Сипвате ли масло в нафтата ?
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сипвате ли масло в нафтата ?
Два-три пъти сипвах двутактово масло на Щил. Нафтата става една червена, но разлика в работата на мотора не усетих и прецених, че при сегашните цени на нафтата е безумие да я оскъпявам допълнително, но всеки сам решава за себе си.
здравейте на всички,да се включа и аз,карам г3 ааз и от 2008 до сега е овършал над 10лтр. щил само положителни отзиви.приятели с пасати пд и тн с голфове от 90 до 110 и нагоре също слагат и не съм чул никой да се оплаче.добрите производители на масла /2т/ с норми jaso fc/fd демек синтетичните 2т масла слагат присадки за само почистване на нагара в ауспуха на резачките все пак е колкото кутия за цигари.без да правя реклама много добър приятел има афн и имаше проблеми с геометрията на турбината след като почна да слага щил-зеления вече две години само градско не е споменал нищо.поздрави
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Карам AAZ и на пълен резервоар сипвам 250гр 2Т масло от ЕКО. Двигателя мърка.
- Boka4o
- Автомобил: vw passat B5
- Двигател: AFN 1998
- Контакти:
Аз слагам винаги купил съм си 1 литър 2T STIHL от 50 до 70 ml. на 10 литра и пеи сърбце

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
na6iya написа:здравейте на всички,да се включа и аз,карам г3 ааз и от 2008 до сега е овършал над 10лтр. щил само положителни отзиви.приятели с пасати пд и тн с голфове от 90 до 110 и нагоре също слагат и не съм чул никой да се оплаче.добрите производители на масла /2т/ с норми jaso fc/fd демек синтетичните 2т масла слагат присадки за само почистване на нагара в ауспуха на резачките все пак е колкото кутия за цигари.без да правя реклама много добър приятел има афн и имаше проблеми с геометрията на турбината след като почна да слага щил-зеления вече две години само градско не е споменал нищо.поздрави
А това масло дали не е доста вредно за по новите коли които има DPF филтър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
martom написа:na6iya написа:здравейте на всички,да се включа и аз,карам г3 ааз и от 2008 до сега е овършал над 10лтр. щил само положителни отзиви.приятели с пасати пд и тн с голфове от 90 до 110 и нагоре също слагат и не съм чул никой да се оплаче.добрите производители на масла /2т/ с норми jaso fc/fd демек синтетичните 2т масла слагат присадки за само почистване на нагара в ауспуха на резачките все пак е колкото кутия за цигари.без да правя реклама много добър приятел има афн и имаше проблеми с геометрията на турбината след като почна да слага щил-зеления вече две години само градско не е споменал нищо.поздрави
Точно обратното полезно е

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички,
Накапах 2Т масълце в пасатора (1.9 tdi 1Z).Маторя е на 350 000 км.
около 400 милилитра на пълен резервоар.Под пълен искам да кажа че мойто говедо по
показания на стрелката сипва 70 кила ама нейсе...85 кила е до капачката.Незнам де ги събира.
След 20 км пробег,мотора утихна според мен.
Все пак 1Z мотора като работи все едно мели гайки,но сега се забелязва понижение на шума.
Сипах 2Т масло от ЕКО на 11 лева килото.4ервено някакво.
Като го изхарча мисля да тествам със зелена хускварна бездимна,която незнам причината ама яко смърди на амоняк.
Айде със здраве.
около 400 милилитра на пълен резервоар.Под пълен искам да кажа че мойто говедо по
показания на стрелката сипва 70 кила ама нейсе...85 кила е до капачката.Незнам де ги събира.
Все пак 1Z мотора като работи все едно мели гайки,но сега се забелязва понижение на шума.
Като го изхарча мисля да тествам със зелена хускварна бездимна,която незнам причината ама яко смърди на амоняк.
Айде със здраве.
-
- Автомобил:
- Двигател:
AphexTwin написа:Здравейте на всички,
Айде със здраве.
На твоя мотор на 80л поне 1 коли масло му сложи да почуства нещо

