Тая зима е 3та за акумулатора ми Варта блу динмик 60ач 540 стартов ток.генератора ми е 120А и зарежда 14.2 - 14.4- супер е. миналата зима още, след като не бях карал колата около 5 дена качвам се, беше около минус 3 , въртя и мноооого мудно завъртя стартера, но все пак запали като за 2 3 секунди на таблото останаха да светят лампите за абс и тая за хидравликата( тя е електрическа) после загаснаха.следва една седмица каране всеки ден по 2 3 км и после гасене, като всеки ден почна да върти мудно при 1вия старт. после ми се наложи да ходя до варна- за 1 ден отиване и връщане, след това никакви проблеми цяла зима върти 1ви старт като луд и цяло лято. та сега стана минус 3 4 вчера сутринта и пак запали ама едвам врътна стартера и пак тия лампи останаха да светят за малко. Сега е сложен да се зарежда за 24 часа пък ще видим дали ще се оправи

. От един, който продава акумулатори съм чувал, че при каране като моето- сутрин 3км до работа, вечер после пак 3км обратно акумулатора нямал време да си възстанови изразходения ток и загива бързо и сигурно.Неговата препоръка беше при такава експлоатация зимата поне веднъж на месец да се зарежда на зарядно и ще има доста по дълъг живот