Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот morfei1 » Вто 26 юни 2012 21:57

ivajlo petroff написа:ето тук един превод от немски:

2тактово масло и дизел

Благодарение на мерките за контрол на замърсяването нафтата в ЕС е почти лишена от сяра и съдържа до 5% био-дизел. Сярата има способности на смазка при системи за впръскване под високо налягане. Без сяра, намаленото смазване на новите дизели вече показва отрицателно въздействие върху дългосрочната устойчивост на инжекторите и помпата за високо налягане. Производителите на помпи за високо налягане са реагирали като подменят някои от движещите се части с Teflon, или друг подходящ материал. Въпреки това, дългосрочната надеждност все още не е постигната, както със стария (съдържащ сяра) дизел.
Изследователскте центрове на добре известните немски автомобилни производители са провели някои дългосрочни тестове на дизел добавки, за да разберат дали някой от тях ще имат влияние върху дългосрочната надеждност на дизеловия двигател.
Резултатите от това проучване: всички дизелови добавки в момента на пазара е не си струват парите!

НО: 2-тактово масло, което ние използваме в нашите моторни триони, косачки или във 2-тактови моторни двигатели е доказано, че има изключително положителен ефект върху дизелови двигатели, ако това 2-тактово масло се добавя към дизеловите в хомеопатични дози 1:200. На практика: 0300 литра на 2-тактово масло в 70l дизелов резервоар. 2-тактовото масло ще се абсорбира от дизеловото гориво и ще смазва движещите се части на впръскващата система - помпа и инжектори .
Освен това, 2-тактово масло ще се пази чист дизеловия двигател, тъй като то изгаря напълно като самия дизел.
С други думи, 2-тактовото масло е смного по-ниско съдържание на пепел, както дизела, когато изгори. Това е доказан факт и DPF (дизелови частици (сажди) филтър) не се запушва.
Една допълнителна информация: в Германия, трябва да се представят колите на всеки 2 години с TUV - Технически надзор на организацията - които проверяват, наред с другото, и замърсяването на бензиновите и дизеловите двигатели.
Измерените димности от дизелов двигател, без използване на 2-тактово масло е 0,95.
Същият фактор, с използване на 2-тактово масло е 0,47 - намаляване на почти половината от частици сажди.
Освен това,с употребата на 2-тактово масло в дизеловото гориво ще се увеличат километрите от 3-5%.

До всички:

Попълнете 0,3 литра 2-тактово масло с всеки резервоар . Вие ще забележите изненадващо голяма разлика в гладкостта на работа на Вашия двигател , нивото на шума е намалена, особено когато двигателят е студен, и икономията на гориво ще се увеличи освен описаните други предимства.
2-тактово масло мога да препоръчвам от моя собствен опит (стойност за цена) е Лики Моли , полу-синтетично. 1052 (синя пластмасова бутилка). Използването на 2-тактово масло се препоръчва също така и за дизелови двигатели без DPF. Ако сте забравили да налеете малка доза 2-тактово масло - няма проблем. Просто налейте в следващия момент.
Всеки, който е използвал 2-тактово масло в неговия дизелов двигател, е потвърдил, че работи по добре.

Да не се използва напълно синтетично 2-тактово масло, тъй като е прекалено скъпо и не е наистина необходимо такова високо качество за вашите цели.

Използването на 2-тактово масло в дизеловото гориво при нормални обстоятелства не се вижда, тъй като 2-тактовото масло ще се абсорбира от дизела и се формира на емулсия..
Както вече казах, ние трябва да преминаваме на всеки 2 години тех. преглед на изг. газове - TUV, както и на емисионните стойности - измерени са далеч добри показатели с използване на 2-тактово масло, отколкото без. Не е имало случай, в който производителят на колата да е отказал гаранционна поддръжка на автомобили използвали 2-тактово масло(разбира се, без да знае това).
Демонтиране на изпитвани дизелови двигатели след употреба на 2-тактово масло показа, че тези двигатели са били в извънредно чисти и в топ състояние. Така че защо производителя да откаже гаранционно обслужване ?
0

Audibg.com

cccp_sds7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cccp_sds7 » Вто 26 юни 2012 22:50

Kung_Fu_Panda написа:хидравличното масло би трябвало да има съвсем други свойства, то е правено за високо налягане и голяма гъстота/нисък вискозитет, не толкова за смазване, докато 2тактовото масло, главната му идея е да смазва метални триещи се части при 2тактови мотори, като се смесва с горивото им.

