От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
424
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
512
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2157
Потребителски аватар
Wolf33
Автомобил: Passat B8
Двигател: CRLB 2017

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Wolf33 » Нед 29 дек 2024 21:27

Абе хора, какви са тия филми... От отработени масла били правили нафтата, пък на някой му се запушили дюзите, пък не знам какво...
Нали, ако беше така, една камара хора щяха да пропищят и по медиите щеше да се разгласи и чудо щеше да е.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 30 дек 2024 0:09

Последните няколко зареждания на Ромпетрол останах доста разочарован. Явно и те са тръгнали надолу с качеството. Пробвах други бензиностанции и всички бяха по-добре от тях за обикновен дизел. Май ще се развеждаме с тях. Направиха една нова на Лукойл. Ще пробвам там. На Еко също последното заредено гориво е добро. Въпреки предните им излагации сега се стабилизираха. Пък и за тях също имам карта за отстъпки.

ПП Биодизела го правят от всякакви боклуци. Най-малко в него е биото. Доколкото знам във всеки дизел задължително се добавя и процент биодизел. Само минимума е регламентиран. Всяка бензиностанция може да си бърка на корем.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пон 30 дек 2024 8:52

Преди 15тина дни сипах един резервоар от скъпата нафта на Еко - преди беше АВИОдизел, сега е Double Filtered. Струва ми се, че колата върви по-динамично и мисля, че разхода е една идея по-нисък, а паленето сутрин на -5 е от четвърт. Не съм слагал добавка в нея, защото уж нали си има. Мисля на следващото зареждане пак да сипя от нея или от скъпия на ОМВ, за да пробвам и там как е.
В топлите месеци си карам на Ромпетрол и ОМВ, плюс добавки.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Пон 30 дек 2024 12:35

Wolf33 написа:Абе хора, какви са тия филми... От отработени масла били правили нафтата, пък на някой му се запушили дюзите, пък не знам какво...
Нали, ако беше така, една камара хора щяха да пропищят и по медиите щеше да се разгласи и чудо щеше да е.

Подкрепям. Над 200к, за десет години карам дизел от евтиния. Никакви проблеми. Като паля на студено едната дюза явно пикае и двайсетина секунди подпушва, след което заработва и се изчиства. Това ми го каза момчето което ми я продаде. Под 8-10 градуса е това, на топло време го няма.

Потребителски аватар
joker66
Автомобил: pasatb5
Двигател: afn

Мнениеот joker66 » Пон 30 дек 2024 15:13

Liminat написа:
Wolf33 написа:Абе хора, какви са тия филми... От отработени масла били правили нафтата, пък на някой му се запушили дюзите, пък не знам какво...

Подкрепям. Над 200к, за десет години карам дизел от евтиния. Никакви проблеми. Като паля на студено едната дюза явно пикае и двайсетина секунди подпушва, след което заработва и се изчиства. Това ми го каза момчето което ми я продаде. Под 8-10 градуса е това, на топло време го няма.
Не знам дали мога да приема мнение или съвет от човек,който кара с пикаеща дюза 10 год.

diwaka
Автомобил: MB w202 VW Passat b5
Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi

Мнениеот diwaka » Пон 30 дек 2024 17:38

MamaMy написа:Последните няколко зареждания на Ромпетрол останах доста разочарован. Явно и те са тръгнали надолу с качеството. Пробвах други бензиностанции и всички бяха по-добре от тях за обикновен дизел. Май ще се развеждаме с тях. Направиха една нова на Лукойл. Ще пробвам там. На Еко също последното заредено гориво е добро. Въпреки предните им излагации сега се стабилизираха. Пък и за тях също имам карта за отстъпки.

ПП Биодизела го правят от всякакви боклуци. Най-малко в него е биото. Доколкото знам във всеки дизел задължително се добавя и процент биодизел. Само минимума е регламентиран. Всяка бензиностанция може да си бърка на корем.

Пробвай Лукойл-а ,но зареди Екто Дизел ще усетиш веднага разликата :)

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Вто 31 дек 2024 0:49

От новата година още първият ден ще трябва да зареждам и ще е с ново гориво. Ще пиша за резултата.

Потребителски аватар
AFN98
Автомобил: Golf mk4
Двигател: ARL

Мнениеот AFN98 » Чет 02 яну 2025 14:12

MamaMy написа:Последните няколко зареждания на Ромпетрол останах доста разочарован. Явно и те са тръгнали надолу с качеството. Пробвах други бензиностанции и всички бяха по-добре от тях за обикновен дизел. Май ще се развеждаме с тях. Направиха една нова на Лукойл. Ще пробвам там. На Еко също последното заредено гориво е добро. Въпреки предните им излагации сега се стабилизираха. Пък и за тях също имам карта за отстъпки.

