От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
423
20%
ОМВ
457
21%
Шел
170
8%
Лукойл
511
24%
Ромпетрол
356
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2153
Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот MamaMy » Пет 18 апр 2025 21:20

AFN98 написа:Впрочем, там доколкото знам са Ема транс. Което е дъщерна фирма на Ромпетрол. Същото важи и за обектите под циментовия завод (там от познати тираджии знам, че стават магии, я с качество я с количество), на Долни Дъбник не смеят да я пипат, защото минават много румънци и ако някои писне ще стане лошо. За обекта точно в град Долни Дъбник на излизане за София нямам отзиви. Не смея, да сипвам на обектите на Ема транс. Само на този обект който е под фолксваген Плевен и е Ромпетрол. С тези дъщерни фирми могат лесно да си измият ръцете ако има ала бала.
Ако се наложи диагностика или горивен филтър, имам и мога да помогна. Понеже са празници и няма от къде да се вземе.
Благодаря колега за предложената помощ. Аз имам малко здравословни проблеми, но и не живея в града. Като се пооправя ще свърша всичко. Имам си подготвени и филтри и масла да сменя...
Не е толкова спешно, но и на мен ми е интересно дали от Ема са ме сурвакали. Аз до колкото знам в Плевен всички Ромпетроли са все техни. Този на Брестовец където вече и гумите не си помпя също е техен. На циментовия също. Ако има връзка ниското качество и собствеността въобще няма да се учудя. Ема транс е също червена фирма от техния кръг. :stumm

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 18 апр 2025 22:09

Фирмата започва дейността си с бензиностанция до товарния портал на циментовия завод край Плевен, която в последствие става автоцентър предлагащ следните продукти и услуги и до днес:

Бензиностанция, предлагаща всички видове горива:
• Дизелово гориво
• Бензин А92Н и А95Н
• Газ пропан – бутан
• Автоматична четкова автомивка за товарни автомобили, автобуси и микробуси,и автомивка за леки автомобили
• Пункт за продажба и смяна на масла и филтри за всички видове автомобили
• Пункт за продажба, смяна, монтаж–демонтаж и баланс на всички видове автомобилни гуми
• Тир паркинг

През месец май 2004г. Ема Транс ЕООД закупува нова бензиностанция. Обектът се намира на главния Плевен – Ловеч в с. Брестовец.

Две години по късно, през юли 2006г., фирмата закупува трета бензиностанция. Обектът се намира на главния път Е 83 - София - Плевен – Русе.

И трите обекта работят под марката „ROMPETROL” съгласно договор за франчайзинг.

През 2014г. отваря бензиностанция Ема Транс 4, намираща се в гр. Плевен, в близост до ж.к. Дружба. Обекта работи само с горива доставени от Ромпетрол.
https://www.ematrans.bg/index.php/bg/19-ema-trans?start=4
"Ема Транс" ЕООД е собственик на четири бензиностанции на територията на град Плевен, три от които работят според договор за франчайзинг под името "ROMPETROL"и една под името "Ема Транс" . Предлаганите горива са доставяни от "Ромпетрол България" ЕАД с гарантирано най-високо качество и на конкурентни цени.
https://www.ematrans.bg/index.php/bg/19-ema-trans
Всъщност май информацията на сайта им не е вече съвсем коректна защото имат два франчайз обекта (с. Брестовец и главния път Е 83 - София - Плевен – Русе) и няколко собствени обекта (до товарния портал на циментовия завод, Чаталджа 59, в Долни Дъбник)

Потребителски аватар
AFN98
Автомобил: Golf mk4
Двигател: ARL

Мнениеот AFN98 » Съб 19 апр 2025 3:26

Здравето на първо място. Иначе, аз започнах да зареждам при тях, защото тогава върлуваше идеята или мита, че горивото им идва от Румъния. Било по-рафинирано, било по-по. Иначе май това са им обектите както са посочени на сайта. А на сайта на Ромпетрол, обекта на е83 е посочен като Ромпетрол както и обектите под фолксваген т.е. на улица Сторгозия и обекта на Брестовец. Явно другите са на Ема транс. Честно не знам с коя верига бих ги заменил, може би бих пробвай лукойл понеже доста хора гледам спират там. Шел също е опция.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 19 апр 2025 9:44

