Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот bkunev » Сря 13 юли 2011 19:28

fox_vt написа:Колега това че не е слагано не означава нищо и едно хубаво масло да сложиш на двигателя и едно калпаво ще разбереш кое е калпаво след 100,200,300к км може и повече.То като добавките само с масло двигателя ще изкара примерно 500к км до ремонт а със добавка примерно до 800к км,може и така да е,може и да не е, но никой няма как да чака толкос км само да ти каже че добавката става нали.Надявам се схвана примера,поздрави и на теб :D

пп забравих за извода до който се стига-не е сигурно дали ще помогне за нещо маслото в нафтата но е сигурно че няма да ти навреди.

Абе аз примера го разбрах! И въпреки всичко си мисля че това са прекалени грижи за дърти кочини. Ние не сме вечни, а тея коли хептен! Едно от служебните Пежа е над 500 000 км и е "крик". 100 човека са се научили на него и е карано всякак и пак си върви като пушка.
Мисълта ми е че това според мен са прекалени грижи. Всеки си решава все пак. Ама колите трябва да ни служат, не ние на тях... :012:
Не търся спор с това изказване. Просто изказвам мнение. :beer :beer
Аз масло не съм слагал и няма да сложа никога!
Поздрави и безаварийни!! :да:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 14 юли 2011 18:02

И аз да се включа в темата: нямал съм проблеми с нафтата от която и бензиностанция да заредя,все си върви по един и същи начин и разхода е приблизително еднакъв,от помпата също нямам оплаквания,но реших и аз да сипя двутактово масло и намерих това немското от Кауфланд 1л. за 8.99лв. бездимно и синтетично.Сложих в съотношението което се препоръчва на 50литра нафта 250мл. масло.Изминах около 400км.вече и това което забелязах е че звука на мотора си е все същия като чели,пуши по-малко и определено върви една идея повече без да си внушавам защото си познавам много добре колата.Според мен толкова малко количество масло в нафтата няма как да вреди на мотора,а точно обратното.Наистина нафтата вече не е така мазна както беше едно време и няма да е зле от време на време да се добавя двутактово масло поне на старите дизелчета.
bkunev ти си от хората за които се пише по-горе,не си пробвал,но си твърдо решен че е грешно да се слага масло или ''щом е вървяла така до сега няма защо да я глезя'' Българите сме така Тома неверни до последно,а после като се убедим в нещо се нервим как така другите са толкова непросветлени за очевидно по-добрите неща за които вече знаем mhihi

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Чет 14 юли 2011 18:13

и аз слагам масло на 50литра нафта около 200-300грама , имах една туба останала от предищната кола 10 на 40 ацеделко масло,да наистина пуши малко, но трябва яко да я вкарам в обороти иначе намирам наистина разлика,в шуменето и работенето на мотора с една идеика е маи малко по тих ,а някаде из форумите четох ,при смяна на горивния филтър било хубаво да с енапълни със спирачна течност,било почиствало горивната система(дюзите)

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Нед 21 авг 2011 21:33

На Тигуан , 2008 Common Rail , му слагам двутактово масло от това в Кауфланд вече може би около 3-4 месеца ... Никакви грижи а карам около 3 000 км на месец ... мотора мърка ... ще споделя мение и по-нататък ...

С поздрави .

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Пон 22 авг 2011 22:10

За последните три години,ел.блока на горивната помпа е чистен два пъти/двигател 1з/.От няколко месеца се каня да я почистя, щото пак взе да придърпва.Мисля си, дали не е от двутактовото маслото дето го наливам в резервоара.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 22 авг 2011 22:23

Не е от маслото със сигурност, по-скоро при сглобяването след чистенето някой си оставя ръцете. Майсторлък трябва за всяка работа.

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Сря 24 авг 2011 21:18

Zinoto написа:Не е от маслото със сигурност, по-скоро при сглобяването след чистенето някой си оставя ръцете. Майсторлък трябва за всяка работа.

След почистването, колата се оправя за година.След което, започва лекото притрисане и след месец два не ми издържат нервите и си я отворя.И всеки път ,боклуците /разбирай, метала който филтъра не улавя/ в магнитопровода се увеличават.Дали този боклук, не е от отлаганията по резервоара и горивната система през годините когато "австриеца" не е слагал това нещо?Автомобилът го купих с този дефект ,беше на 13 години и помпата не бе отваряна.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 24 авг 2011 21:43

Тия "боклуци" ако караш с хубав филтър е абсурд да минат, на 90% сигурност, че не сглобяваш добре електромагнита и се търка. От сигурно вече към 100 ел. блока, които съм чистил бях попаднал на един, който явно фабрично беше малко дефектен и както и да го сглобявах все не ми харесваше, добре че имах един стар, та сложих него.

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Чет 25 авг 2011 22:26

Нищо не се търка.Простичко казано,филтъра не улавя боклука на 100%.Пък двутактовото масло събаря батака.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 25 авг 2011 22:43

винаги!!!!!!!!! :mrgreen:

Потребителски аватар
boynekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boynekov » Съб 04 фев 2012 12:15

Здравейте колеги.Аз съм новак в този форум и с риск да изглеждам малко тъп,ще попитам какво мислите за това да не се слага двутактово масло а М10Д.Аз до сега съм слагал по половин литър на един резервоар (70л) и съм много доволен.Двигателя работи много добре,по-тих е,а и съм чувал че от двутактовото не се отразява добре на платна,о-пръстени (абе всичко гумено) в помпата.Моля дайте мнение

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 04 фев 2012 17:43

Добре дошъл.Този дето ти го е казал това за двутактовото да върви да се удави нейде.
Освен това двутактовото масло има пълно изгаряне и спомага за смазването и почистването на дюзите.А това дето го слагаш е твърде вероятно от непълното изгаряне да натрупа нагар .Не случайно казваме двутактовомасло да се слага ,а не каквото и да е масло.Ясно ми е че такова имаш под ръка ама......

Потребителски аватар
boynekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boynekov » Съб 04 фев 2012 18:10

Абе аз не жаля пари,но въпроса е да знам кое е най-хубаво за двигателя.Преди съм карал един курник (марката на който е грехота да споменавам в този форум) и с него нямах проблеми като съм наливал М10Д та за това питам.Но вече ще сменям маслото.Благодаря!

Потребителски аватар
chuntko
Автомобил: Vw Touran Ecofuel
Двигател: 2008-BSX

Мнениеот chuntko » Съб 25 фев 2012 21:16

здравейте! а за 4-Тактово масло какво ще кажете може ли да се слага и дали може да вреди или само 2-тактовото става

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 26 фев 2012 10:12

chuntko написа:здравейте! а за 4-Тактово масло какво ще кажете може ли да се слага и дали може да вреди или само 2-тактовото става

Колега какво значи четиритактово масло....То и М10Д е четиритактово.По горе съм казал/както аз така и колегите/защо слагаме двутактово а не четиритактово,трансформаторно,хидравлично и т.н.

Върни се в “Дизелови агрегати”