3 години зареждам дизел само на Ромпетрола на Долни Дъбник , макар че го водят ематранс или на Ромпетрол ва влизане в Плевен откъм Ясен. Наскоро и аз започнах, да забелязвам, че нафтата им леко стана по-лоша откъм изминати км и шум. Досега си мислех, че си втълпявам обаче пътувам горе долу едни и същи марширути и има вярно в това което казваш. Освен да пробвам с Шел или Лукоил като заместител. Масово в Плевен наблюдавам доста нови и стари коли да се редят на Юкон. Но чувам лоши работи за тях и някакви миксове от ЦПС-то.
П.П. Ромпетрол/Ематранс на изхода на Долни Дъбник посока Плевен, когато съм плащал на касата се усеща понякога една миризма на добавката Bardhall BDC. Специфична миризма е и няма как да я объркам. Явно третират горивата с нея.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 02 яну 2025 18:03

И аз бях решил, че си втълпявам за пониженото качество от горивата на Ромпетрол Брестовец/Долни Дъбник. Явно не го усещам само аз. Последните 2 пъти сипах на Еко и е една идея по-добре уж.Споделете после как е новата бензиностанция на ЛукОйл. Не съм ходил още, а гледам чеи скъпи коли зареждат там.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Чет 02 яну 2025 18:43

Да ви кажа и Юкон и на Марс и Венера все са по-читави от Ромпетрола. Явно стремежите към по-високи печалби водят директно до понижаване на качеството. само да отбележа, че имам наблюдение и върху газта. Последните зареждания на Ромпетрол преди малко повече от месец на газовите бутилки започнаха да ми опушват съдовете, а пламъка на котлоните червенее. Размених бутилката на вътрешния котлон с тази на газовия бойлер. Зареждана е началото на лятото пак там. Котлона спря да пуши и пламъка стана син. На газовия бойлер дежурния пламък започна да червенее. Стана като пламък на обикновена запалка. Имам още три празни оборотни бутилки. Ще ги зареждам на друго място. В сервиза съм с газова печка без комин. Не желая да дишам боклуци. Разбирам да бяха по-евтини като бензиностанция да се подлъгваме, но да ни удрят в количество и качество...

Картата на Лукойл работи само през тяхното приложение се оказа. Може да си го изтеглите на телефона, да се регистрирате и да си направите електронна карта.

Последна промяна от MamaMy на Пет 03 яну 2025 15:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AFN98

Мнениеот AFN98 » Пет 03 яну 2025 13:37

Благодаря за картата, иначе и аз зареждам газ при тях за котлона и наскоро заблезяах, че съдовете са станали черни, но не бях сигурен дали съм сипвал при тях или на Петрол. Странна работа, брат ми кара само на газ и зарежда основно на Лукойл и ми е казвал, че газта е по-добра от тази на Ромпетрол. Дано е временно явление това.

Diliyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Diliyan » Пет 03 яну 2025 13:54

AFN98 написа:Благодаря за картата, иначе и аз зареждам газ при тях за котлона и наскоро заблезяах, че съдовете са станали черни, но не бях сигурен дали съм сипвал при тях или на Петрол. Странна работа, брат ми кара само на газ и зарежда основно на Лукойл и ми е казвал, че газта е по-добра от тази на Ромпетрол. Дано е временно явление това.

Ето ти една и с отстъпка и за газ и метан 4 ст. На литър
Прикачени файлове
Screenshot_20250103_135135_Lukoil.jpg

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Пет 03 яну 2025 15:32

Сега заредих на новия Лукойл на изхода за гр. Ловеч. 17,3л за 50лв. Това ще рече почти 2,90 за литър. Честно да ви кажа Колата малко се спъна. До сега бях с обикновената нафта на ЕКО и вървеше повече. Лукойлската като динамика прилича на Юконската и тази на Марс и Венера. До тук коментирам само вървежа за цените и дума не съм обелил. Петролската която зареждах началото на декември я приравнявам с Шел. От до тук заредените най-скъпа е на Лукойл най-евтината на Юкон, а като вървене са идентични. Ще зареждам вече на Юкон. :th_up

За газта като започна да зареждам ще напиша но там мнението ми е по-субективно защото това, че не пуши не означава автоматично, че е калорична.

Потребителски аватар
AFN98

Мнениеот AFN98 » Пет 03 яну 2025 16:55

Благодаря за другата отстъпка, преди време като карах 1.9 роторка сипвах на Юкон не съм имал проблем. Има една след Ромпетрола.в началото на Плевен откъм Ясен. Беше Петрол преди сега не знам каква е, обаче е доста оборотна.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 06 яну 2025 16:50

Колеги, Лукойл има безплатна регистрация на техните карти, тези които се изпращат няма да работят, баркода се сменя всеки път при отваряне на апликацията. Всички вериги имат вече виртуални карти за отстъпки, без Ромпетрол от по-големите и са безплатни.
ИНСА, Круиз дават на място от техните карти или чипове...

Върни се в “Дизелови агрегати”