От коя бензиностанция зареждате нафта?
- joker66
- Автомобил: pasatb5
- Двигател: afn
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Здравейте,в София видях,че има бензиностанций на Петрол на самообслужване. Цената е по-ниска от другите.Ако някой знае като качество как са,моля да сподели.Може би има и в други части на страната.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Горивото на Петрол се зарежда от Сакса Ойл(Круиз бензиностанции).
Аз съм доволен от качеството в дългосрочна перспектива. Досега проблеми не съм имал и колите ни с тази нафта дават нисък разход на гориво.
П.с. едно време сипвах редовно скъпата нафта на Петрол на по-предишният ми Пасат и с нея не можех да позная дали карам същата кола в положителна насока. Но на самообслужването не предлагат от тази.
Аз съм доволен от качеството в дългосрочна перспектива. Досега проблеми не съм имал и колите ни с тази нафта дават нисък разход на гориво.
П.с. едно време сипвах редовно скъпата нафта на Петрол на по-предишният ми Пасат и с нея не можех да позная дали карам същата кола в положителна насока. Но на самообслужването не предлагат от тази.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Последно сипахме бензин на една служебна кола, на Петрол в Слатина. (гр. София.)
По лош бензин последните 10 години не съм сипвал, колата прекъсваше и не вървеше. След това с лукойлски се оправи...
Не е светил чека или нещо, но нямаше душа самата кола.
С 2 ръце бих пропуснал всичко петролско.. без значение от къде идва.
По лош бензин последните 10 години не съм сипвал, колата прекъсваше и не вървеше. След това с лукойлски се оправи...
Не е светил чека или нещо, но нямаше душа самата кола.
С 2 ръце бих пропуснал всичко петролско.. без значение от къде идва.
Колега fur1ous темата е за нафтовите печки, бензинката не е за тук.
Иначе Сакса са голям български вносител на горива, съответно те зареждат МПС-тата на НАТО, както и продават на дребно с веригите КРУИЗ. Това е 8мата по големина компания в страната с оборот от над 1.3 милиарда евро на година.
Обектите за продажба на дребно изглеждат скромни на фона на вериги, като Shell и OMV, но си имат всичко. За цялата страна имат около 30 обекта по спомен, т.е. не са толкова разпространени и в някой градове, трябва да знаеш къде са, защото локацията почти винаги не е на главен път, но не са и забутани. Обикновено не практикуват в различните градове да имат различни цени с много дребни изключения.
Хубавото е, че може да се влезе в сайта на Сакса и да се види конкретна цена на едро за горивата и човек да си направи сравнение кой колко печели.
От към гориво, последните 8 години никакви проблеми при зареждане на бензин и дизел. Предлагат и LPG, но на единични обекти и там нямам допир да кажа. Колата на газ се караше основно от EKO.
Ето справка за цените от русенската база
Иначе Сакса са голям български вносител на горива, съответно те зареждат МПС-тата на НАТО, както и продават на дребно с веригите КРУИЗ. Това е 8мата по големина компания в страната с оборот от над 1.3 милиарда евро на година.
Обектите за продажба на дребно изглеждат скромни на фона на вериги, като Shell и OMV, но си имат всичко. За цялата страна имат около 30 обекта по спомен, т.е. не са толкова разпространени и в някой градове, трябва да знаеш къде са, защото локацията почти винаги не е на главен път, но не са и забутани. Обикновено не практикуват в различните градове да имат различни цени с много дребни изключения.
Хубавото е, че може да се влезе в сайта на Сакса и да се види конкретна цена на едро за горивата и човек да си направи сравнение кой колко печели.
От към гориво, последните 8 години никакви проблеми при зареждане на бензин и дизел. Предлагат и LPG, но на единични обекти и там нямам допир да кажа. Колата на газ се караше основно от EKO.
