И сега след почистването, което не бе и много качествено....

Може би от желание да е постигнат някъкъв ефект от тази манипулация се самозалъгвам, но ми се струва, че двигатела работи малко, ама малко по-тихо. А в мощност и др. няма никаква разлика.
martin4o_mom4e написа:Колеги да попитам и аз ( понеже не знам ) и няма нищо срамно от незнание .
Този ЕГР клапан всички коли с турбо ли го имат смисал карам ААЗ двигател ( Турбо Дизел ) БЕЗ интеркулер и така като гледам никаде немога да видя такъв клапан .
Та мисълта ми е аз ли немога да го намеря или изобщо нямам тайъв клапан ?
nasko1978 написа:gicho76 написа:И аз вече съм в отбора със затапените EGR-и. Разлика не намирам. Маркуча за вакума си седи на мястото - така ли трябва да остане или се изважда и затапва? Нещо правили се на ел.клапана от който идва вакума за EGR-a?
На мен също ми е интереснно, какво да го правя този клапан.Може ли да го махна и има ли някакви последващи проблеми от това.По препоръка на по - знаещите (Niks76),шунтирах и дроселовата клапа за плавно гасене - никакви оплаквания от 2 месеца насам.
nasko1978 написа:nasko1978 написа:gicho76 написа:И аз вече съм в отбора със затапените EGR-и. Разлика не намирам. Маркуча за вакума си седи на мястото - така ли трябва да остане или се изважда и затапва? Нещо правили се на ел.клапана от който идва вакума за EGR-a?
На мен също ми е интереснно, какво да го правя този клапан.Може ли да го махна и има ли някакви последващи проблеми от това.По препоръка на по - знаещите (Niks76),шунтирах и дроселовата клапа за плавно гасене - никакви оплаквания от 2 месеца насам.
Колеги нека някой да сподели все пак - какво правите с тоя клапан управляващ ЕГР-а.Затапил съм с пластина при генерацията и съм извадил вакуума от егр и от клапата и съм затапил маркучетата.Дали не е по-добре да върна вакуума към ЕГР-а, за да не се "чуди" компа какво става и оттам да се бърка управлението на турбото.Доколкото знам се прави корекция с VAG-COM, но аз не съм.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 71 госта