Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)

Мнениеот kondzhagyulo » Пон 27 юли 2009 22:33

Здравейте! И аз изчистих EGR-a тази събота. Всичко стана спонтанно и не бях се подготвил за борбата с болтовете на колекторите - не успях да ги развия :( Пасата е B5 1.9 TDI PD 116к. и от прочетеното до тук и от дуги форуми, реших да не затапвам EGR, а само да го изчистя и да вида дали се усеща някаква разлика в звука и вървежа на колата. Ето това е EGR -a преди почистванеНе мисля, че бе много зацапан.....
Изображение
И сега след почистването, което не бе и много качествено....
Изображение
Може би от желание да е постигнат някъкъв ефект от тази манипулация се самозалъгвам, но ми се струва, че двигатела работи малко, ама малко по-тихо. А в мощност и др. няма никаква разлика.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 28 юли 2009 15:21

Другата седмица ще се пробвам да изчистя и аз колектора. Купих си за всеки случай гарнитурата от Ауто+ за 4 лева с отстъпка. За двигателя ми AHF изглежда така !

Изображение

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 28 юли 2009 15:40

gomez написа:Другата седмица ще се пробвам да изчистя и аз колектора. Купих си за всеки случай гарнитурата от Ауто+ за 4 лева с отстъпка. За двигателя ми AHF изглежда така !

Изображение

:да:Мойта беше 4,50 :twisted: mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 юли 2009 10:28

nasko1978 написа:
gomez написа:Другата седмица ще се пробвам да изчистя и аз колектора. Купих си за всеки случай гарнитурата от Ауто+ за 4 лева с отстъпка. За двигателя ми AHF изглежда така !

Изображение

:да:Мойта беше 4,50 :twisted: mhihi

Прецакал си се :lol:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 30 юли 2009 1:08

Ай сперете се с т'ва безмислено quotе-ване. Една картинка, 10000 пъти.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 09 авг 2009 18:33

От 5 дена съм с чисти колектори и затапен ЕГР. Процедурата наистина е лесна, единствено внимавайте с развиването и после със завиването на гайките на тръбата свързваща ЕГР-а за изпускателния колектор - при завиването скъсах едната шпилка и добре че беше останало връхче та се справих с клещи !!!

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пон 10 авг 2009 15:25

Колеги да попитам и аз ( понеже не знам ) и няма нищо срамно от незнание .

Този ЕГР клапан всички коли с турбо ли го имат смисал карам ААЗ двигател ( Турбо Дизел ) БЕЗ интеркулер и така като гледам никаде немога да видя такъв клапан .

Та мисълта ми е аз ли немога да го намеря или изобщо нямам тайъв клапан ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 авг 2009 15:44

martin4o_mom4e написа:Колеги да попитам и аз ( понеже не знам ) и няма нищо срамно от незнание .

Този ЕГР клапан всички коли с турбо ли го имат смисал карам ААЗ двигател ( Турбо Дизел ) БЕЗ интеркулер и така като гледам никаде немога да видя такъв клапан .

Та мисълта ми е аз ли немога да го намеря или изобщо нямам тайъв клапан ?

Последните ААЗ имат ЕГР.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот nasko1978 » Сря 09 сеп 2009 8:49

nasko1978 написа:
gicho76 написа:И аз вече съм в отбора със затапените EGR-и. Разлика не намирам. Маркуча за вакума си седи на мястото - така ли трябва да остане или се изважда и затапва? Нещо правили се на ел.клапана от който идва вакума за EGR-a?

На мен също ми е интереснно, какво да го правя този клапан.Може ли да го махна и има ли някакви последващи проблеми от това.По препоръка на по - знаещите (Niks76),шунтирах и дроселовата клапа за плавно гасене - никакви оплаквания от 2 месеца насам.

Колеги нека някой да сподели все пак - какво правите с тоя клапан управляващ ЕГР-а.Затапил съм с пластина при генерацията и съм извадил вакуума от егр и от клапата и съм затапил маркучетата.Дали не е по-добре да върна вакуума към ЕГР-а, за да не се "чуди" компа какво става и оттам да се бърка управлението на турбото.Доколкото знам се прави корекция с VAG-COM, но аз не съм.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 09 сеп 2009 17:49

значи мога да ти препоръчам да извадиш маркуча преди клапана за вакуум и да го затапиш но клапана го остави там.А вакума ще го махнеш защото въпреки че си затапил егр той пак си отваря и при мен понеже бях с алуминиева пластинка се беше издула от налягането и горещината и малко оставало да се пробие.Пък и ако стане пробив по маркучите около клапана няма да губиш вакуум.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот nasko1978 » Вто 15 сеп 2009 14:05

nasko1978 написа:
nasko1978 написа:
gicho76 написа:И аз вече съм в отбора със затапените EGR-и. Разлика не намирам. Маркуча за вакума си седи на мястото - така ли трябва да остане или се изважда и затапва? Нещо правили се на ел.клапана от който идва вакума за EGR-a?

На мен също ми е интереснно, какво да го правя този клапан.Може ли да го махна и има ли някакви последващи проблеми от това.По препоръка на по - знаещите (Niks76),шунтирах и дроселовата клапа за плавно гасене - никакви оплаквания от 2 месеца насам.

Колеги нека някой да сподели все пак - какво правите с тоя клапан управляващ ЕГР-а.Затапил съм с пластина при генерацията и съм извадил вакуума от егр и от клапата и съм затапил маркучетата.Дали не е по-добре да върна вакуума към ЕГР-а, за да не се "чуди" компа какво става и оттам да се бърка управлението на турбото.Доколкото знам се прави корекция с VAG-COM, но аз не съм.

Колеги възможно ли е да се направи следната схема и дали е добра идея или опасна идея.Нали все пак е затапен ЕГР-а.

Последна промяна от nasko1978 на Пет 25 сеп 2009 14:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 15 сеп 2009 16:36

Наско, както си направил процедурата е достатъчно, тоест затапено маркуче с болтче. За корекцията с Ваг-Ком, мисля че при наще AHF не е задължителна - грешка няма да излезе и не се бърка компа.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 15 сеп 2009 16:44

Колега,благодаря за отговора.Трябва все пак да се видим,да закачим на VAG и да видим какво става след всичките процедури.Кажи някой ден удобен,да пием по кафе. :да:

Потребителски аватар
cosmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cosmo » Нед 20 сеп 2009 19:27

Колеги, след като изчетох тази тема реших и аз да проверя какво е състоянието на колекторите, разкачих маркуча към ЕГР-а и о ужас. Просто се чудя как върви тази кола.Неможах да разбера за AHF след затапване на ЕГР прави ли се корекция или не? Защото някои правят, а други не, ако може някой със сигурност да каже.

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Нед 20 сеп 2009 21:12

И да не я бутнеш софтуерно няма проблем, ако имаш ваг-ком тествай веднъж софтуерно намален ЕГР (33768) и веднъж заводско настроен (32768) и си я остави как ти харесва.
Моя AHF върви по добре на 32768.
Поздрави.

Върни се в “Дизелови агрегати”