Ето справка за цените от русенската база
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Аз също подкрепям зареждането на дизел от веригите КРУИЗ.От 3-4 години зареждам основно от там Пасат B8 и B8.5.С първия се разделих преди година на 280хил.км без никакви проблеми. Много съм доволен от разхода който даваше стария и сега новия Пасат. Слагам добавка към горивото и не съм имал проблеми с паленето през зимата.
- Kr1s0o
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател: CFGB
Здравейте. Какво Ви е мнението за бензиностанция Инса ойл и гориво Diesel GT MAX? Колата е Passat b7 2.0 CFGB 170hp. До момента съм нямал проблеми с горивото там, но не бих отказал да зареждам и другаде, стига да е по-добро качеството.
- joker66
- Автомобил: pasatb5
- Двигател: afn
Щом си зареждал и нямаш проблеми,зареждай си.Аз лично не зареждам от там ,заради отстъпката.По-добре да няма отстъпка,отколкото да се подиграват с мен,една (1) ЕДНА стотинка на литър.Кой болен мозък я измисли,не знам.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
От Инса съм изгорил доста нафта нямам забележки цената е по-ниска от тази на големите вериги
- Kr1s0o
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател: CFGB
joker66 написа:Щом си зареждал и нямаш проблеми,зареждай си.Аз лично не зареждам от там ,заради отстъпката.По-добре да няма отстъпка,отколкото да се подиграват с мен,една (1) ЕДНА стотинка на литър.Кой болен мозък я измисли,не знам.
Отстъпка има петък, събота и неделя -20 ст. на литър на скъпия дизел.
Kr1s0o написа:Здравейте. Какво Ви е мнението за бензиностанция Инса ойл и гориво Diesel GT MAX? Колата е Passat b7 2.0 CFGB 170hp. До момента съм нямал проблеми с горивото там, но не бих отказал да зареждам и другаде, стига да е по-добро качеството.
Не виждам някаква разлика с обикновенната им нафта
-
- Автомобил: VW Caddy III VW Golf 7_5
- Двигател: BSU 2009 DGTE 2020
Някой знае ли на кои помпи колко е намалението на горивото с приложението?
(Извинявам се, пиша с Google Translate..)
televes написа:Някой знае ли на кои помпи колко е намалението на горивото с приложението?
За всяка бензиностанция е различно. Коя по-точно те интересува?
-
- Автомобил: VW Caddy III VW Golf 7_5
- Двигател: BSU 2009 DGTE 2020
omv, eko, luk, shell
-
- Автомобил:
- Двигател:
Повече от 10год. за София зареждам само на Кристал в Обеля. Както дизел така и бензин, както служебни така и лични автомобили. Цените са добри без да те залъгват с отстъпки, бонус точки и т.н. Дизела е само един. При командировки из страната или лично пътуване големите вериги са удобни и там зареждаме. Разлика никаква не намирам даже и с по-скъпата нафта.
На всеки 2мес. пътуваме служебно да Германия, Полша и обратно.По пътя пак зареждаме на големите вериги. В Полша напр. сме на Орлен, тяхна голяма верига .Нито аз, нито колеги дето пътуват или се сменяме за шофиране по пътя , никой не намира разлика с дизела дето се продава у нас .
Поздрави
На всеки 2мес. пътуваме служебно да Германия, Полша и обратно.По пътя пак зареждаме на големите вериги. В Полша напр. сме на Орлен, тяхна голяма верига .Нито аз, нито колеги дето пътуват или се сменяме за шофиране по пътя , никой не намира разлика с дизела дето се продава у нас .
Поздрави
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Колкото е по-съвременен един дизел, толкова изравнява качествата на различните горива. Компютъра компенсира като при по-нискокалоричното гориво увеличава разхода, а ти просто не забелязваш разлика в мощността. Докато в един момент качеството не стане критично ниско. Тогава компютъра не смогва и колата умира като куче. Почва да свети като коледна елха, а често дори спира да пали. Ако обаче си настоятелен и покараш с такова гориво се стига до дебели ремонти.
Върни се в “Дизелови агрегати”