С какво масло карате дизелите си?
Re: С какво масло карате дизелите си?
Моя SDI го карах до скоро със 0W-40 Aral Supertronic а от скоро със 0w-30 optima VW 507.00 колата е VW Polo 6N SDI 1999 реални 117000 km
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега...и други мнения съм ти чел и съм останал с впечатление, че не си бос и разбираш.
Би ли ми обяснил как някаква добавка в маслото ще свали разхода, компресията ли вдига?
За в горивото съм съгласен, но добавка в маслото е бомба със закъснител
Би ли ми обяснил как някаква добавка в маслото ще свали разхода, компресията ли вдига?
-
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:Би ли ми обяснил как някаква добавка в маслото ще свали разхода, компресията ли вдига?
+1

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Bardahl - FULL METAL - Въстановява метала в двигателя
Чак сега майсторите умреха от глад, край с основните ремонти по двигателите
Бе то и добавките в антифриза спират течовете, ама да не идва зимата......

Чак сега майсторите умреха от глад, край с основните ремонти по двигателите
Бе то и добавките в антифриза спират течовете, ама да не идва зимата......
-
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.9 TDI AAZ
Вчера сложих Тотал Quartz 7000 10/40,на AAZ обаче ми замириса на някакъв препарат.Един приятел сложи същото миналата седмица имаше си мирис на масалце.Имате ли идея за какво става въпрос
P.S Май трябваше да го пробвам и на вкус
P.S Май трябваше да го пробвам и на вкус
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
swir4o написа:Ето ви отговор:
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4286
Масло. 1 опаковка за 6 л = при всяка смяна на малслото.
А мерси няма нужда 60 лв при всяка смяна на маслото ;) По-добре 60 лв. за Хадо, те поне не те карат да го слагаш на 10000, ами на 100 000. Иначе по темата - масло 5в40, най-често ТОТАЛ.
Извън темата - днес в АутоКели ме изненадаха с една яка цена за температурен датчик за 1.9 ТДИ (а именно 4,80 :Д ), крушки по 3 лв Н7, и разни пратки, етикирани да се пращат към големите вериги за авточасти. А даже датчика го нямат и в сайта им. Ако се сметне за реклама нека се изтрие, просто нали затова е форума - да си обаждаме къде що има далаверки :)
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
110afn написа:Колега...и други мнения съм ти чел и съм останал с впечатление, че не си бос и разбираш.
Би ли ми обяснил как бавка в маслото ще свали разхода, компресията ли вдигдобавка горивото съм съгласен, но добавка в маслото е бомба със закъснител
Силата на триене позната ли ти е от часовете по физика. Можеше сам да си отговориш.
Когато я сипах в мотора добавката, клечах 15мин на капачката, защото това нещо беше по гъсто от пчелен мед, по скоро като смола, на пипане с пръсти е изключително хлъзгаво и много трудно се изтрива от кожата. Как да е , колкото и да пиша, си струва 60лв 400гр. Така или иначе няма да си я купят повечето хора, така че нека си мислят че е Бошлаф :) , а и не ми плаща никой на мен за реклама. Тъй че ми е важен мотора и хода му. Хай лека нощ :)
Бомба не виждам в това камули закъснител. По тази логика маслата с куп присадки също са "бомби" . Аз съм напълно обиден в качеството на производител като Бардал.
Една вметка ще си позволя само още за да разлая кучетата :) свидетел съм на завършването на рали обиколка с автомобил на който му изгърмя масления филтър малко след старта , с добавка Бардал в маслото, без поражения в мотора.
Последна промяна от achodemo на Пет 26 сеп 2014 23:05, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
В гаража си имам една фюлеринова добавка на Бардал . Стои на рафта , не съм я ползвал , просто от любопитство я купих
добра реклама са му направили , но не знам дали има вредни последствия от ползването и. ( къде на клавиатурата е и-то с ударението ? Сори за въпроса )