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
На всичките си дизели които съм имал досега винаги съм слагал двутактово масло -без изключение! Само добри отзиви за ефекта!Няма да пуши и грам от него! Онзи ден евридейката ми Голф 3 дизел с AAZ мотор почна трета младост ( нулира ми се километража за втори пореден път ,сега е на около 90 км
) Ами ГНП-ето и дюзите са откак е станала кола , с изключение на една профилактика правена неотдавна на ГНП-ето (гарнитури,семерина и о-пръстени и стенд ) нищо не съм подменял по горивната уредба.На въпроса ми "няма ли нужда от нови распръсквачи колата" при тогавашната профилактика на ГНП-ето отговора беше "не, не е необходимо ,перфектни са " .Честно ,останах озадачен...И си мисля ,че и маслото дето го добавях редовно си е казало думата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:На всичките си дизели които съм имал досега винаги съм слагал двутактово масло -без изключение! Само добри отзиви за ефекта!Няма да пуши и грам от него! Онзи ден евридейката ми Голф 3 дизел с AAZ мотор почна трета младост ( нулира ми се километража за втори пореден път ,сега е на около 90 км) Ами ГНП-ето и дюзите са откак е станала кола , с изключение на една профилактика правена неотдавна на ГНП-ето (гарнитури,семерина и о-пръстени и стенд ) нищо не съм подменял по горивната уредба.На въпроса ми "няма ли нужда от нови распръсквачи колата" при тогавашната профилактика на ГНП-ето отговора беше "не, не е необходимо ,перфектни са " .Честно ,останах озадачен...И си мисля ,че и маслото дето го добавях редовно си е казало думата.
Няма от какво друго да е, прицпно дизела от лукойла е с крайно лоши мазителни свойства, освен това я "кръщават" и по бензиностанциите. Лошото е, че скъпо излиза наистина, не стига, че скъпа нафтата ами и двутактовото масло скъпо да го е.а!
- tilio_tmt
- Автомобил:
- Двигател:
колеги не знам нали е от маслото, което сипвам в нафтата (щил-червенкото) или от калпави гарнитури на гнп-то но за 10 000 км ги сменям два пъти,като втория не можа да изкара и 1000 км(по-точно гарнитурата на ел-блока) затова спрях да слагам .наистина много утихва двигателя,по малко пуши сякаш и по малко гори слагам средно от 20 до 50 грама на 10 литра ,не е много но се отказвам .. нямам време да ровя из темата ,но нека някой по врял в тия работи да ми каже оказва ли накво влияние на тия гумени уплътнения това масълце ,защото аз започнах да си мисля че ги разяжда БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!(колата е ПАСАТ 1,9 ТДИ 1z мотор 94 г.)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
tilio_tmt написа:колеги не знам нали е от маслото, което сипвам в нафтата (щил-червенкото) или от калпави гарнитури на гнп-то но за 10 000 км ги сменям два пъти,като втория не можа да изкара и 1000 км(по-точно гарнитурата на ел-блока) затова спрях да слагам .наистина много утихва двигателя,по малко пуши сякаш и по малко гори слагам средно от 20 до 50 грама на 10 литра ,не е много но се отказвам .. нямам време да ровя из темата ,но нека някой по врял в тия работи да ми каже оказва ли накво влияние на тия гумени уплътнения това масълце ,защото аз започнах да си мисля че ги разяжда БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!(колата е ПАСАТ 1,9 ТДИ 1z мотор 94 г.)
Не вярвам колега да е от маслото този проблем .То едва ли е по-агресивно към гумените уплътнения от нафтата.Мисля си ,че може да е от некачествени гарнитурки

-
- Автомобил:
- Двигател:
tilio_tmt написа:колеги не знам нали е от маслото, което сипвам в нафтата (щил-червенкото) или от калпави гарнитури на гнп-то но за 10 000 км ги сменям два пъти,като втория не можа да изкара и 1000 км(по-точно гарнитурата на ел-блока) затова спрях да слагам .наистина много утихва двигателя,по малко пуши сякаш и по малко гори слагам средно от 20 до 50 грама на 10 литра ,не е много но се отказвам .. нямам време да ровя из темата ,но нека някой по врял в тия работи да ми каже оказва ли накво влияние на тия гумени уплътнения това масълце ,защото аз започнах да си мисля че ги разяжда БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!(колата е ПАСАТ 1,9 ТДИ 1z мотор 94 г.)
Еми вземи си купи качествени гарнитури и да ти ги смени някой който разбира тук ти е проблема не маслото, което в тия количества все едно не слагаш нищо...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Jivko7777 написа:martom написа:na6iya написа:
Точно обратното полезно е
Би ли обяснил аргументирано, защо е полезно за DPF - филтъра?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги 100-150мл на 10л.
Върни се в “Дизелови агрегати”