напротив хидравличното масло също е предназначено да смазва добре
я се сети помпата която работи с въпросното масло какво налягане прави и ако няма смазване
какво става примерно на някой багер или хидравлична преса която има натиск 250 тона
а където работя има такава друг е въпроса дали изгаря добре........... :)

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 27 юни 2012 8:50

Колкото и коментари да чета, не мога да се убедя да слагам масло.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Сря 27 юни 2012 14:04

маслото пак казвам си все едни шоколада при нас ако я карате само на нафта просто се прецаквате с марципанче ;)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 27 юни 2012 16:01

K написа:Колкото и коментари да чета, не мога да се убедя да слагам масло.

И какво точно те притеснява?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 27 юни 2012 17:36

Не знам, вътрешния ми глас казва - не слагай.
Впрочем сипвам Бардал от няколко месеца и съм много доволен. Не знам дали маслото би свършило още по-добра работа.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 27 юни 2012 21:30

Колеги,защо не прочетете малко литература преди да пишете за "вътрешни гласове" и "марципани"...
Цитирам " Двутактовото масло в хомеопатични количества-20 мл/10 л нафта има изключително благоприятен ефект върху подобряване на изгарянето,намаляването на димността и оптимизирането на смазването на горивозахранващата система"...И опитайте преди да пишете...
Я пак прочете поста на tdi fen .... viewtopic.php?f=24&t=236604&hilit=%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 28 юни 2012 7:54

Слагам между 50-70 грама на 10 литра.Понякога изтървам и по повечко mhihi .Не пуши като трабант както си мислят някой.Даже изобщо не пуши.Колата е на 280 000 на километраж а колко е реално само тя си знае.Слагам най обикновено на Лукойл.

boybey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boybey » Чет 28 юни 2012 20:20

И аз слагам 2т масло на ЛУКОЙЛ, по 7 и нещо е литъра. Имам голф 3 ааз и пежо 1,9 д с новия двг (w8v). И на двата дава отлични резултати.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 28 юни 2012 20:28

И аз слагам масло от ЛУКОЙЛ за 7,50 лв обаче аз си позволявам около 100 мл на 10 литра. Да споделя и още едно предимство на двутактовото масло ,е че качва налягането на помпата и усещането е по лек педал и по - пъргав мотор.Говоря за 1,9 ТД ААЗ . Ако се прекали с маслото ефекта е ниско цетаново число на нафтата ! И да загрее нафтата горивото пак остава гъзто и смазва добре и дърши налягане иначе падат малко оборотите на празен ход и усещате педала малко по тромав.Аз лично дори си инасталирах и челен куулер за нафтата :)

Потребителски аватар
blagi1972
Автомобил: GOLF 4
Двигател: ALH

Мнениеот blagi1972 » Чет 28 юни 2012 20:29

Слагам най обикновено на Лукойл 2т :да:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 28 юни 2012 21:04

Нафтата е жив т..к и според мен е належащо да се слага.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пет 29 юни 2012 6:57

rokera671 написа:Нафтата е жив т..к и според мен е належащо да се слага.

:да: ама т..к да видиш ти!!!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Чет 05 юли 2012 15:57

Сложих около 550-600мл. 2T FB (уж бездимно от Еко) на 75 литра резервоар. Двигателят заработи по-тихо, по меко, дори и при сериозно ръчкане. Дали не прекалих не знам, тук чета, че слагате по-малко (за 70 литра - 300мл.). Като мина 100-200 км ще дозаредя догоре, че се притесних дали не сложих твърде много, но ми се струва, че ред-була за двигателите е 2Т.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 05 юли 2012 16:12

Драгон ...,ако мотора е с роторна помпа съотношението е добро бъди спокоен :)

Върни се в “Дизелови агрегати”