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Пази си я :) аз пък ще си купя пак същата при следващата смяна на маслото.
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Колеги, не се карайте за глупости! Всичко, което слагаме по колите си е пълно с добавки- масла, горива, антифризи, спирачна течност, течност за чистачки и т.н. Ролята на добавката( присадката- за рускоговорящите и четящите) е само положителна. Истината е, че качествените добавки приложени към повечето масла вдигат цената им толкова, че ги правят непродаваеми. Няма фирма, която да продава само базови масла! Всички имат най- малкото миещи добавки, антикорозионни, противоокисляващи и т. н.
За колегата achodemo- адмирации, всички останали имате право на мнение!!!
Между другото преди няколко години протече семеринг на буса на баща ми ( VW Caravelle 1.6 TD). Нямах време да се занимавам и сложих добавка Лики Моли. Взех я от бензиностанция по спомен за 20-тина лв . Пишеше, че спира теча и държи маслото полепнало по метала за преодоляване на студения старт и по- малко износване на мотора. Четвърта смяна на маслото вече няма теч и нещо много интересно- при студен мотор маслото е полепнало на около 15 см над макса по щеката. Защо ли? Мислех, че след 1-2 смени на масло ще се измие, ама - НЕ.
Много безаварийни на всички и по- спокойно по пътя!!!
За колегата achodemo- адмирации, всички останали имате право на мнение!!!
Между другото преди няколко години протече семеринг на буса на баща ми ( VW Caravelle 1.6 TD). Нямах време да се занимавам и сложих добавка Лики Моли. Взех я от бензиностанция по спомен за 20-тина лв . Пишеше, че спира теча и държи маслото полепнало по метала за преодоляване на студения старт и по- малко износване на мотора. Четвърта смяна на маслото вече няма теч и нещо много интересно- при студен мотор маслото е полепнало на около 15 см над макса по щеката. Защо ли? Мислех, че след 1-2 смени на масло ще се измие, ама - НЕ.
Много безаварийни на всички и по- спокойно по пътя!!!

С какво масло карате дизелите си?
b60_460 написа:Аз слагам Castrol Edge 5W-30 покриващо 507.00 въпреки , че нямам ДПФ на Passat B6 1.9TDI BXE.Скоро ще навърти 15 000 км. не го пипа и ще сложа пак същото.Колата е на 230 000км.
+1
Само че на 2.0tdi pd 140hp bmp
powerade написа:novatora написа:Всички чукат казва хах. Чукат кат не са ти в ред повдигачите. Ела да видиш дали чука моята. Много зависи и от маслото. Трябва да е по спецификация или рискуваш да съсипеш и мотора и турбината. Ако си пд задалжително 505.01 стандарт. Ако си с дпф 507.00
Ще ми кажеш че първото студено палене за деня на 1.9 АГР/АЛХ не ти почукват повдигачите за 3-4 секунди? Евала ако е така ама аз на 5 - 6 автомобила съм забелязал че чукат първото палене за деня. Лично на моята от близо 50хил.км нищо не е станало. А като за 90 коня ще те учуди как върви :)
Смених три Бори с 1.9 TDI PD/115k.c./и на трите им чукаха повдигачите при студен мотор за около 4 секунди.При темп. под -10гр и за по-дълго време..
Винаги карам с Кастрол Едж 5/30-507.00 или 5/40-505.01. Един път с Куантум също така. Предполагах,че потропването е от марката масло,но като чувам,че не е само при мен така явно маслото не е причината..
Сега ще избера или Равенол,или Fuchs.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
И моите чукат за 3-4 сек. Бях със Репсол 10W40, сега съм с Мобил 5W40 - същата работа. Да върви пък, нека си чукат, не ми пречат
.

- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
явно това е нормално за тези мотори моя е 1.9 ТДИ -АЛХ 90кс и с 10в40 и с 5в40 и зиме и лете все си чукат докато качи масло явно, около 5 секунди чукат
Върни се в “Дизелови агрегати”