Не е мит, че внасят горивата си от Румъния. Малко село сме и лесно се достига до инфо от кухнята. Колкото до качеството - към днешна дата не мога да коментирам. До преди около година зареждах само на бензиниостанцията в с. Брестовец и тази до Долни Дъбник. Никъде другаде и не съм имал проблеми. При последните зареждания обаче DPF-а на колата ми започна много да скъсява интервалите за регенерация и ги смених с Еко, а в последствие с новия ЛукОйл на изхода за Ловеч. Всичко си дойде на мястото и колата започна да се държи нормално. Докато не го развалят ще зареждам само там. Карам само извънградско и имам автономен пробег 1000 км. Винаги сипвам до горе и карам докато ми останат 80-120 км до празно.

До колкото знам бензиностанциите на Ема са тази до бившия циментов завод, тази до Ники Комерс и една в Долни Дъбник (в самия град която е). Бензиностанциите, които са на Ема Транс и ползват франчайз на Ромпетрол са тези на Брестовец, Долни Дъбник. Горивото пристига от едно и също място с барджи по река Дунав до митническия склад в Русе и от там в бензиностанцията. До колкото съм чувал шофьорите на цистерни на Ропетрол нямат право да спират докато пътуват между обектите. Къде е истината и къде се чупи връзката - Бог знае.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Пон 21 апр 2025 15:10

Всички големи вериги работят по схемата франчайз. Аз разлика в горивото не намирам. Но относно обслужване, поддържане, хигиена то тук намирам голяма разлика...

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 22 апр 2025 11:02

Vlad777 написа:
w_smith написа:нямаше никаква пяна в тръбата, само нафта.

Вчера налях 60+ литра на новата бензиностанция Круиз на околовръстното до Овча Купел и нямаше пяна. Напълних до капачката без проблем и почти без да чакам. Там е на самообслужване и реално цената е с 10 ст по-ниска от другите обекти на веригата (вчера дизелът беше 2.29 лв), но не се ползва чипа за отстъпка.

И аз заредих там за втори път. На разпети петък цената беше 2.24 лв. Сложих добавка Archoil и в поведението, поне на пръв поглед не намирам разлика с румънската моторина супер/премиум, която беше в резервоара. Пяна не видях.
По принцип зареждам на обекта в Дружба, но на околовръстното ми е по-близо. На дружбенската също са монтирани терминали за самообслужване.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Вто 22 апр 2025 18:45

Днес не успях да заредя ново гориво на друго място. Оказа се, че съм сипал за 70лв и ще трябва да покарам така доста. Колата продължава да си работи нормално, но е спъната. Забелязах, че иска повече газ на тръгване особено ако е леко стръмно. Пробвах без дебитомер. Има разлика, но пак не е каквото трябва да бъде, а колата пропушва. Нямах много време, но поогледах набързо турбо пътищата. Всичко е наред. Няма да я ръчкам повече. Ще изчакам да свърша тази нафта и ако с друга не се оправи, чак тогава.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 22 апр 2025 20:19

Не ми се вярва да е от нафтата, но....
И други проблеми при ПД са със сходна симптоматика , отделно и ПД мотор не е чак толкова чувствителен към горивото, че да изисква чалъми при потегляне. Те имат сила при ниски обороти.
Вече под напън-да, може да се усети леко спъване.
Тук ще излезе друг проблем.

