Биодизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Чет 12 апр 2007 8:58

Rabbit_TDI написа:Свестен биодизел е 1,30.Като го смесиш 50/50 излиза 1,55
За съжаление това беше цената миналата година сега е 1.30 без ДДС ако се навие някои да го даде без ДДС няма проблеми но иначе мноооооооооооооо трудно

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Чет 12 апр 2007 10:36

Сампо вече не прави био, а май нищо не прави, в началото на темата ви бях постнал снимки на самата им фабрика в брусарци, която отдавна не съществува....Далече от тях !

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Чет 12 апр 2007 17:37

nix написа:Сампо вече не прави био, а май нищо не прави, в началото на темата ви бях постнал снимки на самата им фабрика в брусарци, която отдавна не съществува....Далече от тях !
Наистина че маиче само саита им остана :twisted:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Чет 19 апр 2007 11:59

Заредих чист биодизел без да примесвам нафта от Варна до Аспаруховия мост на цена 1.65 лв/л. изкарах към 100 км градско (а и резервоара беше празен) и засега добре, не усещам разлика, само сякаш при палене сутрин пропушва малко по-вече от нормалния дизел, но иначе засега без разлика, ся ми предстои извънградско (към 400км общо) и ще заредя пак биодизел без да смесвам, че 15 ст. си е прилична разлика ако караш много както при мен. Рискувам с биодизела май ама кво да губя освен един филтър и маркучите, а и колата е бая на годинки и се е доказала че не подбира много горивото (сипвал съм нафта от трактори, камиони без да знам каква е). Ама все пак ми се стори висока тази цена !
ПС. Голф 2 - 1.6 Д , '85 г.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Пет 20 апр 2007 9:43

Нефтохим ще произвежда биодизел
20 април 2007 / News.dir.bg
Руският петролен гигант Лукойл инсталира мощности за производство на биогориво в рафинерията Нефтохим в Бургас, пише изданието “РБК Дейли”, цитирано от БГНЕС.
Петролните компании сериозно са се заинтересували от биогоривото- наистина, за момента им е по-изгодно да осъществяват своите проекти извън пределите на Русия. Лукойл инсталира производствени линии за производството на биодизел в рафинерията си в Бургас. А преди четири месеца компанията вече е инсталирала на всички бензиностанции в страната оборудване за снабдяване с биогориво. Участниците на пазара смятат, че интересът на петролните компании към екологично чистата суровина може кардинално да промени отрасъла за производство на маслени продукти. Лукойл инсталира линия за производството на биодизел в бургаската рафинерия, която се монтира от компанията Hydrotech Inc., разкри български бизнесмен, който се занимава със строителство. Новината е известна на една руска компания за производство на хранителни маслени продукти и два инвестиционни фонда. От пресцентъра на Лукойл не потвърдиха, но и не опровергаха факта на строителството. Оттам заявиха, че преди половин година в Лукойл са обсъждани плановете за строителството на инсталация за производството на биодизел в бургаската рафинерия, но детайлно инвестициите и обемът на производство не е разгласяван. “Продаваме биодизел не само на нашите бензиностанции в България, но и в балтийските страни. С присъединяването на нови членове в Европейския съюз трябва да изпълняваме изискванията на съюза в тази област”, добавиха от пресцентъра.

Айде честито ! поне със сигурност ще е качествено, дано и цената е по свестна.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 20 апр 2007 9:57

А дано е верно :056:

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пет 20 апр 2007 10:55

че в Бургас отдавна има биодизел на лукойл...цената му е 6-7ст. по-ниска от колкото на СуперДизел......

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пет 20 апр 2007 11:07

За съжаление май навсякъде е така 5-10 ст по-евтино го дават от нормалния дизел - обирджиии :twisted:

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

.....

Мнениеот rudolf » Вто 24 апр 2007 20:40

за всички който ползват преди да са подготвени само по информация- че по света биодизела се използва/

1. що е биодизел и какво означение има...Б100 Б15 Б5.
2.какво и къде по света се кара с Б100?
3.колко процента био допуска вашия авто-пройзводител.
4.какви допълнителни модификаций е нужно да направите за всекидневна употреба с по високо съдаржание на биодизел.
5.направете си сметка,,ако трябва да спазвате изискването на вашия автопройзводител- колко в действителност е вашата печалба при б30 например,,,,(в сметката не влизат лекетата от мешане по дрехите и точките по бомбетата на обувките)
6. за колко време бих си избил разхода по 1-2 нафтови филтри,евентуални запушвания на горивопровода и подмяна на маркучите-при по старите модели.

п.с.: мое мнение е че разхода нечувствително се качва.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 15 сеп 2007 21:18

Само едно не разбрах...продава ли се Биодизел Б100 вече в Бургаз или все още чакаме и в краина сметка само зареждаме , сменяме филтъра и пушка ...не за друго ами много лесно изглежда ...

А си струва и то много помислете поне за природата, е и 10ст никои не ви ги подарява нали ? :o :o :o

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 15 сеп 2007 21:40

сменяме филтъра и пушка ...не за друго ами много лесно изглежда ...

Ха , изтупа я темата от прахта :)
ами ако е вярно твърдението , че старите коли НЕ са с силиконови гумички и маркучета тук - там , като гледам годината ти колега , няма да се разминеш само с филтър... а за природата ... хм , като набутат сума ти пушливи гадости в това условно сертифицирано гориво ( то па другите като са сертифицирани па голям праз ) ела да я видиш.... :evil: а и аз за 10 ст на литър не си преетаковам колатта , па за другите не знам ....

Потребителски аватар
kostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadinov » Съб 15 сеп 2007 21:51

колеги не забравяйте ,че по -евтиното винаги излиза солено :!: .

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 15 сеп 2007 22:21

juve написа:
сменяме филтъра и пушка ...не за друго ами много лесно изглежда ...

Ха , изтупа я темата от прахта :)
ами ако е вярно твърдението , че старите коли НЕ са с силиконови гумички и маркучета тук - там , като гледам годината ти колега , няма да се разминеш само с филтър... а за природата ... хм , като набутат сума ти пушливи гадости в това условно сертифицирано гориво ( то па другите като са сертифицирани па голям праз ) ела да я видиш.... :evil: а и аз за 10 ст на литър не си преетаковам колатта , па за другите не знам ....

Опс ако за мене говориш аз съм на газ...въпроса ми беше продиктуван от това че ако търся дизел догодина да знам да обръщам внимание и на тази тема с биодизела..иначе на мене ми стига ако върви колата ...10 ст по-малко и пушка...То виждам колко хора са казали че проблем няма аз им вярвам остава сами да пробваме ...е надявам се В100 да не е 1.50 ....поне 0.90ст литър би било добре.... :wink:

Потребителски аватар
pivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivanov » Пон 24 сеп 2007 9:26

Нишо сташно няма в биодизела,стига да е спазена технологията.Вярно е че цената му е нереално висока.Аз сам си го правя и спокойно си карам. :roll:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 24 сеп 2007 18:52

Аз сам си го правя

Бравоо ..сега сподели технология , апаратура, производствени разходи , демек всичко :lol:

Върни се в “Дизелови агрегати”