pavlikianov написа:Вчера сменях мойте свещи и точно този ми направи 100 рани на ръката, филтъра се вади без да се свалят маркучите а стоиката се маха с много зор от втулката отгоре и 3 болчета с ключ 10 както и една гайка с която е захваната тръбата на антифриза към стойката. Почти сугурно е че ще се счупи пласмасата на щеката за маслото - поне аз моята я счупих но струва 3 лв и я смених. Много неудобна и гадна процедура по последната свещ ама става а за късане и аз се притеснявах ама доколкото чувам тези свещи не са склонни към късане.
Мерси колеги радвам се че ми помагате !
Да тая втулка я махнах лесно, небеше и стегната много. Трите болтчета 10 ги развих много лесно и тая гайка, но си взех глухо на 1/4 -10ка и голям удължител и така с помоща и на чупка от гедорето стана много лесно.
Незнам какво си се борил колега с водач-щека масло ? Аз даже не съм го пипал.
Ти колега махна ли пластмасовия въздуховод над тандем помпата, щото аз още веднага го номинирах за изгонване !!!
Филтара не ми се развиваше и го завързах успоредно на мотора да си лежи горе с тел замотана на конзолата за маслото и не ми пречеше, че иначе трябваше да го отвивам с маслен ключ и ставаше.........
Да тия свещи се развиха страшно лесно и са новите ги намазах с тая графитената грес да не спичат. Развих ги с 1/2 гедоре.
Старите свещи бачкат добре и са Беру (пробвах ги на акуто) и са чисти - явно мотора бачка добре. Само четвъртата ше я отвия утре, че ми писна да работя на лампа.
Нови взех NGK по ме кефат !
Незнам що ги сменям
Таман ще проверя и тия трите -
за подгрев на антифриза - имат си люлички като другите , но се развиват с 12ка глухо , явно са по големи. Чуда се дали да ги захраня от акуто през мултицета и да гледам колко харчат 1 по една за да видя бачкат ли.
Тия подгревните харчат от 10 до 5 ампера. Предполагам и тия да са до 15 ампера на стартова консумация ?
За притягането се чуда колко да стягам щото на рака мога още да стягам с тая грес, ама както сложа динамометричния ключ и той може да стига и до 5 килограма (50 нютона), но това е страшно много и ще ги скъса :!: :?:
Та вече не се чудя дали да стягам още,- 15 до 20 Нютона било необходимо което е напълно достатъчно.