностанция в туба е такава нафта не бях виждал. Черна все едно ще кажеш че изгоряло малко е слагано в нея. !?

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 05 фев 2012 1:14

В нашия град не искат да сипват гориво в туби mhihi mhihi mhihi явно защото хем ще видим че лъжат в килограмите , хем ще видим каква помия ни сипват scare

Потребителски аватар
MyPa_TpuO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyPa_TpuO » Сря 08 фев 2012 13:20

Бляя, днес сутринта си беше драма.. А и явно генерално имам някакъв проблем с паленето, който по предварителна информация (в петъка е на доктор) е заради стартера или бендикса :screwy Не че разбирам особено какво значи.

Иначе вчера и онзи ден си запали относително лесно - днес беше по-проблематичния ден. А май следващите 2-3 дена си ги дават все още студенички. Иииииииии за щастие средата на февруари ще има значително затопляне, че даже и на мен започна да ми писва от тия планини сняг. Последните дни упражнението за загрявка е "изрий колата" :mrgreen:

bisb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bisb » Чет 09 фев 2012 20:18

Здравейте и от мен.С оглед на проблема който ни обединява искам да споделя ,че нафтата на ОМВ Max Motion или 2,83 лв./л е от същият клас като на ЕКО. И от двете бензиностанции става на боза. Да , не замръзва , но е боза и не става за ДВГ. Към момента съм с експиримент от мен , вслушвайки се в патили , а именно Лукойл , дори да казват че няма проблем , сложих и добавка Хелиос - към момента резултата е положителен.
п.п.За ОМВ , доколкото знам са на Франчайзинг договори , и съм склонен да вярвам ,4е не навсякаде горивото е с еднакво качество, така че не ангажирам никой с мнението ми, но във Велико Търново , ОМВ - НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ !!!

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 10 фев 2012 10:17

bisb написа:Здравейте и от мен.С оглед на проблема който ни обединява искам да споделя ,че нафтата на ОМВ Max Motion или 2,83 лв./л е от същият клас като на ЕКО. И от двете бензиностанции става на боза. Да , не замръзва , но е боза и не става за ДВГ. Към момента съм с експиримент от мен , вслушвайки се в патили , а именно Лукойл , дори да казват че няма проблем , сложих и добавка Хелиос - към момента резултата е положителен.
п.п.За ОМВ , доколкото знам са на Франчайзинг договори , и съм склонен да вярвам ,4е не навсякаде горивото е с еднакво качество, така че не ангажирам никой с мнението ми, но във Велико Търново , ОМВ - НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ !!!

В грешка си за омв не са франчайзинг. По скоро лукойл са франчайзинг. А за омв скъпия им дизел където го рекламират до -30 още на -12 е като боза и не минава през 10 микрона филтър. Преди седмица пробвано с една 10 литрова бутилка на терасата стоя една нощ и сутринта боза.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пет 10 фев 2012 11:25

Някой да има впечатления от Ромпетрола в София - към Дружба с/у 5те минутки автомивката, че ми е най-близък, но не съм убеден, че е румънска продаваната там нафта ?
Мерси предварително.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 10 фев 2012 15:24

al3xbg написа:Някой да има впечатления от Ромпетрола в София - към Дружба с/у 5те минутки автомивката, че ми е най-близък, но не съм убеден, че е румънска продаваната там нафта ?
Мерси предварително.

От известно време са франчайз, преди си бяха истински уж ромпетрол. Някои го хвалят, други го плюят. Зареждал съм, нищо необичайно общо взето, върви си. Нищо не ти пречи да пробваш :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 10 фев 2012 15:28

bobitur написа:В грешка си за омв не са франчайзинг. По скоро лукойл са франчайзинг.

Са....и ОМВ имат франчайзинг от много време.

Потребителски аватар
kinterista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kinterista » Пет 10 фев 2012 16:28

Б5 , 2.5 тди. В Пампорово на -17 запали след 2-3 сек , страшно тресене и променяне на оборотите. След 1 мин.се оправи всичко. Нафтата наистина е боза , става на гел вътре. От три дни не съм я палил и утре смятам да я запаля на -18 казват , че ще бъде. Акумулатор има , ама не се знае.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 10 фев 2012 17:46

al3xbg написа:Някой да има впечатления от Ромпетрола в София - към Дружба с/у 5те минутки автомивката, че ми е най-близък, но не съм убеден, че е румънска продаваната там нафта ?
Мерси предварително.

Карам с нафта оттам. Абсолютно всеки ден си карам колата, проблем с нафтата нямам :beer

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 11 фев 2012 0:28

bnick написа:
Мерси предварително.

Карам с нафта оттам. Абсолютно всеки ден си карам колата, проблем с нафтата нямам :beer

имат биодизел компонента - макар , че не го признават - зимата не е препоръчително да се рискува

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 11 фев 2012 1:25

веселин написа:
bnick написа:
Мерси предварително.

имат биодизел компонента - макар , че не го признават - зимата не е препоръчително да се рискува

То къде няма вече :)

Върни се в “Дизелови агрегати”