Биодизел
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ама и ти задаваш едни въпроси. Откъдето намериш суровина - ресторанти, столове, прочие заведения за хранене. Ама си мисля че ще е трудно по вашия край - първо в Козлодуй има един човек - Ваклин се казва, дето предлагаше нелоша цена за такава мазнина "втора употреба"; второ, край Видин щяха да строят (не знам какво стана) завод за биодизел. Уплътнения имаш навсякъде от резервоара през помпата (ГНП) до дюзите. Чел съм че се продават комплекти на силиконова основа, но не съм виждал (може би защото не съм и търсил). Това, което си написал за горивния филтър се отнася само ако караш с качествен биодизел. Ако наливаш горива със съмнително качество - задължително резервен филтър в багажника.
Последна промяна от gr_kanev на Чет 05 юни 2008 8:22, променено общо 1 път.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
gr_kanev написа:Ама и ти задаваш едни въпроси. Откъдето намериш суровина - ресторанти, столове, прочие заведения за хранене. Ама си мисля че ще е трудно по вашия край - първо в Козлодуй има един човек - Ваклин се казва, дето предлагаше нелоша цена за такава мазнина "втора употреба"; второ, край Видинм щяха да строят (не знам какво стана) завод за биодизел. Уплътнения имаш навсякъде от резервоара през помпата (ГНП) до дюзите. Чел съм че се продават комплекти на силиконова основа, но не съм виждал (може би защото не съм и търсил). Това, което си написал за горивния филтър се отнася само ако караш с качествен биодизел. Ако наливаш горива със съмнително качество - задължително резервен филтър в багажника.
Писал съм "Видин" в профила, ама иначе живея и работя в София. Към Видин си ходя веднъж на 2-3 седмици.
Ако това за завода е вярно ще е доста хубаво.. Няма да зареждам на темпо, а директно от завода, ако може да се уреди по някакъв начин... Така или иначе към 100 литра в месеца отиват само с моя голф, а в семейството има още 3 печки...
Благодаря за отговорите

- Ivailo
- Контакти:
Madj0 написа:batmilko написа:е той заводът не е точно във видин, а в димово - зърнобазата
Да там е и цистерните на шел са редовно там
На бате Бойко е ...
Мои роднина е шефа там ама нестава пробвано е не си преебаваите колите
чакай..кое не става? технологията като цяло, техния начин на производство или? И ако е така и цистерните на шел са там - ако зареждаме на шел какво зареждаме?
- Ivailo
- Контакти:
Madj0 написа:Над зърнената база има Петрол с нафта от там по 1.57 лв беше последния път ..
Перфектно!
Следващия път като мина от там ще мина през петрола, зареждам тубата до горе, прибирам се, свършва нормалната нафта, сипвам тая, гледам как върви, ако всичко е наред на връщане зареждам до горе био и в тубата нормален (за всеки случай, знае ли човек).
И резервен филтър в багажника

- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Предпочитам да си сипя бензин на печката, отколкото да си сипя дизел от Шел!!!! Отвратителен е дизела на Шел, а сега и като ви гледам какви ги пишете за тия цистерни ми става ясно защо е толкова скапана нафтата!!! Шел - 8л = 80км ОМВ - 8л = 120км
И ако е истина, че се меша яко с био, значи това био не струва ..... лично мнение.
И ако е истина, че се меша яко с био, значи това био не струва ..... лично мнение.
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
apchih написа:Предпочитам да си сипя бензин на печката, отколкото да си сипя дизел от Шел!!!! Отвратителен е дизела на Шел, а сега и като ви гледам какви ги пишете за тия цистерни ми става ясно защо е толкова скапана нафтата!!! Шел - 8л = 80км ОМВ - 8л = 120км
сипвай 2.5:1 нафта/бензин ем ще върви повече ем по евтино

Според мен зависи от управителя на бензиностанцията.3-4 месеца карах само Шел V-power, след това смених с Лукойл и колата стана по-шумна с нафта от Лукойл иначе хвърчи и икономия ми даде даже, но стана по-шумна. Явно добавките които слагат във V-power омекотяват.
Но да се върна на мисълта ми:всичко зависи от управителя. Веднъж се наложи да заредя на друг Шел от обичаиния от който зареждах 3 месеца и стана една........тогава ми се роди идеята за Лукойла
Но да се върна на мисълта ми:всичко зависи от управителя. Веднъж се наложи да заредя на друг Шел от обичаиния от който зареждах 3 месеца и стана една........тогава ми се роди идеята за Лукойла

- Ivailo
- Контакти:
baklen написа:а някой знае ли каква е цената на този биодизел сега и откъде може да се купи за проба че темата се развива доста време и цената се качи няколкократно напоследък
Доколкото разбрах от тая и други теми, разликата е 10-15-20 стотинки от нормалния дизел, това на бензиностанции Темпо. Последно обаче като ходих там миналата седмица нямаха. Исках да пробвам с 10 литра примерно..
Върни се в “Дизелови агрегати”