Потребителски аватар
AFN98
Автомобил: Golf mk4
Двигател: ARL

Мнениеот AFN98 » Сря 23 апр 2025 6:06

Преди година имах работещ дебитомер, ама мапера го изключи. Ако се окаже че проблема е в него, може да ти дам моя а ти да ми дадеш твоя просто да има нещо там да не ми свети грешка. Имаше доста добри стойности. Иначе когато имаш време, предполагам че един ваг ком ще покаже къде и е болката.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Сря 23 апр 2025 20:15

Дебитомера ми е на около месец. Предния е наличен, но е пълна трагедия. Карах близо две години без дебитомер. Върви много добре, но пуши и разхода е доста висок. Откакто сложих този дебитомер всичко се нормализира. Диода обаче не съм го махал, а сложих бутон с който превключвам изхода на дебитомера. Сега лесно правя сравнение и диагностика.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Пон 05 май 2025 20:25

Да дам отчет. Днес свърших нафтата заредена на Ромпетрол и заредих на Еко от обикновената нафта. Не съм слагал масло или добавки. Колата осезаемо промени работата си. Появи се изгубената мощност в ниските и пак ускорява добре в изкачването. Не пуши. Явно всичко е било от прекрасна нафта. Май карах само на биодизел. Писна ми от боклуци. Такива които ни тровят храната съсипват горивата и ни управляват.

EvgeniiOnegin
Автомобил: cc
Двигател:

Мнениеот EvgeniiOnegin » Пон 05 май 2025 20:52

Здравейте!

Искам да споделя мнение с цел предупреждение за колегите от форума.

Миналата седмица заредих два пъти на бензиностации Лукойл. Едната на пътя Албена - Варна, а другата на Тракия преди Пловдив някъде. Тъй като пътуването беше служебно и беше фиксирано и горивото, трябваше да сложа от обикновения дизел, който сипвам много рядко. Колата видимо не се чувстваше пъргава, но това не е болка за умиране. Проблемът настана, когато 30 минути преди крайната дестинация, колата започна агресивна регенерация, която не само, че не успя да приключи, въпреки магистралното каране на средновисоки обороти, ами и активира чек-а и мигаща лампа "подгревни свещи". Изгасих колата.

След час тръгнах пак по магистралата и колата започна отново регенерация, която отново не приключи дори и след 40 минути магистрално шофиране. Пак светна. Пак изгасих двигателя. Пак почна регенерация. Пак не завърши...

Прибрах се. Четох, четох и т.н. и имаше какви ли не предложения за проблем. И то все скъпоструващи.
На другата сутрин пак излязох магистрално и всичко се повтаряше до безкрай. Отчаях се. И тогава се сетих, че още карам с лукойлската нафта и може там да е проблема.
Купих добавка Бардал 5в1 за дизел и сипах от двойно филтрирания на Еко, който по принцип зареждам и пак потеглих... и...

Музо, възпей онзи гибелен гняв на VW шофьора...
регенерацията завърши, колата спря да бучи, започна да работи по-тихо и гладко. Лампите спряха да мигат и светят.

Край. Край на зареждането на Лукойл! Край!

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 06 май 2025 7:50

Аз също с лукоилска нафта обикновена, но заредена в София на Сточна гара и Сливница обекта Западен парк, горе долу като колегата от горе с проблеми, винаги с добвка BDC. Аз също вече ще ги прескачам, преди зареждано на Еко обикновена и Инса, без проблеми.

doubledragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doubledragon » Вто 06 май 2025 15:15

Зимата вместо да давате пари за добваки си дръжте резервоара пълен максимално. За да не разправяте че нафтата някъде била калпава и ви сипали вода. Идея си нямате колко конденз се получава в резервоара и после става една.... Една зима мих 2 пъти резервоар и след 2 месеца имаше една туба вода в него от 200 литра нафта. А сипвах нафта от туби и си беше добра.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 07 май 2025 8:33

Изненадан съм от ромпетрол нафта да е така.
От същият "вид" ще да е бил и на лукойл....
Аз... от татово време не съм случвал чак на толкова калпав дизел.
Каква може да е причината?
Тежка фракция?
Примес друг?
Бензин в нафтата?

Върни се в “Дизелови агрегати”