ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
danii
Автомобил:
Двигател:

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот danii » Вто 06 окт 2009 0:46

morfei1 написа:Ми от задръстен катализатор може да се получи пренадуване, доколкото знам съм чел, а без него е малко вероятно, ако приемем, че всичко останало си е в ред.

Колега би ли обяснил,какво си чел,щото ми е малко трудно да си обясня,как точно ще се получи пренадуване от задръстен катализатор,като турбото почти няма да работи при наличието на такъв?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 06 окт 2009 0:50

Ми обяснението е просто според мен.Вземи един мъркъч,запуши му единия край,а от другия надувай.Е няма ли да ти е по-трудно,и да се получи по-високо налягане в устата ти,от колкото когато другия край е отворен.

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Вто 06 окт 2009 1:00

rosen79 написа:Ми обяснението е просто според мен.Вземи един мъркъч,запуши му единия край,а от другия надувай.Е няма ли да ти е по-трудно,и да се получи по-високо налягане в устата ти,от колкото когато другия край е отворен.

Колегата говори за пренадуване,което според мен значи,че турбината дава прекалено голямо налягане на входа на всмукателния колектор,а това няма как да стане ,ако катализатора е запушен,само не ме карай да ти обяснявам защо е така,за да не станеш за смях със всичкия ти рейтинг във форума и по добре мъркуча го надувай ти,докато стигнеш до извода. :D

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 06 окт 2009 1:48

Чакай сега, тука не сме се събрали да се правим на велики и кой е по, по най, а за да обменяме опит и да си решаваме проблемите с колите по-лесно. Ако смяташ, че това не е правилно, обясни кое е правиното и защо?

Немога да обясня защо е така, затова и писах така съм чел, но не в дебели книги за инженери, колко е вярно, всеки сам си преценя. Много скоро ще имам обяснение, след като си закача колата с ВАГ-а и я пробвам без катализатор.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 06 окт 2009 11:32

Отидох при колегата danii , за махане на катализатора.

В тази тема е описано защо се реших на тази стъпка

Катализатора се беше оформил с форма на круша, забита с тясната страна в тръбата.....

На всичко отгоре, питата не беше мръсна, през нея се вижда, но се беше завъртял на 90 градуса, и по този начин питата и отворите и идваха перпендикулярно на потока въздух..какво да ви кажа, чиста тапа!

Ето какво намерихме вътре:

/натисни снимката за голямо изображение/

Изображение

Благодаря на колегата Danii за доброто обслужване.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 06 окт 2009 12:24

И аз почвам да се замислям дали да не махна катализатора.Проблеми нямам но колата е на 310 000км.Ще съм много благодарен ако споделиш дали пуши много повече без него.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 06 окт 2009 15:11

KirilGeorgiev написа:И аз почвам да се замислям дали да не махна катализатора.Проблеми нямам но колата е на 310 000км.Ще съм много благодарен ако споделиш дали пуши много повече без него.

Нищо непуши, тя колата и преди това не пушеше.
Разликата е само че двигателя леко вибрира повече на празен ход от преди да махна катализатора,дам ли малко газ, с 40-50 оборота в повече и двигателя заспива на място.Незнам дали е свързано, но забелязах.
И още, турбината направо свири, чува се отзад на изхода на ауспуха.
Също и разхода, но не мога да кажа със сигурност, за 30 км градско даде 8-9л./100, преди това даваше 12-13л./100

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 06 окт 2009 18:50

След днешното пътуване определено мога да кажа, че колата е още по-пъргава, ускорявам доста по-добре и то в по-ниски обороти. Набирам с по-малко газ, което пък се отрази на разхода. С летните гуми 235/45/17 е показвала 5.5 ~ 5.8л само с каране 80 ~ 90 ~ максимум 100км. Днес си я карах нормално до 120км ~ 130км. и ми даде 5.5 ~ 5.8л.

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Сря 07 окт 2009 18:47

Колеги гледам повечето сте го премахнали катализатора, моята кола ТДИ-ПД пуши по малко и смърди на неизгоряла нафта докато позагрее, та се чудя ако го избуша и аз, няма ли да има още повече смрад? А за ефекта за турбото от изчетеното дотук, не се разбира дали е полезно за него или не.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 07 окт 2009 18:52

Па пътя на логиката би трябвало да му е по-леко. То е все едно да имаш запек :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 07 окт 2009 18:57

И да имаш и да нямаш кат. сутрин докато е студена си мирише на сяра,а за турбината е по-добре да го няма катализатора естествено.Това спомага за бързото развъртане на турбината,по-бързото излизане на изгорелите газове,съответно и съвсем леко подобряване на динамиката и понижаване на разхода.
Най-вече ми харесва как турбинката започна да се чува осезаемо повече и да съска като змия mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 07 окт 2009 19:16

Моята маяука като коте.... :(

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Сря 07 окт 2009 20:03

morfei1 написа:Па пътя на логиката би трябвало да му е по-леко. То е все едно да имаш запек :Mr Green Fun

xaxa ще трябва и аз да се замисля върху рецептите с разхлабителното! :lol:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 07 окт 2009 22:33

Аз съм много доволен макар че моя не беше много задръстен , но поне сега знам че нямам никакви пречки в "дебелото черво" на колата ! :D :D :D

Само дето изпушва малко повечко при газ до дупка :Mr Green Fun

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Чет 08 окт 2009 0:10

niko_77 написа:
morfei1 написа:Па пътя на логиката би трябвало да му е по-леко. То е все едно да имаш запек :Mr Green Fun

xaxa ще трябва и аз да се замисля върху рецептите с разхлабителното! :lol:

Ами когато го измислиш пиши ми на лс и ще извадим тапата!!! :D

Върни се в “Дизелови агрегати”