Не ми се спори, всеки си изкарва парите - да си ги дава за каквото иска!
Към колегата Светликс: Колега ако решиш да сложиш Статойл моля те да споделиш впечатления ако не забравиш(може и на лично). Благодаря предварително!

С какво масло карате дизелите си?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: С какво масло карате дизелите си?
И аз съм мн заинтересован
особено за ПД дето е ( има доп.адитиви заради ПД елементите и е за по-натоварен мотор) като знам колко масло си сменям/купувам на година ...Търсих по-усилено отзив в Немско за тази марка , нещо не мога да намеря . Ще продължа да търся.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са тия цени бе братче
Тотала в холандия в магазина е около 35 евро за туба 5л. 5в 40 9000,Мобил 5в 40 59 евро,кастрола едж-то 5в 40 турбо дизела между 69 и 83 евро.В Германия са малко по ефтини с няколко евро разлика,и по принцип в цяла западна европа цените на маслата са горе долу еднакви,между другото и в западна европа свободно на пазара се продават моторни масла ментета,не си мислете че като го купувате от германия то е оригинално,пълно е с кастроли едж-та примерно за по 35 евро 5 литра туба,а в магазина под 70 евро същото не можеш да го намериш,това ибей,мибей,90% от маслата там са ментосани на тия цени няма сила която да ме накара да повярвам че това е оргиналдъ.И ти си мислиш, че като ти го продава немец,той за нищо на света не би ти набутал чист натурален ментак-немски от Хамбург 

- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Re: Одг: С какво масло карате дизелите си?
При нас в Србия всички странски масла имат съща цена.... на сщтят бунар ги точе масла :grin: ама не е ни Н от немски масла
:
Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2

Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с купуването на масла от Германия, Франция и т.н. е стара мода. При условие, че мога да си купя оригинално масло с доказан произход от БГ на супер цени, че някъде и с безплатна доставка, не знам кое налага да се поръчва извън БГ. Ето например от онлайн магазина на клуба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И това че немецът или западняка,си подържа колата по книга също е само мит,дори в офоциялните дилъри на ауди в германия или холандия не обслужват с кастрол или специял плюс,а със шел,и то ако си за 5в 40 с полусинтетика,дори не и синтетика.Питам ги защо не с кастрол или специал плюс,отговаря ми,качеството е същото,а и вика ми важно е спесификацията
.Не съм пробвал много масла,но според мен кастрола си е кастрол,особенно едж-то,пали асвалта с него.Но понеже го похапва,мисля да пробвам арал 5в/40 пълна синтетика.Прочетох тука добри отзиви за арала

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
powerade написа:Към колегата Светликс: Колега ако решиш да сложиш Статойл моля те да споделиш впечатления ако не забравиш(може и на лично). Благодаря предварително!
Колкото и странно да звучи - отказах се от СтатОйла. В момента Евро07 имат някаква промоция на Тотала и ми направиха цена, която не успях да откажа. Прочетох и коментарите по-горе. Явно е тестването и се знае, че е ок. Принципно имам и Елха (Ситроен), бащами я кара. Освен Тотал нищо друго не съм и сипвал. Така ще купя масло и за двете коли.
Имам и Нисан, който карам от 70 000 км само с оригинално масло на Нисан 5W40, което пък се оказа, че е Елф (пак от групата на Тотал, Елф и Фина). Явно няма отърване.
За сефте ще купувам Тотал от Еврото. До сега съм пазарувал само от маслата.бг.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега АФН събира под 4 литра и Статоил-а щеше да ти стигне :) Ако взимаш Тотал, нека да е в 5 литрова туба. Колко добра цена са ти направили - около 45лв.?
Последна промяна от IvanMan на Пон 14 апр 2014 20:54, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Някой знае ли, къде у нас може да се закупи Red Line Synthetic Motor Oil 5W40 ?

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Това масло red line само като му видях тубата и не ми вдъхва доверие. Не си правете експерименти с колите. После VW са слаба фирма.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Като купих колата преди около година и 8000 км и сипах Elf 10W40, но реших повече да не си правя експерименти. Мотора е ПД и след доста ровене из нета реших да му налея точното масло. Сега съм с Castrol Edge 5W40 със спецификация 505.01. Малко скъпичко е за крайния потребител (туба 4 литра е 102 лева), но аз го взех с остъпка доволно. На мнение съм, че не бива да се правят компромиси точно с маслото за да не излезе евтиното по-скъпо.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колегата го е казал точно- евтин на брашното, скъп на триците. Караш примерно кола 2003 година от 10000 лв пак искаш масло за 20 лв да сложиш и да е всичко наред. Слагайте само това което е по спецификация на мотора.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
novatora написа:Колегата го е казал точно- евтин на брашното, скъп на триците. Караш примерно кола 2003 година от 10000 лв пак искаш масло за 20 лв да сложиш и да е всичко наред. Слагайте само това което е по спецификация на мотора.
Колега ако визираш РедЛайн маслото, погледни тук какви спецификации има http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=3&pcid=21
Нищо че тубата изглежда като от веро, маслото е американско и даже е екзотично за европейския пазар :) Пък и е базирано на естери, което доколкото знам е по-хубаво от стандартната синтетика :)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
lz2aii написа: сипах Elf 10W40, но реших повече да не си правя експерименти. Мотора е ПД и
Просто не си знаел с какво масло се кара колата или реши да минеш тънката лайсна та си налял 10W-40 баш на бомба
дюзата

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
За редлайн се поинтересувайте повече преди да се излагате като кифладжии. Колегата да потърси агент дъст от субару форума за редлайн. По темата моята кола е карана с Шел за бомба дюза 5в30 и се държи прилично с него. Сега съм купил Равенол вси 5в40, по-нататък ще дам отзиви за него.